Software voor sociaal kwaliteitsmanagement

Waarom Scienta voor uw
kwaliteitsmanagementsysteem?

Scienta is voor en van uw gehele organisatie.

Scienta is software voor uw kwaliteitsmanagementsysteem. Perfect voor ISO 9001 certificering, documentbeheer en het creëren van draagvlak voor kwaliteitsmanagement.  Onze focus ligt niet alleen op vastleggen en controleren, maar op delen en verbinden.

Op basis van die visie ontwikkelen wij Scienta. Een digitale werkomgeving om kennis in te delen, zaken vast te leggen en documenten te beheren. Zonder lange trainingen of dure consultancy, maar met praktische hulp en gebruiksvriendelijke functionaliteiten.

Probeer Scienta gratis
Lees meer

Een digitaal managementsysteem. Voor sociaal kwaliteitsmanagement.

Of u nét ISO 9001 gecertificeerd bent of al jaren verschillende QHSE-managementsystemen heeft: Scienta ondersteunt kwaliteitsmanagement in elke organisatie van elke grootte in elke branche. Beheer en review belangrijke kwaliteitsdocumentatie, beschrijf processen met onze stroomdiagrammen en voer gemakkelijk interne audits uit, dankzij Scienta.

ieder kwaliteitssysteem

Voor het automatiseren van elk kwaliteitssysteem.

Scienta helpt uw kwaliteitsmanagement verder door uw gehele kwaliteitssysteem te ondersteunen en te automatiseren. Beheer documenten, zet taken uit, laat medewerkers incidenten melden en til uw interne audits naar een hoger niveau. Vergroot het draagvlak voor kwaliteitsmanagement met de gebruiksvriendelijke en sociale functionaliteiten van Scienta en werk sneller, effectiever en leuker.

Voer interne audits uit op een ontspannen manier.

In Scienta creëert u in een handomdraai auditformulieren, die op het juiste moment bij de juiste persoon uitkomen. Interne audits brengen zo de noodzakelijke grip en rust in uw organisatie. Auditformulieren in Scienta zijn ontworpen om gebruikt te worden door iedereen in uw organisatie. Formulieren zien er daarom toegankelijk uit, zijn altijd actueel, vindbaar en voor iedereen duidelijk.

ieder kwaliteitssysteem

Houd grip op al uw gedocumenteerde informatie.

Scienta helpt uw kwaliteitsmanagement verder door het beheren en delen van interne bedrijfsinformatie en documenten gemakkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan uw bedrijfskritische protocollen of procedures, procesbeschrijvingen en verdere gedocumenteerde informatie. Of het nu gaat om teksten, presentaties, stroomschema’s, tabellen of formulieren: met Scienta heeft u elk soort gedocumenteerde informatie bij de hand.

Vang belangrijke signalen op met flexibele formulieren.

Als er een incident gebeurt, is het van cruciaal belang dat er snel gehandeld wordt. Dit lukt alleen als de noodzakelijke informatie snel op de juiste plek terecht komt. Dankzij formulieren in Scienta kan de juiste persoon snel incidenten, , bijvoorbeeld een datalek, melden, registeren en opvolgen. En niet alleen incidentmeldingen: ook andere zaken voor inspecties, afwijkingen of klachten registreren u en uw medewerkers gemakkelijk in Scienta.

ieder kwaliteitssysteem

Baseer uw kwaliteitsbeleid op data die telt.

Formulieren zijn net zo krachtig als de data die eruit komt. Hoe presteren uw medewerker en uw processen? Hoe veel incidenten of klachten worden er gemeld? Juist omdat die data zo belangrijk is, zorgen we dat alle data overzichtelijk wordt weergegeven, met krachtige filtermogelijkheden en visuele grafieken en tabellen.

Automatisch revisiebeheer: altijd en overal de juiste versie.

Voor veel documentatie geldt dat wijzigingen bijgehouden moeten worden. Scienta houdt daarom wijzigingen in uw documenten automatisch bij. Met één druk op de knop kunt u de verschillen zien tussen versies: groene tekst is toegevoegd en rode tekst is verwijderd. Scienta laat ook automatisch de meest recente versie van een document zien. En door middel van variabelen wijzigt u in één keer bepaalde termen, zoals een afdeling- of functienaam. Zo bent u verzekerd van de juiste informatie op het juiste moment.

Wijzigingsvoorstellen, taken en workflow.

Documenten goed laten keuren? Dat kan. Documenten goed laten keuren door drie verschillende medewerkers? Dat kan ook. Drie verschillende documenten afzonderlijk verplicht laten lezen door zes medewerkers vóór de volgende vergadering en waarbij drie medewerkers verplicht een opmerking moeten geven? Natuurlijk, geen probleem!

Scienta heeft workflow in haar meest elegante vorm: vooraf gedefinieerde werkstromen in de vorm van taken waarin alle combinaties voor review mogelijk zijn. Autorisatie, periodieke reminders of review: de mogelijkheden zijn eindeloos. En met wijzigingsvoorstellen van uw medewerkers verwerkt u ideeën en kennis direct in uw documentatie.

Een heldere rolverdeling met ons RASCI-model.

Elke moderne organisatie heeft een heldere rolverdeling. De meest bekende manier om dit te doen, is met het RASCI-model. Met dit model communiceert u de relevante rollen, zoals een eindverantwoordelijke of als een persoon geïnformeerd moet worden.

Met het unieke RASCI-model in Scienta legt u niet alleen rollen vast, u zorgt ervoor dat ze ook echt begrepen worden. Zo staan de rollen bovenaan, zodat de tabel overzichtelijk is én blijft. En met de handige filters maakt u snel inzichtelijk hoeveel rollen iemand heeft  in projecten of processen. Lees hier meer over het RASCI-model in Scienta.

Eén systeem. Breed inzetbaar.

Neem afscheid van gedoe. Verwelkom de rust.

Maak uw kwaliteitsmanagementsysteem levendig met Scienta. Door de toegankelijkheid van onze software wordt de drempel verlaagd voor gebruikers om informatie te lezen, zelf toe te voegen en ermee aan de slag te gaan. Met een kleurrijk dashboard, gebruikersprofielen en een eigen online editor wordt kwaliteitsmanagement flexibel, praktisch en leuk.

Brochure: Scienta en kwaliteitsmanagement

Scienta is de verbindende schakel in uw kwaliteitssysteem.

Scienta is laagdrempelig in gebruik en beheer, is intuïtief en aansprekend ontworpen met kleurrijke widgets. Iedere collega heeft zijn of haar eigen profiel en kan door middel van rechten alle relevante informatie en documenten raadplegen. Scienta is geschikt voor mobiel en tablets, zodat medewerkers onderweg ook toegang hebben tot relevante informatie. Zo betrekt u uw medewerkers – van werkvloer tot management – actief in uw kwaliteitssysteem.

  • Voor vastleggen en borgen, maar ook verbinden en communiceren

  • Inclusief stroomdiagrammen, workflow en versiebeheer

  • Toegankelijk en gebruiksvriendelijk dankzij sociale functionaliteiten

  • Gebruiksvriendelijke software voor slimmer management

  • Zonder technische installaties, mét praktische service

  • Al vanaf €1250,- per jaar voor 10 gebruikers!

Deze organisaties gingen u voor:

Vraag nu een gratis proefaccount van Scienta aan

Meer van Scienta zien? Vraag dan uw eigen proefaccount aan. Voeg uw collega’s toe en klik rond. Geheel gratis en vrijblijvend.

‘We hebben een ISO 9001:2015 certificaat. Scienta maakt onze complexe organisatie werkbaar.’
Jan van de Ruitenbeek, IMNederland
‘Iedere gebruiker kan nu bij alle belangrijke procesinformatie. En de zoekfunctie is werkelijk fantastisch.’
Esther Hofman, Consolid