Nieuwsbrief Oktober 2015

Toegankelijk risicomanagement: lees ons interview met
Martin van Staveren


In ISO 9001:2015 is risicomanagement nadrukkelijk aanwezig. 'Risicogebaseerd denken', zoals de standaard het noemt, komt duidelijk terug in bijvoorbeeld de contextanalyse (hoofdstuk 4) en planning (hoofdstuk 6).

U als kwaliteitsprofessional 'moet' dus aan de slag met risicomanagement. Maar wat is dat eigenlijk, risicomanagement en risico's? Wat schieten organisaties ermee op? En hoe zorgt u ervoor dat het ook écht toegpast wordt in uw organisatie, en niet slecht op 'schijnzekerheid' blijft steken?

Om u goed op weg te helpen, interviewden wij Martin van Staveren, expert op het gebied van risicomanagement en auteur van het boek 'Risicogestuurd werken in de praktijk'. Van Staveren: "Effectief risicomanagement vraagt niet om nog meer procedures en toezicht”.


Accountants opgelet: koppel Scienta nu met uw accountancysuite!

Heeft u als accountantskantoor de accountancysuite van Unit4, Caseware of MLE? Wist u dat u het nog makkelijker voor uzelf kan maken door Scienta en uw pakketen de koppelen?

Met de koppeling tussen uw accountancysoftware en Scienta zorgt u ervoor dat u altijd de juiste ondersteunende informatie, op het juiste moment binnen één muisklik beschikbaar heeft.


Procesmanagement als levensstijl: to lean or not to lean?Uw organisatie heeft processen. Sterker nog, u bent zelf onderdeel van één of meerdere processen. Processen die door de organisatie heen stromen, en door afdelingen, functies of fysieke plaatsen heen.

Maar wat zijn dat eigenlijk, processen? Vallen ze te managen? En zo ja, hoe dan? En wat heeft Lean, een term die zo vaak genoemd wordt, daarmee te maken?

In deze whitepaper leggen we uit hoe u door middel van goed procesmanagement uw organisatie nog beter kan stroomlijnen.

Lees nu onze nieuwste whitepaper over procesmanagement!

Kwaliteitsmanagementsystemen: geen woorden, maar acties


Een kwaliteitsmanagementsysteem komt in alle succesvolle bedrijven voor. Elke term uit deze drieledige samenstelling heeft de potentie een organisatie vooruit te helpen.

Maar hoe? En hoe vat u dat in een praktisch systeem? Wij helpen u met deze whitepaper graag een stap in de goede richting.Ampèrestraat 3c
3861 NC Nijkerk
+31 (0)33-369 0515
info@scienta.nl

Meer weten


Onze Scienta helpdesk staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel +31 (0)33-369 0515 of kijk op scienta.nl/ondersteuning.