Syslogic Mailing

En, hoe was uw kwaliteit in 2011?


December is een bijzondere maand. Een maand waarin u vooral terugblikt. Wij kijken graag met u mee, natuurlijk met een echte kwaliteitsbril op. Hoe was uw kwaliteit dit jaar? Hebt u het gewenste kwaliteitsniveau kunnen waarborgen? Waren alle afspraken, regels en procedures helder? Waar liggen de uitdagingen voor volgend jaar?

Als u net zo flexibel bent als uw online handboek, kunt u de uitdagingen van 2012 zeker aan. We wensen u dan ook ontspannen feestdagen, een kwalitatief goede jaarwisseling en een uitmuntend nieuwjaar!

Lees meer over:

December 2011 | Interview met Henri Niezink van Stichting Viadicte

Stichting Viadicte helpt advocatenkantoren hun kwaliteit te waarborgen en te verbeteren. Wat voor ontwikkelingen zijn er op dit gebied, en wat heeft dit voor gevolgen voor advocatenkantoren? Aan het woord is Henri Niezink, directeur van Stichting Viadicte.

Welke ontwikkelingen op het gebied van kwaliteit in de advocatuur ziet u?
Wat ik zie is dat er steeds meer aandacht komt voor kwaliteit in de advocatuur. Er is een verschuiving te zien, mede geleid door invloeden van buiten de branche. De overheid wil een externe toezichthouder, maar ook opdrachtgevers (klanten) en beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars stellen andere eisen in de zin van certificering en compliance.

Door als advocaat, kantoor of beroepsorganisatie zelf doortastend aan het werk te gaan met kwaliteitsmanagement, kan de invloed van buitenaf voorkomen worden. Lees verder..

November 2011 | Een ander vak voor de informatiespecialist?

Internet heeft de wereld compleet veranderd. En het einde van die ontwikkeling is nog niet in zicht. Tijdens het NVB Jaarcongres op 17 november jl. werd duidelijk dat ook het vak van de informatiespecialist grondig zal veranderen.
De informatiespecialist (bibliothecaris) moet rekening houden met internet als informatiebron. Maar hoe waarborg je de kwaliteit van die informatie? Het thema, ‘Een ander vak’, was dan ook goed gekozen. Lees verder..

 

December 2011 | Gezocht: accountmanager/adviseur m/v

Kent u nog een kwaliteitsbewuste relatiebouwer? Geef hem/haar een tip. Wij zoeken namelijk een accountmanager/adviseur. Iemand die de relaties met onze klanten en partners onderhoudt en daarbij een adviserende rol heeft. Lees meer over deze vacature!

 

December 2011 | Handige tip: revisies

Misschien hebt u het ook wel eens. Een artikel is regelmatig gewijzigd en u zou wel eens de originele versie terug willen zien. Dat kan heel gemakkelijk in Scienta. Hoe vaak een artikel ook is gewijzigd, het online handboek tovert moeiteloos een versie van bijvoorbeeld een jaar geleden tevoorschijn*. Dat doet u als volgt:

 • Open het artikel en klik op het tabblad ‘Revisies’
 • Klik het uitklapmenu ‘Revisies’ aan
 • Selecteer de gewenste revisie en klik op ‘Revisie terugzetten’
 • De revisie wordt gekopieerd naar het huidige artikel op het tabblad ‘Bewerken’
 • Klik op de button ‘Opslaan’

  Lees meer in de handleiding
  *Controleer de mogelijkheden van uw licentie.

  December 2011 | Nieuwe Scienta trainingsdata

  Haal meer uit Scienta! Natuurlijk weet u waar een online handboek voor bedoeld is. Maar als u en andere gebruikers een training volgen, benut u alle functionaliteit voortaan optimaal.
  De nieuwe trainingsdata vindt u op www.scienta.nl/training. Schrijf u meteen in!

  Nieuws van onze Content Partners

  Update handboek B beschikbaar

  Vanaf 15 november jl. is de update op handboek B van de NOVAK beschikbaar gesteld. Download hier de handleiding in PDF.

  Update handboek K komt eraan

  De jaarlijkse update voor uw Novak Kwaliteitshandboek deel K wordt op dit moment door het redacteurenteam ontwikkeld. De update zal omstreeks 13 december a.s. via uw Scienta-omgeving beschikbaar gesteld worden.

  Kantoorhandboek Notariaat

  Stichting Viadicte heeft het afgelopen jaar gewerkt aan een kantoorhandboek voor het notariaat. Het Notarishandboek is een digitaal model kwaliteitshandboek. Een goed uitgangspunt voor uw eigen kwaliteitssysteem. Lees verder..  U krijgt de Syslogic nieuwsbrief zes keer per jaar. Afmelden kunt u door te mailen naar info@syslogic.nl.
 • Unit4Agresso - Buro Merks - Novak - Nivra