Scienta Publisher

Deel en update handboeken eenvoudig met derden

Voor organisaties die veel handboeken en content delen met klanten of leden, hebben wij een ideale oplossing: Scienta Publisher. Als ‘Content Partner’ deel en update je documenten en kennis eenvoudig in één keer met je klanten of leden. Of het er nou 10 of 10.000 zijn. Ideaal voor adviseurs, consultants of brancheorganisaties.

Hoe werkt het

Deel en update eenvoudig al je processen, procedures, handboeken met je klanten/leden. Of het er nou 10 of 10.000 zijn. Ideaal voor onder andere adviseurs, consultants, beroeps- of brancheorganisaties (onze content partners).

1. Je wilt content delen

Je wilt dat de bij jouw aangesloten organisaties snel hun documenten kunnen inzien, kunnen aanpassen aan hun eigen organisatie en dat updates snel verwerkt worden. Scienta regelt dit op een eenvoudig en praktische manier. En jouw klanten of leden hebben met Scienta een krachtig platform waarin ze informatie kunnen raadplegen, maar hun eigen documenten kunnen toevoegen. En dat alles zonder trainingen, consultancy of installaties!

2. Plaats je content op Scienta

Scienta bied je het gebruiksvriendelijke online platform waarop je jouw kennis kunt distribueren: Scienta Publisher. Je vult dit platform aan met jouw eigen standaardcontent (handboeken, procedures, protocollen, best practices, werkinstructies noem maar op) en deelt dit eenvoudig in één keer met al jouw klanten. Of het er nou 10 of 10.000 zijn.

3. Geef iedere klant zijn eigen Scienta omgeving

Iedere aangesloten organisatie heeft een eigen, afgeschermde Scienta omgeving. Zij gaan aan de slag met uw standaardcontent: klanten kunnen dit makkelijk aanpassen aan hun eigen, specifieke situatie. Ze kunnen er ook eigen documenten en informatie aan toevoegen.

4. Blijf updaten en verstevig de relatie met je klanten

Nieuwe kennis, bijvoorbeeld bij veranderende wet- en regelgeving, verspreid je razendsnel met content updates. Zo werk je proactief aan de relatie met jouw klanten, creëer je waardevolle contactmomenten en weet je zeker dat al jouw klanten meteen dezelfde -meest actuele- informatie hebben.

Meerwaarde

Online platform

Via Scienta Publisher deel en update je in een handomdraai jouw kennis en documenten met ál jouw klanten. Of met een specifieke klantgroep, ook dat is mogelijk. Scienta Publisher is een online platform waarmee je jouw klanten in een abonnements- of licentievorm documentatie kan aanbieden. Daarmee creëer je met Scienta Publisher een win-winsituatie voor jou en jouw klanten.

Alle klanten krijgen een eigen Scienta omgeving waarin zij de documenten kunnen inzien én aanpassen aan de eigen organisatie of zelf hun eigen documenten weer kunnen toevoegen. Scienta Publisher is een flexibel en sociaal systeem dat voor een duurzame relatie zorgt met de klant.

  • Ideaal voor brancheorganisaties, consultants of kennisinstituten met documentatie

  • Voor (branche)handboeken, modellen, voorbeeldprocedures of andere informatie

  • Gebruiksvriendelijk, 100% cloud en dus geen implementatie of installatie nodig.

Brochure

Lees het verhaal van Erwin Boerhoop, oprichter en eigenaar van SafeHarbour (sinds 2021 Inergy).

‘De combinatie van handboek en implementatiekracht zorgt ervoor dat een organisatie zelf geen honderden uren aan kennis en implementatiekracht hoeft in te huren. Want als een klant al die documentatie, best-practices en formats, moet vertalen, dan is hij zeker twee jaar bezig.

Onze meerwaarde is groot: in plaats van dat adviseurs bezig zijn met het aanpassen van documenten, gebruiken ze die uren om de klant te helpen met zijn vraagstuk. Vooral de schaalbaarheid van Scienta Publisher sprak me aan. We hebben op veel dingen gelet: de wijze waarop het gebouwd is, de veiligheid, hoe het gehost is. En de visie. Het gaat mij er ook om dat wij als partners vanuit dezelfde overtuiging de wereld willen veroveren.’

Wij en onze klanten ervaren Scienta als gebruiksvriendelijk. Het is erg intuïtief. Wij zijn in staat om door onze Scienta Publisher-omgeving documenten door te zetten naar onze klanten. Zo kunnen wij onze toegevoegde waarde nog beter communiceren naar onze klanten.

Wim van de Weg, Directeur bij SVC Groep

Veel gestelde vragen

Onze Content Partners zijn unieke klanten van Scienta. Daarom beantwoorden we hier de meest gestelde vragen.

Ben ik een Content Partner?

Een Content Partner voldoet aan een aantal voorwaarden. Content Partners zijn allereerst organisaties die in hun branche, beroepsgroep of klantenkring documenten (zoals handboeken, voorbeeldprocedures of best-practices) uitleveren, die vaak worden aangepast door de afnemer. Dit kan nu bijvoorbeeld per e-mail, intranet of andere omslachtige manieren gaan. Veelal zijn dit documenten op het gebied van (kantoor)organisatie, kwaliteitsbevordering of regelgeving. Je ondersteunt hiermee jouw leden of klanten op een toegankelijke en praktische manier, zodat zij zelf niet meer het wiel opnieuw hoeven uit te vinden. Zij werken door jouw documenten professioneler. Denk je dat je een Content Partner bent? Neem dan contact met ons op!

Wat kan ik allemaal uitleveren via Scienta Publisher?

Wat je maar wilt! Veel Content Partners hebben zelf al veel documenten die zij delen met hun leden of klanten. Deze documentatie kan van alles zijn: handboeken, naslagwerken, modellen, richtlijnen, voorbeeldprocedures, best-practices: het is slechts een greep van de documentatie die onze Content Partners uitleveren. Ook is het mogelijk om naast teksten, stroomdiagrammen mee te sturen, bijvoorbeeld voor procesbeschrijvingen. Je kan ook bestanden (zoals afbeeldingen of presentaties) in jouw abonnement opnemen. Het aantal documenten is niet gelimiteerd: je kan net zo veel documenten delen en updaten als je wilt.

Hoe krijgen mijn leden de documenten tot hun beschikking?

Jouw leden of klanten krijgen of kopen (afhankelijk van de gemaakte afspraken) zelf een eigen Scienta-omgeving. Vaak hebben ze hierbij alle functionaliteiten van Scienta Premium tot hun beschikking, maar soms zijn er sommige functionaliteiten uitgeschakeld of is de toegang beperkt tot een aantal gebruikers. Deze beperkte versie van Scienta noemen we ‘Scienta Start’. Jouw leden of klanten (‘abonnees’) hebben een abonnement (op alle of delen de content) die ze kunnen aanpassen aan hun eigen, specifieke organisatiesituatie. Ook kunnen zij eigen documenten toevoegen en Scienta gebruiken als intranet of kwaliteitssysteem.

Onze documentatie verandert regelmatig. Hoe regel ik dit met Scienta Publisher?

Scienta is gemaakt om het beheren en updaten van je documenten zo eenvoudig mogelijk te maken. Je schrijft standaard documenten die je uitlevert naar jouw leden of klanten. In het geval dat er wijzigingen voordoen, kan je een content update uitbrengen. Nieuwe documenten of een wijzing van bestaande documenten kan je met één druk op de knop versturen richting al jouw leden. Ondanks de aanpassingen van jouw leden in hun eigen omgeving, blijven updates op de juiste plaats (op artikel-, alinea-, zin- en woordniveau) binnenkomen, waardoor updates snel en foutloos verwerkt kunnen worden.

Hoe snel kan ik Content Partner worden?

Scienta Publisher (de Scienta versie voor onze Content Partners) is een kant-en-klaar software product, waardoor er geen zaken op maat gemaakt hoeven te worden. Ook is het 100% cloudsoftware: er hoeft dus niets geïnstalleerd te worden. Dit houdt in dat de techniek meteen gebruikt kan worden. In het schrijven en structuren van jouw documenten gaat het meeste tijd zitten: afhankelijk van de hoeveelheid duurt dit doorgaans enkele weken. Verder blijft het informeren van jouw klanten een doorlopend proces, waarin we graag ondersteunen. Presentaties bij klanten, roadshows of actiewebsites behoren tot de promotiemogelijkheden die de eerste maanden ingezet kunnen worden.

Wie zijn Content Partners van Scienta?

Branche- of beroepsorganisaties die standaard branchehandboeken uitleveren richting leden. Consultants die hun klanten op een grootschalige manier hun klanten ondersteunen met praktische voorbeelddocumentatie. Of kennisinstituten die zorgen dat hun klanten het wiel niet opnieuw uitvinden qua documentatie. Dat zijn typische voorbeelden van Content Partners. In Nederland zijn dit onder andere het SRA (vereniging van accountantskantoren), Inergy (Informatiebeveiliging & Privacy) of de SVC Groep (adviseurs voor financiële dienstverleners. In België is het ITAA (Institute for Tax Advisors and Accountants) een Content Partner van Scienta. Op deze pagina vind je een overzicht van alle partners.

Trots op ons krachtige netwerk

Partner worden

Scienta is breed en veelzijdig inzetbaar. Wij hebben een groot netwerk van partnerorganisaties die Scienta inzetten in hun advies, dienstverlening of product portfolio.

Wij zijn continu bezig met uitbreiding van ons partnernetwerk. Interesse in de mogelijkheden van een partnership met Scienta? Neem dan contact met ons op.