Syslogic Mailing
  NIEUWSBRIEF 03/'13  
      
  Scienta trainingsbijeenkomst
ISO-certificering voor accountantskantoren
Handige tip:
Syslogic Twitter!

Nieuws van onze
Content Partners
   
(WEERS)VERANDERINGEN...
Maart roert zijn staart. Deze uitdrukking wordt met deze temperatuurschommelingen maar weer extra bevestigd. Zo schijnt het zonnetje en zijn we druk bezig in de tuin, zo kunnen we weer het ijs van onze voorruiten afschrapen. Wij zijn binnen aan de slag gegaan in onze natuurlijke kantoorruimte door het creeren van meer werkplekken en een nieuwe vergaderruimte.

Ondertussen zijn onze contentpartners druk bezig met het uitbrengen van updates op een aantal handboeken. Wilt u voor u deze updates verwerkt een (opfris)training volgen van Scienta? Lees dan verder!

We wensen u weer veel lees- en gebruiksgemak!

 
      
 
  Scienta trainingsbijeenkomst  
  Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan onze Scienta trainingsbijeenkomst op woensdag 22 mei a.s. Naar aanleiding van een onlangs gehouden enquête onder advocatenkantoren, bleek er brede interesse te zijn voor een Scienta training. Tijdens deze training worden de hoofdpunten van Scienta besproken en bent u in de gelegenheid vragen te stellen.

De training wordt u aangeboden voor het speciale tarief van €250,- per kantoor (maximaal drie deelnemers per kantoor). Mail naar info@syslogic.nl voor meer informatie.
 
   
 
  ISO-certificering voor accountantskantoren  
  Kwaliteitscertificering wordt voor steeds meer klanten van het accountantskantoor verplichte kost. Enerzijds door toenemende eisen van wet- en regelgeving, anderzijds door eisen van afnemers. Klanten zijn bekend met de term ISO-certificering. Een ISO-certificering voor accountantskantoren zou een herkenbaar onderscheid kunnen bieden.

Uit recent onderzoek dat in opdracht van Novak is uitgevoerd, blijkt het Novak Kwaliteitshandboek niet alleen naadloos aan te sluiten bij de wet- en regelgeving voor accountants, maar ook op het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 9001. Wat ISO-certificering voor accountantskantoren precies betekent en wat de voordelen van een dergelijke certificering zijn, leest u in de eerstvolgende editie van het Novak accountantsmagazine dat binnenkort verschijnt.
 
   
 
  Winnaar NOvA Enquete  
  Onlangs hebben wij een enquête gehouden met betrekking tot het kantoorhandboek van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Van Gelder advocaten uit Oisterwijk is als winnaar uitgekozen en ontving een chocolade traktatie voor het hele kantoor. Bedankt voor het invullen van de enquête!
 
   
 
  Tip: ontvang tips via Twitter!  
  Word volger van onze Syslogic Twitter en ontvang regelmatig een actuele tip van onze helpdesk. Ga naar https://twitter.com/syslogicnl en klik op Volgen.


 
 
 

NIEUWS VAN ONZE CONTENT PARTNERS

 
 
  NOVAK HANDBOEK DEEL B GESPLITST   UPDATE KANTOORHANDBOEK VIADICTE  
 
  Wist u dat het Novak Kwaliteitshandboek deel B voor accountants inmiddels in Scienta is gesplitst in een apart handboek voor samenstellingsopdrachten en een apart handboek voor beoordelingsopdrachten en u deze splitsing automatisch kunt laten maken met behulp van de functie ‘Herstellen naar oorspronkelijke structuur’. Zie voor uitleg pagina 72 van de Scienta handleiding die u hier kunt raadplegen. Hulp nodig? Neem dan contact op met de helpdesk.   Omstreeks 12 april aanstaande verschijnt een update voor het Viadicte Kantoorhandboek Advocatuur. Heeft u aanvullingen, opmerkingen of mist u iets in uw Viadicte Kantoorhandboek? Dan kunt u deze melden bij de redactie van het handboek. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar info@viadicte.nl.  
 
LEES MEER >
 
LEES MEER >
 
 
 
  UPDATE NOVA KANTOORHANDBOEK   UPDATES NOVAK HANDBOEKEN  
 
 

Op 6 februari jl. heeft de NOvA een update uitgebracht. Deze update bestond uit twee kleine wijzigingen ten opzichte van de huidige versie:

  • wijziging definitie ‘accountant’ in ‘Modelstatuten Stichting Derdengelden’ in verband met wijziging van die definitie door inwerkingtreding van de Wet op het accountantsberoep per 1 januari 2013;
  • aanpassing BTW-tarief van 19% naar 21% in ‘Model opdrachtbevestiging’.

Een update in het kader van de wetswijziging Wwft per 1 januari 2013 volgt op korte termijn.

 

Aankomend voorjaar staat in het teken van diverse (tussen)updates voor het Novak Kwaliteitshandboek:

  • Deel D (personeelshandboek) beschikbaar sinds 12 maart;
  • Deel F (fiscaal modellenboek) beschikbaar sinds 12 maart;
  • Deel A (kwaliteitsmaatregelen op kantoorniveau) omstreeks 25 maart a.s.;
  • Deel C (kwaliteitsmaatregelen op opdrachtniveau ten aanzien van controleopdrachten) april/mei.

Heeft u aanvullingen, opmerkingen of mist u iets in uw Novak Kwaliteitshandboek? Dan kunt u deze melden bij de redactie van het handboek. U kunt hiervoor een e-mail sturen naar redactie@novak.nl

 
 
LEES MEER >
 
LEES MEER >
 
 
 
 

 
 
 

SYSLOGIC

Amperestraat 3c
3861 NC Nijkerk
T 033 - 245 9696
F 033 - 245 2207
 

www.syslogic.nl

 
 
  U krijgt de nieuwsbrief zes keer per jaar. Afmelden kunt u doen door te mailen naar info@syslogic.nl