Procesmanagement 2017-05-03T14:03:43+00:00

Procesmanagement in Scienta: beschrijf, borg en beweeg verder

Scienta: de software om processen te beschrijven en te delen met uw organisatie.

Het managen van processen begint met het weten welke processen er zijn, hoe ze verlopen en wie wat doet in het proces. Scienta helpt om die informatie te borgen, te communiceren en daarmee processen te verbeteren. Ideaal voor Business Procesmanagement (BPM), procesbeschrijvingen en het continu verbeteren van uw processen. Met ons interne kennisplatform nodigt u eenvoudig iedereen in uw organisatie uit om informatie tot zich te nemen en te delen. Scienta maakt procesmanagement levendig, flexibel en toegankelijk voor alle betrokkenen.

  • Beschrijf processen met tekst, stroomdiagram of tabel
  • Gebruiksvriendelijke software: geen installatie of trainingen nodig
  • Al vanaf 975 euro per jaar!

Waarom Scienta voor uw procesmanagement?

Beschrijf uw processen. Met tabel, stroomdiagram of tekst

Scienta is dé software om uw processen in te beschrijven. Dit doet u met de Scienta Editor: de online editor in Scienta waarin u gemakkelijk teksten schrijft, tabellen toevoegt en zelfs stroomschema’s tekent, zonder extra plug-ins. Voeg eenvoudig in uw structuur nieuwe procesbeschrijvingen toe, geef ze bepaalde tags mee of markeer ze als favoriet. En door de gebruiksvriendelijkheid van Scienta beschrijft u niet alleen uw processen, u maakt uw beschrijvingen toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen in uw organisatie.

Koppel informatie en documenten in uw procesbeschrijvingen

Stroomdiagrammen in Scienta zijn krachtig en eenvoudig. Sleep eenvoudig de nodes, plaats extra teksten, geef ze kleuren mee en plaats ze in ‘swimlanes’. U kunt andere procesbeschrijvingen of documenten koppelen in de nodes van procesbeschrijvingen. Daarmee koppelt u bijvoorbeeld relevante documenten aan processtappen in uw procesbeschrijving. Gebruikers klikken makkelijk door naar andere documenten vanuit uw procesbeschrijvingen of navigeren eenvoudig via het menu of zoekfunctie. Processen beschrijven ging nog nooit zo makkelijk.

Een heldere rolverdeling met het RASCI-model

Eén van de belangrijkste punten binnen procesmanagement is de interne rolverdeling: wie doet wat in een proces? Waar ligt de verantwoordelijkheden voor een uit te voeren processtap en wie moet er geïnformeerd worden? Al deze vragen worden beantwoord met het unieke RASCI-model in Scienta. Een toegankelijke tabel waarbij gebruikers in één oogopslag zien wie welke rol heeft in een werkproces. Zo legt u niet alleen uw interne rolverdeling vast, u communiceert deze ook op een begrijpelijke manier. Meer weten over het RASCI-model in Scienta? Download dan onze whitepaper ‘Een frisse wind door het RASCI-model’.

Alles op één plek:
Lean en overzichtelijk

Scienta is de digitale omgeving om uw processen te beschrijven en te delen. Al uw documenten, procesbeschrijvingen en interne kennis staat in een overzichtelijk menu, dat door gebruikers gemakkelijk heen te navigeren is. Scienta heeft ook de optie om documenten verschillende tags mee te geven, een krachtige zoekfunctie en de optie om documenten favoriet te maken. Zo hoeven gebruikers nooit meer lang te zoeken naar relevante procesinformatie en documenten.

Goed op weg met processen beschrijven?
Gebruik de Scienta Kickstart!

Veel organisaties worstelen helaas nog met het goed beschrijven van processen. Waar begin ik? Wat moet ik allemaal beschrijven? Wat is een goede structuur? De Scienta Kickstart geeft antwoord op al deze vragen. De Scienta Kickstart is een compleet uitgedachte structuur met praktische procesbeschrijvingen en voorbeeldprocedures, zodat u die niet zelf hoeft te bedenken. De gehele organisatie, van inkoop tot verkoop en van ICT tot HRM, in één keer beschreven in Scienta. En met de software Scienta voegt u zelf gemakkelijk dingen toe, of past u de structuur gemakkelijk aan.

Lees meer over de Scienta Kickstart.

Wat is Scienta?

Scienta is toegankelijke software voor procesmanagement. Procesmanagement begint met inzicht in uw processen. Scienta helpt u door een platform te creëeren om processen te beschrijven en te delen met uw organisatie. Bekijk nu de video voor een indruk van Scienta! En lees meer over de unieke functionaliteiten van Scienta.

Bekijk alle functionaliteiten

Succesverhaal: Consolid

Consolid is een uitzend- en detacheringsbureau, gespecialiseerd in vervoer en veiligheid. Het kwaliteitsteam van Esther Hofman bewaakt de processen. Scienta maakt kwaliteit voor Consolid beter beheersbaar. Elke geautoriseerde expert kan zelf procesverbeteringen voorstellen. Medewerkers zijn enthousiast over de eenvoud en gebruiken Scienta graag.

Lees de klantcase

Ga aan de slag: neem een gratis proefaccount van Scienta!

Start vandaag