Procesmanagement in Scienta: beschrijf,
borg en beweeg verder

Het managen van processen begint met het weten welke processen er zijn, hoe ze verlopen en wie wat doet in het proces. Scienta helpt om die informatie te borgen, te communiceren en daarmee processen te verbeteren. Ideaal voor Business Procesmanagement (BPM), procesbeschrijvingen en het continu verbeteren van je processen. Scienta maakt procesmanagement levendig, flexibel en toegankelijk voor alle betrokkenen.

Zij gingen je voor:

logo van scienta kickstart klanten

Beschrijf je processen op jouw manier

Scienta is dé software om je processen in te beschrijven. Dit doe je met de Scienta Editor: de eigen editor in Scienta waarin je gemakkelijk teksten schrijft, tabellen toevoegt en stroomschema’s tekent, zonder extra plug-ins. Publiceer eenvoudig nieuwe procesbeschrijvingen, geef ze bepaalde tags mee of markeer ze als favoriet. En door de gebruiksvriendelijkheid van Scienta beschrijf je niet alleen je processen, je maakt je beschrijvingen toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen in je organisatie.

Populaire functies:

  • Stroomdiagrammen tekenen

  • Documenten koppelen aan processtappen

  • Wijzigingen zien met één klik

  • Alle procesbeschrijvingen op één plek

Monitor processen. Dankzij geavanceerde formulieren

Dankzij formulieren haal je waardevolle data uit je processen. Laat medewerkers formulieren invullen en monitor zo organisatieprocessen. Formulieren in Scienta zijn flexibel en veelzijdig: maak bijvoorbeeld formulieren aan voor checks, interne audits, evaluatieformulieren of tevredenheidsonderzoeken. Lees meer over formulieren in onze brochure.

Populaire functies:

  • Afhankelijkheden in formulieren

  • Geef data overzichtelijk weer

  • Flow binnen formulieren

  • Krachtige zoekfunctie

Alles op één plek: Lean en overzichtelijk 

Scienta is de digitale omgeving om je processen te beschrijven en te delen. Al je documenten, procesbeschrijvingen en interne kennis staan in een overzichtelijk menu, waar gebruikers gemakkelijk doorheen navigeren. Bovendien helpen je graag op weg met ons ISO 9001 voorbeeldhandboek: driehonderd (voorbeeld)documenten, formulieren, procesbeschrijvingen en actiedocumenten. Ideaal als basis om met procesmanagement te starten!

Lees meer over het ISO 9001 voorbeeldhandboek

Zelf uitproberen zegt meer dan 1.000 woorden

Alles wat je nodig hebt om je procesmanagement continu te verbeteren:

Software ingewikkeld? Niet bij ons. Beloofd.

Software moet het leven makkelijker maken, maar in de praktijk gebeurt vaak het tegenovergestelde. We houden onze software wél gebruiksvriendelijk, en dus hoef je bij ons niet op dagenlange, verplichte trainingen of dure consultants in te huren. En kom je er toch niet helemaal uit? We denken graag met je mee over jouw uitdaging en hoe jij Scienta nog beter kunt inzetten.

Persoonlijke support

Onze medewerkers beantwoorden graag je vragen over Scienta. Meld je aan voor een gratis training bij ons op kantoor, van beginner tot gevorderd, of kies voor een persoonlijk adviesgesprek bij jou op kantoor.

Uitgebreide handleiding

We hebben een uitgebreide handleiding van Scienta geschreven. Deze kun je hier vinden (ja: het is een Scienta omgeving!). Ook staan er op ons YouTube-kanaal veel praktische instructievideo’s over Scienta.

Geen extra kosten

We rekenen alleen geld voor de licentie van Scienta en dagdelen advies op locatie. Voor andere zaken, zoals het instellen van Single Sign On of telefonische support, rekenen we exact nada.

Scienta voor procesmanagement in de praktijk:

Eén toegankelijk systeem voor alle bedrijfsprocessen

“De structuur van Scienta helpt Stroeve Lemberger om alle bedrijfsinformatie en -processen overzichtelijk vast te leggen. Bovendien zit er een fantastische zoekfunctie in Scienta, zodat je snel alle artikelen kunt vinden over een onderwerp. Het gebruik van een portal zoals Scienta is enorm fijn!”

— Jan Coen Balt, Directie voorzitter bij Stroeve Lemberger

Maak je procesmanagement slimmer.
Start vandaag met Scienta.