Ervaren PHP developer gezocht
Syslogic Mailing

Zwemmen, duiken, wandelen en inloggen


Waarschijnlijk hebt u van ons geen tips nodig over hoe u de vakantie kunt doorbrengen. Maar mocht u, struinend langs witte stranden of barbecueënd op een verre camping, de drang krijgen om uw handboek bij te werken, dan kan dat. U weet inmiddels dat uw kantoorhandboek overal is waar u over internet beschikt. Maar als we u toch een tip mogen geven: neem het er deze vakantie van en geniet van de rust. In de geruststellende wetenschap dat u dankzij deze mail geen belangrijk nieuws mist… Prettige vakantie!

Lees meer over:


Juli 2011 | Voorproefje van de nieuwe release

In september komen we met een nieuwe release, Scienta 2.4. Opnieuw hebben we het handboek op tal van punten verbeterd en de functionaliteit uitgebreid. Zeker als dagelijkse gebruiker gaat u dit waarderen. Een voorproefje van de vernieuwingen:

Fullscreen edit modus
Dit is een nieuwe aangevulde editmodus. U kunt handboeken straks nog sneller bewerken en beheren. De fullscreen edit modus is beschikbaar in Scienta Business en Premium.Template zelf aanpassen
Hebt u Scienta Premium? Dan kunt u na de update Scienta aanpassen aan uw huisstijl. Zo kunt u kleuren aanpassen, uw logo toevoegen en de header en achtergrond veranderen.

Beheerder per handboek
In Scienta Premium kunt u voortaan per handboek een beheerder aanstellen.

Nieuwe lay-out
Alle versies van Scienta krijgen een nieuwe en meer gebruikersvriendelijke lay-out.Juli 2011 | 26 juli a.s. training Scienta

Gebruiksvriendelijkheid is één van de sterke punten van Scienta. Maar hoe snel u Scienta ook onder de knie hebt, u wilt er zeker van zijn dat u alle functionaliteit benut.

Op 26 juli a.s. geven we een training waarin u nuttige tips en trucs krijgt. Zo leert u op een praktische manier nog beter met Scienta te werken.
Er is nog plaats voor twee deelnemers! Schrijf u meteen in!

 

Juli 2011 | Duizendste advocatenkantoor meldt zich aan

Gemak dient de advocaat. En daarom kiezen veel advocatenkantoren voor het kantoorhandboek van de Nederlandse Orde van Advocaten. Onlangs heeft – om precies te zijn – het duizendste advocatenkantoor dit handboek aangeschaft. Voor de meeste kantoren geeft vooral het gemak de doorslag. Zij kunnen zo relatief snel voldoen aan alle kwaliteitseisen; het handboek is eenvoudig kantoorspecifiek te maken. Onlangs is het handboek geüpdate naar aanleiding van de verordening op de nummerherkenning.

 

Juli 2011 | Handige tip: linken naar documenten

U kunt in Scienta heel gemakkelijk een link maken naar een artikel in een bepaald document. Maar hoe? Die vraag krijgt onze helpdesk regelmatig. Daarom geven we u hierbij vast uitleg.

Linken naar bestand op uw server
Let op: een link naar een bestand op een lokale server, werkt alleen als u toegang hebt tot dit netwerk!

 • Open het artikel waarin u de link wilt maken.
 • Selecteer het woord of de zin waar u een link van wilt maken.
 • Klik op de knop ‘Link maken/bewerken’.
 • Selecteer bij linktype ‘link naar lokaal bestand’.
 • Typ de link naar uw lokale server, bijvoorbeeld M:\sjablonen\bestand.doc.
 • Klik op ‘OK’ en sla het artikel op.

  Linken naar bestanden op de Scienta server
  Let op: de bestanden waar u naar wilt linken, moet u eerst uploaden via bestandsbeheer. Het aantal bestanden dat u kunt uploaden hangt af van uw licentie.

 • Open het artikel waarin u de link wilt maken.
 • Klik op de knop ‘Link maken/bewerken’.
 • Selecteer bij linktype ‘link naar bestand in Scienta omgeving’.
 • Klik op ‘selecteer bestand’, selecteer het bestand en kies ‘bestand toevoegen’.
 • Klik op ‘OK’ en sla het artikel op.


  Nieuws van onze Content Partners

  ‘Kwaliteit accountantskantoren moet omhoog’

  Recent deden beroepsorganisaties NIVRA en NOvAA kwaliteitstoetsingen. De conclusie? Bij meer dan een derde van de beoordeelde accountantskantoren zijn verbeteringen nodig. Dat berichtte de NIVRA/NOvAA eind mei. Natuurlijk geldt hiervoor: wie de schoen past, trekke hem aan. Lees meer over de bevindingen.

  Update NOVAK handboek A

  Sinds vandaag is de update van het NOVAK Kwaliteitshandboek deel A beschikbaar. Wilt u de update doorvoeren in uw handboek? Dan is er een handige handleiding voor u beschikbaar. Lees meer!  U krijgt de Syslogic nieuwsbrief zes keer per jaar. Afmelden kunt u door te mailen naar info@syslogic.nl.
 • Unit4Agresso - Buro Merks - Novak - Nivra