Kwaliteitsmanagement 2017-07-24T10:34:57+00:00

Software voor duurzaam kwaliteitsmanagement

Scienta is software voor kwaliteitsmanagement. Voor en van uw gehele organisatie.

Scienta is software voor uw kwaliteitsmanagementsysteem. Voor kwaliteitsmanagement waarbij de focus niet alleen ligt op vastleggen en controleren, maar op delen en verbinden. Op basis van die visie ontwikkelen wij Scienta. Een digitale werkomgeving om kennis in te delen, zaken vast te leggen en documenten te beheren. Zonder lange trainingen of dure consultancy, maar met praktische hulp en gebruiksvriendelijke functionaliteiten.

  • Gebruiksvriendelijke cloudsoftware voor kwaliteitsmanagement
  • Voor vastleggen en borgen, maar ook verbinden en communiceren
  • Al vanaf €975,- per jaar!
Lees meer over Scienta voor kwaliteitsmanagement

Waarom Scienta voor uw kwaliteitsmanagement?

Voor ieder kwaliteits-
systeem. In elke organisatie.

Of u nu te maken hebt met complexe wet- en regelgeving of wanneer u uw organisatie verder wil professionaliseren: de software Scienta is geschikt voor elke organisatie die actief aan de slag gaat met kwaliteitsmanagement, documentatie en kennis delen. Want iedereen binnen uw organisatie is verantwoordelijk voor het kwaliteitssysteem. De kracht van uw kwaliteitsmanagement zit hem daarom in de praktijk: niet alleen kunnen verantwoorden, maar kwaliteit actief communiceren en borgen.

Voor handboeken, procedures en gedocumenteerde informatie

Scienta helpt uw kwaliteitsmanagement verder door het beheren en delen van interne bedrijfsinformatie en documenten gemakkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan uw kwaliteitshandboeken, procesbeschrijvingen en verdere gedocumenteerde informatie. En Scienta is niet alleen voor uw kwaliteitsdocumentatie geschikt: wat dacht u van uw interne nieuws of de laatste notulen? Ook deze documenten beheert u gemakkelijk met Scienta.

Scienta is de verbindende schakel in uw kwaliteitssysteem

Scienta is laagdrempelig in gebruik en beheer, is intuïtief en aansprekend ontworpen met kleurrijke widgets. Iedere collega heeft zijn of haar eigen profiel en kan door middel van rechten alle relevante informatie en documenten raadplegen. Scienta is geschikt voor mobiel en tablets, zodat medewerkers onderweg ook toegang hebben tot relevante informatie. Zo betrekt u uw medewerkers – van werkvloer tot management – actief in uw kwaliteitssysteem.

Automatisch revisiebeheer:
altijd en overal de juiste versie

Voor veel documentatie geldt dat wijzigingen bijgehouden moeten worden. Scienta houdt daarom uw wijzigingen in documenten automatisch bij. Met één druk op de knop kunt u de verschillen zien tussen versies: groene tekst is toegevoegd en rode tekst is verwijderd. Scienta laat ook automatisch de meest recente versie van een document zien. En door middel van variabelen wijzigt u in één keer bepaalde termen, zoals een afdeling- of functienaam. Zo bent u verzekerd van de juiste informatie op het juiste moment.

Wijzigingsvoorstellen
en taken

Documenten goed laten keuren? Dat kan. Documenten goed laten keuren door drie verschillende medewerkers? Dat kan ook. Drie verschillende documenten afzonderlijk verplicht laten lezen door zes medewerkers vóór de volgende vergadering en waarbij drie medewerkers verplicht een opmerking moeten geven? Natuurlijk, geen probleem!

Scienta heeft workflow in haar meest elegante vorm: vooraf gedefinieerde werkstromen in de vorm van taken waarin alle combinaties voor review mogelijk zijn. Autorisatie, periodieke reminders of review: de mogelijkheden zijn eindeloos. En met wijzigingsvoorstellen direct van uw medewerkers verwerkt u ideeën en kennis direct in uw documentatie.

Een heldere rolverdeling
met ons RASCI-model

Elke moderne organisatie heeft een heldere rolverdeling. De meest bekende manier om dit te doen, is met het RASCI-model. Met dit model communiceert u de relevante rollen, zoals een eindverantwoordelijke of als een persoon geïnformeerd moet worden.

Met het unieke RASCI-model in Scienta legt u niet alleen rollen vast, u communiceert deze ook zodat ze ook echt begrepen worden. Zo staan de rollen bovenaan, zodat de tabel overzichtelijk is én blijft. En met de handige filters maakt u snel inzichtelijk hoeveel rollen iemand heeft, bijvoorbeeld in welke projecten of processen. Lees hier meer over het RASCI-model in Scienta.

Wat is Scienta?

Scienta is moderne software voor modern kwaliteitsmanagement. Ideaal voor ISO 9001:2015, waarbij de nadruk wordt gelegd op kwaliteitsbewustzijn, draagvlak in de organisatie voor kwaliteit en kennismanagement. Bekijk de video voor een indruk van Scienta! En lees meer over de unieke functionaliteiten van Scienta.

Bekijk alle functionaliteiten

Succesverhaal: IMNederland

Het werk van IMNederland (ISO 9001 gecertificeerd) is sterk gereguleerd: werkprocessen moeten voldoen aan allerlei wet- en regelgeving. De papieren documentatie was echter verspreid over mappen in de organisatie. Dit maakte het lastig om zeker te zijn van de laatste versie én van de volledigheid. Scienta was hiervoor de oplossing.

Lees de klantcase

Ga aan de slag: neem een gratis proefaccount van Scienta!

Start vandaag