Kwaliteitsmanagement 2018-04-18T15:04:13+00:00

Software voor sociaal kwaliteitsmanagement

Waarom Scienta voor uw
kwaliteitsmanagementsysteem?

Scienta is voor en van uw gehele organisatie.

Scienta is software voor uw kwaliteitsmanagementsysteem. Perfect voor ISO 9001 certificering, documentbeheer en het creëren van draagvlak voor kwaliteitsmanagement.  Onze focus ligt niet alleen op vastleggen en controleren, maar op delen en verbinden.

Op basis van die visie ontwikkelen wij Scienta. Een digitale werkomgeving om kennis in te delen, zaken vast te leggen en documenten te beheren. Zonder lange trainingen of dure consultancy, maar met praktische hulp en gebruiksvriendelijke functionaliteiten.

Probeer Scienta gratis
Lees meer
Scienta: software voor kwaliteitsmanagement

Voor ieder kwaliteitssysteem. In elke organisatie.

Of u nu te maken hebt met complexe wet- en regelgeving of wanneer u uw organisatie verder wil professionaliseren: de software van Scienta is geschikt voor elke organisatie. Iedereen binnen uw organisatie is verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem. De kracht van uw kwaliteitsmanagement zit hem daarom in de praktijk: niet alleen kunnen verantwoorden, maar kwaliteit actief communiceren en borgen.

ieder kwaliteitssysteem

Voor handboeken, procedures en gedocumenteerde informatie.

Scienta helpt uw kwaliteitsmanagement verder door het beheren en delen van interne bedrijfsinformatie en documenten gemakkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan uw kwaliteitshandboeken, procesbeschrijvingen en verdere gedocumenteerde informatie. Of het nu gaat om teksten, presentaties, stroomschema’s, tabellen of formulieren: met Scienta heeft elk soort gedocumenteerde informatie bij de hand.

Automatisch revisiebeheer: altijd en overal de juiste versie.

Voor veel documentatie geldt dat wijzigingen bijgehouden moeten worden. Scienta houdt daarom wijzigingen in uw documenten automatisch bij. Met één druk op de knop kunt u de verschillen zien tussen versies: groene tekst is toegevoegd en rode tekst is verwijderd. Scienta laat ook automatisch de meest recente versie van een document zien. En door middel van variabelen wijzigt u in één keer bepaalde termen, zoals een afdeling- of functienaam. Zo bent u verzekerd van de juiste informatie op het juiste moment.

Wijzigingsvoorstellen, taken en workflow.

Documenten goed laten keuren? Dat kan. Documenten goed laten keuren door drie verschillende medewerkers? Dat kan ook. Drie verschillende documenten afzonderlijk verplicht laten lezen door zes medewerkers vóór de volgende vergadering en waarbij drie medewerkers verplicht een opmerking moeten geven? Natuurlijk, geen probleem!

Scienta heeft workflow in haar meest elegante vorm: vooraf gedefinieerde werkstromen in de vorm van taken waarin alle combinaties voor review mogelijk zijn. Autorisatie, periodieke reminders of review: de mogelijkheden zijn eindeloos. En met wijzigingsvoorstellen direct van uw medewerkers verwerkt u ideeën en kennis direct in uw documentatie.

Een heldere rolverdeling met ons RASCI-model.

Elke moderne organisatie heeft een heldere rolverdeling. De meest bekende manier om dit te doen, is met het RASCI-model. Met dit model communiceert u de relevante rollen, zoals een eindverantwoordelijke of als een persoon geïnformeerd moet worden.

Met het unieke RASCI-model in Scienta legt u niet alleen rollen vast, u zorgt  ze ook echt begrepen worden. Zo staan de rollen bovenaan, zodat de tabel overzichtelijk is én blijft. En met de handige filters maakt u snel inzichtelijk hoeveel rollen iemand heeft  in projecten of processen. Lees hier meer over het RASCI-model in Scienta.

Eén systeem. Breed inzetbaar.

Neem afscheid van gedoe. Omarm de dynamiek.

Maak uw documentatie weer levendig met Scienta. Door de toegankelijkheid van onze software wordt de drempel verlaagd voor gebruikers om informatie te lezen, zelf toe te voegen en ermee aan de slag te gaan. Met een kleurrijk dashboard, gebruikersprofielen en een eigen online editor wordt het schrijven, delen en beheren van documenten voor kwaliteitsmanagement weer leuk.

Brochure: Scienta en kwaliteitsmanagement

Scienta is de verbindende schakel in uw kwaliteitssysteem.

Scienta is laagdrempelig in gebruik en beheer, is intuïtief en aansprekend ontworpen met kleurrijke widgets. Iedere collega heeft zijn of haar eigen profiel en kan door middel van rechten alle relevante informatie en documenten raadplegen. Scienta is geschikt voor mobiel en tablets, zodat medewerkers onderweg ook toegang hebben tot relevante informatie. Zo betrekt u uw medewerkers – van werkvloer tot management – actief in uw kwaliteitssysteem.

  • Voor vastleggen en borgen, maar ook verbinden en communiceren

  • Inclusief stroomdiagrammen, workflow en versiebeheer

  • Toegankelijk en gebruiksvriendelijk dankzij sociale functionaliteiten

  • Gebruiksvriendelijke software voor slimmer management

  • Zonder technische installaties, mét praktische service

  • Al vanaf €995,- per jaar voor 10 gebruikers!

Deze organisaties gingen u voor:

Vraag nu een gratis proefaccount van Scienta aan

Meer van Scienta zien? Vraag dan uw eigen proefaccount aan. Voeg uw collega’s toe en klik rond. Geheel gratis en vrijblijvend.

‘We hebben een ISO 9001:2015 certificaat. Scienta maakt onze complexe organisatie werkbaar.’
Jan van de Ruitenbeek, IMNederland
‘Iedere gebruiker kan nu bij alle belangrijke procesinformatie. En de zoekfunctie is werkelijk fantastisch.’
Esther Hofman, Consolid