Nieuwsbrief september 2014

Zomervakantie?


Wanneer ik denk aan de zomervakantie, dan denk ik aan hoge temperaturen, lange dagen en rust. Deze zomer ging het echter anders, want erg rustig was het niet.


Gelukkig wel in de meest positieve zin van het woord: zo zijn we onder andere al twee (!) releases verder, zijn er veel nieuwe blogs geschreven en verwelkomen we weer nieuwe collega's. En ook onze Content Providers hebben niet stil gezeten. In deze nieuwsbrief meer daarover!

Het leven na Scienta 3.0: Bonjour!

Sinds de grootste release van Scienta in onze geschiedenis - Scienta 3.0 op 4 juli 2014 - hebben we niet stilgezeten en zijn er al 2 updates uitgekomen. Heeft u ze al opgemerkt?


In Scienta 3.0.1. hebben we alle kleine foutjes ('bugs') eruit gehaald die nog in Scienta aanwezig waren. We willen u graag bedanken voor het meedenken en het melden van deze bugs!


In Scienta 3.0.2. hebben we naast wat technische updates, twee belangrijke updates in Scienta doorgevoerd. De eerste update in Scienta


betreft een verbetering van het handboekenmenu op de portal. Waar het menu voorheen inklapte na twee lagen, klapt het nu in na drie lagen.


Met de tweede update kunt u uw Scienta omgeving in het Frans beschikbaar stellen. U kunt als beheerder de standaardtaal veranderen, maar ook als individuele gebruiker van Scienta kunt u ervoor kiezen om uw omgeving in het Frans te tonen. Met deze update komt het totaal aantal talen waarin Scienta beschikbaar is op drie: Nederlands, Engels en Frans. Wilt u weten waarom wij hiervoor hebben gekozen?Lees onze nieuwe blogs!


Tijdens de vakantie zijn er zeven nieuwe blogs online gekomen. Hieronder ziet u ze allemaal. Lees ze en geef uw reactie op Twitter!

Nieuws van onze partners


Structuurupdate Novak Kwaliteitshandboek
Een eenmalige structuur-update voor het Novak Kwaliteitshandboek is sinds deze zomer beschikbaar. Met deze structuur-update worden instructies en modellen van elkaar gescheiden. De instructies blijven in het kwaliteitshandboek en de modellen worden ondergebracht in een modellenbibliotheek. Dit maakt het kwaliteitshandboek compacter, overzichtelijker en toegankelijker. Deze structuur-update bevat geen inhoudelijke wijzigingen. De handleiding om deze structuur-update eenvoudig te verwerken, is hier te raadplegen.


Update Novak Modellenbibliotheek
Recent is door de NBA een update uitgebracht op de Nederlandstalige voorbeeldteksten in de Handleiding Regelgeving Accountancy (HRA) boek 3. Een overzicht van de aanpassingen in de HRA is hier te raadplegen op de website van de NBA. Op basis hiervan is de Novak Modellenbibliotheek van een update voorzien. Het gaat hier om de modellen in het hoofdstuk ‘Voorbeeldteksten brieven (HRA)’ die zijn opgenomen onder ‘Ondersteunende modellen’. In dit hoofdstuk zijn modellen voor opdrachtbevestiging en de bevestiging bij de jaarrekening opgenomen.Personeelshandboek & gratis scan
Viadicte gaf al een kantoorhandboek uit, maar sinds kort kunt u ook het personeelshandboek bestellen! Dit handboek geeft u alle informatie en handvatten voor het voeren van een goed personeelsbeleid op uw kantoor. Meer informatie, een inhoudsopgave en een prijsindicatie vindt u op de website van Viadicte.

Personeelszaken: zelf doen of uitbesteden?
Bij veel kantoren houdt een van de advocaten zich bezig met de zaken rondom het personeel. Maar in veel gevallen houdt deze advocaat zich liever bezig met declarabele zaken dan met het personeelsbeleid. Geldt dat ook voor u? Met de gratis HRM Scan ziet u binnen een uur wat op uw kantoor goed geregeld is, wat nog aandacht nodig heeft en wat het u kan opleveren als u de werkzaamheden uitbesteedt! Aan de scan ligt het personeelshandboek van Viadicte ten grondslag.

Het aanvragen van de scan kost u niets en verplicht u tot niets. U weet wel direct hoe uw kantoor ervoor staat! Bent u geïnteresseerd in deze scan? Neem dan contact op met Viadicte via info@viadicte.nl.

Ampèrestraat 3c
3861 NC Nijkerk
+31 (0)33-369 0515
info@scienta.nl

Meer weten


Onze Scienta helpdesk staat voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Bel +31 (0)33-369 0515 of kijk op scienta.nl/ondersteuning.