Sociaal intranet 2017-03-06T12:09:43+00:00

Scienta als intranet. Sociaal en krachtig.

Maak documentatie levendig. Verbind collega’s. Scienta: dé startpagina van uw organisatie.

Wilt u meer met Scienta dan alleen documenteren en vastleggen? Dat kan! Scienta heeft verschillende mogelijkheden om meer te doen dan dat. Zo biedt Scienta opties voor interne nieuwsoverzichten, verjaardagskalenders, gebruikersprofielen, koppelingen met andere pakketten, social media koppelingen en iframes voor als u andere zaken (zoals een YouTubevideo) wilt inladen in Scienta.

  • Met een smoelenboek, verjaardagskalender, social media koppelingen en meer
  • Maak gemakkelijk interne nieuwsoverzichten met de widgets van Scienta
  • Al vanaf €975,- per jaar!

Waarom Scienta als uw intranet?

Scienta als startpagina van uw organisatie.

Gebruik Scienta voor meer dan alleen uw documentatie! Wat dacht u van u van een interne kennisbank, waarin medewerkers handige documenten kunnen toevoegen en kunnen raadplegen? Denk bijvoorbeeld aan interessante artikelen, onderzoeken, rapporten of verslagen. Voeg RSS-feeds toe van nieuwswebsites, zodat het laatste nieuws altijd binnen handbereik is. Of creëer een widget met uw eigen interne bedrijfsnieuws: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het interne nieuws
voor wie niets wil missen

Scienta heeft verschillende soorten widgets: kleurrijke blokken waarin uw documenten (‘artikelen’ in Scienta) in een lijst worden getoond. Deze artikelen kunnen uw procesbeschrijvingen zijn, maar net zo goed uw interne nieuws. In de Scienta Editor voegt u gemakkelijk afbeeldingen toe bij uw nieuws. En Scienta heeft de optie om deze artikelen te tonen met een intro: zo creëert u in een handomdraai uw eigen interne nieuwsoverzicht, te zien en te raadplegen door elke medewerker.

Vind uw collega’s met sociale gebruikers- profielen

Alle gebruikers van Scienta – uw collega’s – hebben een eigen gebruikersprofiel. Hierin staat praktische informatie, zoals hun telefoonnummer, functie en kamernummer, maar ook persoonlijke informatie, zoals verjaardagen en een profielfoto. Niet alleen maakt u uw documentatie hierdoor toegankelijker, uw collega’s kunnen elkaar opzoeken en meer van elkaar te weten komen. Het ‘smoelenboek’ in Scienta is niet voor niets één van de meest gebruikte functionaliteiten van onze klanten.

‘Gefeliciteerd!’
Ik zag in Scienta dat je jarig was

Simpel, maar ontzettend krachtig: de verjaardagskalender in Scienta. Een standaard widget, waarin de profielfoto’s en de verjaardagen staan. Een functionaliteit die bij onze klanten hele leuke reacties oproept, want wie wil er nu niet gefeliciteerd worden op zijn verjaardag? De verjaardagskalender is een kleinigheidje in Scienta dat de cultuur van uw organisatie enorm versterkt.

Veel koppelingen
met social media en andere pakketten

Hebben uw medewerkers social media profielen? Koppel deze dan gemakkelijk aan de gebruikersprofielen van Scienta, zoals een link naar het LinkedIn profiel van collega’s. Koppel Scienta ook gemakkelijk met uw andere softwarepakketten, zoals uw ERP-systeem of eigen applicaties. Klik door vanaf het gebruikersdashboard naar uw eigen systemen, of koppel artikelen in Scienta aan bepaalde schermen in uw softwareprogramma’s, bijvoorbeeld met extra uitleg. Zo maakt u van Scienta dé startpagina van uw organisatie.

Geen hyperlinks
Maar documenten die meteen getoond worden

Op veel intranetten worden documenten geplaatst en uitgewisseld. Het is vaak lastig zoeken tussen alle lijsten met hyperlinks naar documenten. Scienta werkt gelukkig gebruiksvriendelijker: documenten, zoals Word-, PowerPoint- of Pdf-documenten worden meteen weergegeven in het scherm. U kunt zelfs deze documenten doorzoeken, op de titel én in de inhoud. En met het overzichtelijke menu en handige inhoudsopgave heeft u ieder document zó gevonden.

Uw eigen huisstijl
Met eigen kleuren, logo en templates

Scienta is van u en van uw medewerkers. Niet meer dan logisch dus, dat u uw Scienta omgeving geheel naar uw eigen wensen kunt aanpassen. Allereerst is de URL van uw Scienta omgeving herkenbaar: dit is www.uworganisatienaam.mijnscienta.nl. Bewerk het dashboard, voeg uw eigen logo toe en stel uw huisstijlkleuren in die gebruikt worden in Scienta. U kunt zelfs de Word-templates in uw eigen stijl zetten, zodat artikelen uit Scienta in uw eigen huisstijl worden geëxporteerd.

Wat is Scienta?

Scienta is een modern kennisplatform, geschikt voor als uw intranet. Verbind collega’s, zoek collega’s op basis van hun profiel en feliciteer ze met hun verjaardag. Gemakkelijk aan te passen in uw eigen huisstijl en eenvoudig te koppelen door Single Sign On. Bekijk de video voor een indruk van Scienta, en lees alles over de functionaliteiten van Scienta.

Bekijk alle functionaliteiten

Succesverhaal: Barentskrans

Barentskrans is een advocaten- en notariskantoor in Den Haag. Met 120 medewerkers op 8 rechtsgebieden genieten ze nationale en internationale bekendheid. Naast dat zij Scienta gebruiken voor hun kwaliteits- en kantoorhandboeken, gebruiken zij Scienta ook als intranet. Hilde van Turennout, communicatiemanager, vertelt waarom zij voor Scienta kozen als hun intranet.

Lees de klantcase

Ga aan de slag: neem een gratis proefaccount van Scienta!

Start vandaag