Procesmanagement in Scienta: beschrijf, borg en beweeg verder.

Waarom Scienta voor uw
procesmanagement?

Scienta: de software om processen te beschrijven en te delen met uw organisatie.

Het managen van processen begint met het weten welke processen er zijn, hoe ze verlopen en wie wat doet in het proces. Scienta helpt om die informatie te borgen, te communiceren en daarmee processen te verbeteren. Ideaal voor Business Procesmanagement (BPM), procesbeschrijvingen en het continu verbeteren van uw processen. Met ons interne kennisplatform nodigt u eenvoudig iedereen in uw organisatie uit om informatie tot zich te nemen en te delen. Scienta maakt procesmanagement levendig, flexibel en toegankelijk voor alle betrokkenen.

Probeer Scienta gratis uit:

Scienta: software voor kwaliteitsmanagement

Beschrijf uw processen op uw manier

Scienta is dé software om uw processen in te beschrijven. Dit doet u met de Scienta Editor: de online editor in Scienta waarin u gemakkelijk teksten schrijft, tabellen toevoegt en zelfs stroomschema’s tekent, zonder extra plug-ins. Publiceer eenvoudig nieuwe procesbeschrijvingen, geef ze bepaalde tags mee of markeer ze als favoriet. En door de gebruiksvriendelijkheid van Scienta beschrijft u niet alleen uw processen, u maakt uw beschrijvingen toegankelijk en begrijpelijk voor iedereen in uw organisatie.

ieder kwaliteitssysteem

Monitor processen. Dankzij geavanceerde formulieren.

Dankzij formulieren haalt u waardevolle data uit uw processen. Laat medewerkers de door uw ontworpen formulieren invullen en monitor op deze manier uw organisatieprocessen. Formulieren in Scienta zijn flexibel en veelzijdig: maak bijvoorbeeld formulieren aan voor checks, interne audits, evaluatieformulieren of tevredenheidsonderzoeken. Lees meer over formulieren in onze brochure.

Maak procesmanagement datagedreven.

Moeten u w medewerkers formulieren invullen tijdens hun werkzaamheden? Grote kans dat dit gebeurt om processen te monitoren, werkzaamheden te controleren of feedback te verkrijgen. Maar formulieren zijn net zo krachtig als de data die eruit komt. Daarom zorgen we dat alle data overzichtelijk wordt weergegeven, met krachtige filtermogelijkheden en visuele grafieken en tabellen.

ieder kwaliteitssysteem

Koppel informatie en documenten in uw procesbeschrijvingen.

Stroomdiagrammen in Scienta zijn krachtig en eenvoudig. Sleep eenvoudig de nodes, plaats extra teksten, geef ze kleuren mee en plaats ze in ‘swimlanes’. U kunt andere procesbeschrijvingen of documenten koppelen in de nodes van procesbeschrijvingen. Daarmee koppelt u bijvoorbeeld relevante documenten aan processtappen in uw procesbeschrijving. Gebruikers klikken makkelijk door naar andere documenten vanuit uw procesbeschrijvingen of navigeren eenvoudig via het menu of zoekfunctie. Processen beschrijven ging nog nooit zo makkelijk.

Gebruik de kennis van al uw medewerkers.

Iedere medewerker kan op ieder tekstartikel in Scienta een wijzigingsvoorstel indienen. Zo wordt kennis altijd aangevuld en actueel gehouden, door middel van praktische verbeteringen van al uw medewerkers. Beheerders van Scienta kunnen kiezen wat ze hiermee doen: volledig doorvoeren, gedeeltelijk doorvoeren, het voorstel niet doorvoeren of terugsturen naar de gebruiker met verdere instructies.

Geavanceerde workflow en takenbeheer.

Iemand verzoeken om een nieuwe procedure te lezen? Een werkdocument reviewen?Verplicht iemand een formulier laten invullen? Of een tussentijdse check laten uitvoeren op een formulier? Het kan, dankzij de geavanceerde workflow van Scienta. Inclusief herinneringen, deadlines, werklijsten en een overzicht van alle taken die nog moeten gebeuren.

Alles op één plek: Lean en overzichtelijk.

Scienta is de digitale omgeving om uw processen te beschrijven en te delen. Al uw documenten, procesbeschrijvingen en interne kennis staat in een overzichtelijk menu, dat door gebruikers gemakkelijk heen te navigeren is. Scienta heeft ook de optie om documenten verschillende tags mee te geven, een krachtige zoekfunctie en de optie om documenten favoriet te maken. Zo hoeven gebruikers nooit meer lang te zoeken naar relevante procesinformatie en documenten.

Een heldere rolverdeling met het RASCI-model.

Eén van de belangrijkste punten binnen procesmanagement is de interne rolverdeling: wie doet wat in een proces? Waar ligt de verantwoordelijkheden voor een uit te voeren processtap en wie moet er geïnformeerd worden? Al deze vragen worden beantwoord met het unieke RASCI-model in Scienta. Een toegankelijke tabel waarbij gebruikers in één oogopslag zien wie welke rol heeft in een werkproces. Zo legt u niet alleen uw interne rolverdeling vast, u communiceert deze ook op een begrijpelijke manier. Meer weten over het RASCI-model in Scienta? Download dan onze whitepaper ‘Een frisse wind door het RASCI-model’.

Scienta is de verbindende schakel in uw procesmanagement .

Scienta is toegankelijke software voor procesmanagement. Procesmanagement begint met inzicht in uw processen. Scienta helpt u door een platform te creëeren om processen te beschrijven en te delen met uw organisatie. Bekijk nu de video voor een indruk van Scienta! En lees meer over de unieke functionaliteiten van Scienta.

  • Voor vastleggen en borgen, maar ook verbinden en communiceren

  • Inclusief stroomdiagrammen, workflow en versiebeheer

  • Toegankelijk en gebruiksvriendelijk dankzij sociale functionaliteiten

  • Gebruiksvriendelijke software voor slimmer management

  • Zonder technische installaties, mét praktische service

  • Al vanaf €1250,- per jaar voor 10 gebruikers!

Deze organisaties gingen u voor:

Zelf uitproberen zegt meer dan 1000 woorden