Nieuwsbrief januari 2016

Inspiratie voor het nieuwe jaar!Het nieuwe jaar is weer begonnen, en hoe! In deze nieuwsbrief vindt u alle informatie om uw jaar goed te beginnen. Zo interviewden we 'Ontmanager' van Thom Verheggen over hoe u met minder gedoe meer voor elkaar kunt krijgen. Ook gingen we op bezoek bij Scania om Lean in de praktijk te zien, daarnaast zijn we bezig met het project 'Standaard Handboek' én schreven we over kwaliteitsbeheersing binnen accountantskantoren.

Veel leesplezier!

Thom Verheggen: 'Meer bereiken met minder managen'


De wereld verandert steeds sneller, de transparantie neemt toe en de maatschappelijke uitdagingen worden steeds groter. ‘Klassieke organisatiestructuren en het klassieke managen zijn hier niet tegen opgewassen’, aldus ‘ontmanager’ Thom Verheggen.

Lean in de praktijk: op bezoek bij Scania


We gingen op bezoek bij Scania om te zien hoe Lean er daadwerkelijk in de praktijk aan toe gaat. Scania, de bekende vrachtwagenproducent, is één van de eerste Nederlandse bedrijven die Lean in haar gehele organisatie toepast. Na een indrukwekkend bezoek aan Scania in Zwolle zijn daarover veel conclusies te trekken.

Artikel in Kwaliteit in Bedrijf: beschrijven en bewegen


Het staat er echt in ISO 9001:2015: ‘Het is niet de bedoeling van deze internationale norm de noodzaak te suggereren van afstemming van documentatie op de opbouw in hoofdstukken van deze internationale norm’. Vrij vertaald: wellicht is het een idee om uw documentatie op een andere (lees: meer aansprekende) manier te structureren en te presenteren. Maar hoe?

Lees onze Novak special!


Kwaliteitsbeheersing is actueel binnen accountantskantoren. De kwaliteit van uw dienstverlening moet hoog blijven, juist nu er meer van een accountant wordt verwacht dan tien jaar geleden. Maar net zoals de praktijk van de accountant tien jaar geleden er heel anders uitzag, verandert de kwaliteitsbeheersing ook mee. Ook bij u?

Uitslag van het Grote Scienta Klantenonderzoek!


We willen iedereen bedanken die aan ons 'Grote Scienta Klantenonderzoek' heeft meegedaan! Eén van de meest gehoorde verbeterpunten - het beter kunnen exporteren van artikelen - hebben we direct aangepakt in Scienta 3.3 die inmiddels gereleased is. Zo kunt u makkelijker én mooier artikelen exporteren. In 2016 hebben we nog meer op de planning staan, mede dankzij uw input. We houden u op de hoogte!

Stephensonstraat 31
3846 AK Harderwijk
+31 (0)33-369 0515
info@scienta.nl

Meer weten?


Onze Scienta helpdesk staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel +31 (0)33-369 0515 of kijk op