Scienta voor kwaliteitsborging in de bouw en de wet WKB

Inclusief gratis whitepaper – in 4 stappen voldoen aan de wet kwaliteitsborging

  • Kwaliteitsborging

  • Digitaal documenteren

  • Gebruiksgemak

Ervaar zelf hoe makkelijk het is, vraag een gratis demonstratie aan

Werk je in de bouwsector? Dan heb je te maken met kwaliteit

Nu al, maar vanaf januari 2023 gaat de wet kwaliteitsborging voor het bouwen in en kwaliteitsborging is dan belangrijker dan ooit. Al nagedacht hoe je al die documentatie gaat bijhouden?

Veel bedrijven zijn er nog niet klaar voor. Vooral aan de uitvoerende kant waar het meeste verandert en meer gedocumenteerd moet worden. Jouw bedrijf wel?

Wij zochten uit wat de wet WKB inhoudt en hoe je je het beste hierop kan voorbereiden als leverancier, aannemer of medewerker in de bouwsector.

KAM management

Door kwaliteitsborging hou je grip op kwaliteit, arbo en milieu binnen je organisatie. Ook wel KAM management genoemd. De wet WKB sluit hierop aan met alle richtlijnen en eisen.

Profiel van Walter Venemann - De Cromvoirtse KAM manager en werkt met Scienta
“De handboeken en de documentatie die jullie bieden rondom ISO 9001 hielpen ons om de kennis die een vertrekkende collega had, op te slaan. Dat ging zo makkelijk in Scienta, daar hebben we nu na drie jaar iedere dag nog baat bij.”

Walter Veneman, De Cromvoirtse

KAM Coördinator

Leg met Scienta alles vast van de herkomst van producten tot kwaliteit en veiligheid op de werklocatie. Zo creëer per project de juiste documenten. Alle informatie omtrent je kwaliteit en veiligheid staat opgeslagen in de cloud. Zo kun jij altijd en op elk apparaat aantonen dat je project aan de afspraken en regelgeving voldoet.

Gebruik Scienta voor controles en het afwerken van checklists. Zo vergeet je belangrijke zaken niet en borg je altijd je kwaliteit. Bewijs met Scienta dat het werk voldoet aan de wettelijke eisen volgens de wet WKB.

Meer weten over de nieuwe wet WKB en hoe jouw organisatie hiermee te maken krijgt? In 4 stappen ben je er klaar voor.