Nieuwsbrief januari 2017

 
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief januari 2017

 
 
 

Trots op ons nieuwe Scienta Succesverhaal: Consolid

Consolid is een uitzend- en detacheringsbureau, gespecialiseerd in vervoer en veiligheid. Daarin is Consolid de grootste in Nederland. De 2.500 vakmensen van Consolid werken verspreid over Nederland, vanuit 8 locaties.

Overkoepelend houdt Esther Hofman en haar kwaliteitsteam het overzicht: "Scienta vergroot het draagvlak voor kwaliteitsmanagement. Iedere gebruiker kan nu bij alle belangrijke procesinformatie. En de zoekfunctie is werkelijk fantastisch."

Bekijk de video
 

Een nieuwe klant aan het woord: Edwin Bril - HANSA-FLEX

Wie bent u?

"Mijn naam is Edwin Bril en ik ben verantwoordelijk voor kwaliteit, arbo en milieu bij HANSA-FLEX Nederland. Ook ben ik medeverantwoordelijk voor het technische beheer van onze ICT. HANSA-FLEX is één van de toonaangevende systeemaanbieders op gebied van hydraulische oplossingen."

Waar gaat u Scienta voor gebruiken?

"Wij zetten Scienta in als informatiesysteem voor onze medewerkers in heel Nederland. Het hele theoretische deel van de normeringen waar wij mee te maken hebben, ISO-normeringen en dergelijken, worden in Scienta gezet. Dit zijn bijvoorbeeld processen, documenten en formulieren."

Wat was uw eerste indruk van Scienta?

"Daar kan ik kort over zijn: positief. Het is eenvoudig, overzichtelijk en erg gebruiksvriendelijk. Ik heb Scienta vergeleken met andere pakketten en met name de gebruiksvriendelijkheid van Scienta scoort erg hoog. Ook vind ik de prijs-kwaliteit verhouding van Scienta goed."

U heeft de Scienta Kickstart als basis gekozen. Hoe bevalt dat?

"De Kickstart bevalt erg goed. Eigenlijk is de Kickstart de aanleiding geweest dat wij voor Scienta hebben gekozen. Toen ik de Kickstart een poosje in gebruik had, heb ik gevraagd of ik de volledige functionaliteiten van Scienta mocht uitproberen. Die toegang werd mij gegeven waardoor ik alle functionaliteiten van Scienta eens goed kon bekijken."
 

Edwin Bril

Kwaliteits- en ICT-coördinator

 
 
Lees het gehele verhaal op onze blog
 

Ons nieuwe E-book al gelezen?

Als trouwe lezer van onze artikelen en blogs, willen we u graag extra inspiratie geven. Bijvoorbeeld wanneer u aan de slag gaat met Lean, de nieuwe ISO-normen of kennismanagement. Maar ook als u de zaken gewoon goed geregeld wilt hebben.

Geinteresseerd? Lees dan ons vernieuwde E-book vol met tips, tricks en inzichten. Een E-book over interne bedrijfsinformatie als basis voor succes. Dé succesformule waarmee u veel tijd, geld én gedoe kan besparen in 2017 – en daarna.

Lees ons E-book
 

Toegankelijk risicomanagement met Martin van Staveren

2017 is het jaar dat veel organisaties overgaan op de nieuwe ISO-normen. Eén van de belangrijkste nieuwe aspecten is het risicogebaseerde denken: de organisatie van vandaag houdt nauwlettend haar omgeving in de gaten en anticipeert op wat zij kan zien - of zelfs niet kan zien. Effectief omgaan met verschillende risico's is van levensbelang voor elke organisatie.

Maar wie bij risicomanagement denkt aan lange excelsheets vol met niet te begrijpen cijfers heeft het mis, aldus Martin van Staveren. Van Staveren is risicomanagementexpert en schrijver van het boek 'Risicogestuurd werken in de praktijk'.

Waarom zouden organisaties ermee aan de slag moeten?

"Organisaties hebben vrijwel altijd een vorm van risicomanagement, al is het maar intuïtief. Een organisatie zonder risicomanagement zie ik als rijden in de auto met je ogen dicht en dus geen oog hebben voor de obstakels die je onderweg tegenkomt."

Het gehele interview lezen?

 

Martin van Staveren

Risicomanagementexpert

 
 
Lees het gehele interview
Scienta.nl              Online handleiding              Instructievideo's              Contact
© 2016 Scienta | Ons adres is Stephensonstraat 31, 3846 AK in Nederland
Uitschrijven | Bekijk online