Strategie & Beleid 2017-03-24T13:23:54+00:00

Strategie en beleid: communiceer en verbind met Scienta

Koppel strategie en beleid aan de dagelijkse praktijk met onze krachtige software.

Het succes van strategieën zit ‘m in de praktijk. Dat houdt in dat iedereen in uw organisatie weet wat de bedoeling is en dat strategische thema’s in de dagelijkse werkprocessen verweven zitten. Met Scienta doet u dit op verschillende manieren. Allereerst is Scienta een krachtig communicatiemiddel voor beleidszaken: zo communiceert u gemakkelijk proceswijzigingen als gevolg van beleidsmaatregelen, en maakt u verantwoordelijkheden en andere rollen inzichtelijk met het unieke RASCI-model in Scienta.

  • Gebruiksvriendelijke cloudsoftware voor kwaliteitsmanagement
  • Voor vastleggen en borgen, maar ook verbinden en communiceren
  • Al vanaf €975,- per jaar!

Waarom Scienta voor ondersteuning van uw strategie en beleid?

MVO: communiceer voor draagvlak

Veel leverancierscriteria hanteren nu vaak een waarborging dat MVO is geïntegreerd in de bedrijfsvoering. Dit kan bijvoorbeeld door middel van het ISO 14001 certificaat of het MVO Prestatieladder managementsysteem. MVO heeft betrekking op álle processen binnen een organisatie. Daarom is het belangrijk dat u één digitale bron van kennis heeft. Geen statische handboeken en documenten meer, maar een integrale bedrijfsoplossing voor de vastlegging van uw MVO-beleid.

ICT: van beveiliging tot helpdesk

ICT binnen organisaties is van cruciaal belang. Het is daarom niet alleen nodig dat uw ICT goed beveiligd (bijvoorbeeld met ISO 27001) is, maar ook dat uw medewerkers weten hoe zij ermee om moeten gaan. Door middel van werkinstructies, veel gestelde vragen of een interne kennisbank helpt u uw medewerkers goed op weg. Met deze documentatie in Scienta beschermt u uw ICT en borgt u uw ICT-veiligheid.

Personeel en HRM: communiceer uw cultuur

Met uw documentatie in Scienta wordt het inwerken van medewerkers een stuk makkelijker: nieuwe medewerkers weten alles te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een personeelshandboek, waarbij uw regelingen, afspraken en regels vastlegt, bijvoorbeeld over vakantie, verlof en ziekte.

Scienta zorgt voor duidelijkheid en structuur voor uw personeel en organisatie, waarop u kunt terugvallen wanneer er onduidelijkheden zijn.  En niet alleen creëert u met Scienta een kennisplatform, door middel van sociale widgets (zoals een verjaardagskalender en social media koppelingen) kunt u zelfs uw eigen intranet starten.

Arbo en veiligheid
Van checklist tot veiligheidsprotocol

Veiligheid is een belangrijk thema binnen organisaties. Of het nu gaat om ICT-beveiliging, arbeidsveiligheid of bedrijfscontinuïteitmanagement (BCM): voor veel organisaties is veiligheid van levensbelang. Het is daarom noodzakelijk dat iedere medewerker goed geïnformeerd is én blijft.

In Scienta kunt u al uw veiligheidsdocumenten delen, beheren en aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidsprotocollen, checklists of cruciale formulieren. Scienta is dé basis voor uw veiligheidsmanagementsysteem.

Planning en control
Documenteer uw AO/IB

Sturing en controle blijft noodzakelijk voor organisaties. Dit moet echter wel transparant gebeuren en op een eenvoudig manier. Het inzichtelijk maken van processen, verantwoordelijkheden en beschikbare kennis is hierbij een goede eerste stap. Hierdoor weet iedereen in uw organisatie wat er van hem of haar verwacht wordt, hoe de interne processen verlopen en welke controlemomenten er zijn.

Het beschrijven van uw Administratieve Organisatie en Interne Beheersingsmaatregelen (AO/IB) helpt u om verder in control te zijn. En met Scienta legt u niet alleen processen, verantwoordelijkheden en risico’s vast, u zorgt er ook voor dat dit toegankelijk gecommuniceerd wordt in de rest van uw organisatie.

Compliance: niet alleen voldoen maar ook verbinden

Compliance gaat over het voldoen van wet- en regelgeving. In veel branches, zoals de industrie of financiële dienstverlening, is er veel regelgeving dat regelmatig verandert. Hoe zorgt u ervoor dat iedereen weet wat er is gewijzigd en hoe controleert u dat?

Met Scienta communiceert u eenvoudig uw processen, procedures en werkinstructies. Als er wet- en regelgeving verandert, past u eenvoudig procedures en procesbeschrijvingen aan. En met de workflow van Scienta stuurt u taken uit, zodat u zeker weet dat uw medewerkers op de hoogte zijn van de laatste wijzigingen.

Wat is Scienta?

In Scienta documenteert u praktische zaken en strategische thema’s. Ideaal als verbindende schakel tussen medewerkers. Communiceer processen en werkwijzes op een uniforme en toegankelijk manier, en borg zo uw beleid in de praktijk. Bekijk de video voor een indruk van Scienta en verdiep u verder in de functionaliteiten van Scienta!

Bekijk alle functionaliteiten

Succesverhaal: Consolid

Consolid is een uitzend- en detacheringsbureau, gespecialiseerd in vervoer en veiligheid. Het kwaliteitsteam van Esther Hofman bewaakt de processen. Esther Hofman: “Wij hebben ontzettend veel gedocumenteerde processen en procedures, mede vanwege certificaten en normeringen. In Scienta kunnen wij al die informatie kwijt”.

Lees de klantcase

Ga aan de slag: neem een gratis proefaccount van Scienta!

Start vandaag