Handboeken 2017-05-09T16:24:15+00:00

Scienta: dé digitale plek voor uw handboeken

Maak uw handboeken toegankelijk en levendig met de software van Scienta

Wat zijn dat eigenlijk, handboeken? Handboeken zijn een verzameling documenten, zoals procesbeschrijvingen, werkinstructies of procedures, die samen het handelen in en van uw organisatie beschrijven. Een goed handboek biedt stabiliteit, rust en ondersteuning in uw organisatie.

Mensen gebruiken handboeken als geheugensteuntje, om verwarring tegen te gaan of om fouten te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een personeelshandboek waarin de bedrijfsregels staan of kwaliteitsdocumentatie over hoe processen verlopen en wie waar verantwoordelijk voor is. Bijvoorbeeld in het kader van veiligheid, kwaliteit of milieumanagement: uw documentatie in Scienta helpt u beter uw beleid te communiceren en te borgen.

  • Eén digitale omgeving voor uw handboeken en documenten
  • Meer dan 10 jaar ervaring met online handboeken
  • Al vanaf €975,- per jaar!

Waarom Scienta voor uw digitale handboeken?

Software voor handboeken. Nieuwe stijl

Handboeken: ze klinken ouderwets maar zijn het zeker niet. De kern van handboeken – het geven van duidelijkheid – wordt steeds belangrijker binnen organisaties. Om te groeien, om te professionaliseren, maar ook om medewerkers te inspireren. Scienta is moderne cloudsoftware voor het beheren en delen van allerlei soorten handboeken binnen allerlei soorten organisaties. Géén papieren tijgers, maar toegankelijke documentatie voor iedereen.

Neem afscheid van gedoe. Omarm de dynamiek

Maak uw documentatie weer levendig met Scienta. Door de toegankelijkheid van onze software wordt de drempel verlaagd voor gebruikers om informatie te lezen, zelf toe te voegen en ermee aan de slag te gaan. Met een kleurrijk dashboard, gebruikersprofielen en een eigen online editor wordt het schrijven, delen en beheren van handboeken weer leuk!

Altijd actuele documenten. En zie wijzigingen met één klik

Uw documenten in Scienta zijn altijd actueel. Geen verschillende versies meer die in omloop zijn, maar altijd de laatste versie van een document die wordt getoond. Ook handig: alle wijzigingen worden bijgehouden door Scienta, inclusief versienummers. U en uw medewerkers zien met één druk op de knop wat er is veranderd in een document, en alle revisies blijven beschikbaar. Zo kunt u altijd opzoeken hoe documenten in de loop der tijd zijn veranderd.

Nooit meer zoeken. Met onze krachtige vindopties

Uw handboeken zijn in Scienta overzichtelijk. Geef uw documenten tags mee, zodat u relevante onderwerpen aan documenten labelt. Of markeer documenten als favoriet, zodat u veelgebruikte informatie altijd bij de hand hebt. Scienta heeft ook een krachtige zoekfunctie, dat door alle teksten en titels van uw handboeken zoekt. En met het gebruiksvriendelijke menu aan de linkerkant ordent u uw handboeken zoals nooit tevoren. Nooit meer zoeken in lange mappenstructuren!

De Scienta Editor:
Voor teksten, stroomdiagrammen en bestanden

Veel organisaties beheren hun handboeken met Microsoft Office of systemen die hiermee werken. Omdat het bekende manieren zijn om te werken lijkt dit makkelijk, maar de werkelijkheid is weerbarstiger. U heeft alsnog veel word- of pdf-documenten verspreid over uw organisatie, het lint van uw officeproducten (zoals Word) wordt nog gecompliceerder en er zijn tijdrovende en dure installaties voor nodig. Veel beter is de Scienta Editor: een krachtige tekstverwerker waarmee uw tekstartikelen schrijft en waarmee u ook stroomdiagrammen en bestanden, zoals Pdf- of PowerPointdocumenten, toevoegt.

Een krachtige workflow
Voor autorisatie, review en controle

Handboeken moeten actueel en kloppend blijven. Daarom heeft Scienta handige en makkelijke manieren om handboeken up-to-date te houden. Scienta heeft een workflow: vooraf gedefinieerde werkstromen waarin alle combinaties voor review mogelijk zijn. Autorisatie, periodieke reminders, lees- of reviewverplichtingen en meer: de mogelijkheden zijn eindeloos om uw handboeken actueel te houden.

Wijzigingsvoorstellen in uw handboek:
Laat iedereen meeschrijven

Als beheerder kunt u niet alleen medewerkers een taak geven om een document te behandelen: medewerkers zelf kunnen ook meeschrijven aan het handboek. Dit kan door middel van wijzigingsvoorstellen: input van uw medewerkers als zij verbeteringen in het handboek zien. Beheerders krijgen een melding dat een wijzigingsvoorstel is ingediend, waarna u deze in zijn geheel, gedeeltelijk of niet kunt doorvoeren in het handboek. Zo verwerkt u praktische kennis van uw medewerkers direct door in uw handboeken.

Starten was nog nooit zo makkelijk.
Dankzij onze Kickstart

Op zoek naar een opzet om te starten met documenteren en beschrijven? Speciaal voor organisaties die op zoek zijn naar een basis om verder te bouwen, hebben we de Scienta Kickstart geschreven. De Kickstart zijn honderden documenten en procesbeschrijvingen die u snel op weg helpen met het beschrijven en documenteren van de processen binnen uw organisatie. Van inkoop tot verkoop en van HRM tot ICT. Zaken die binnen iedere organisatie voorkomen simpel vastgelegd, zodat u snel aan de slag kunt gaan.

Lees meer over de Kickstart.

Van controle- tot franchisehandboek.
Alles kan

Of het nu gaat om gedocumenteerde informatie voor uw ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem, een gedocumenteerde AO of uw personeelsregelingen: alles wat u wilt documenteren en wilt delen kan in Scienta. Ideaal voor organisaties met gedocumenteerde managementsystemen, franchisegevers of organisaties die te maken hebben met wet- en regelgeving en compliance. Scienta maakt uw documentatie levendig, gebruiksvriendelijk en weer leuk.

Voor iedere organisatie.
(Ook zonder handboeken)

Scienta is er voor iedereen. Voor grote organisaties met complexe kwaliteitshandboeken, voor franchisegevers voor hun franchisehandboeken of voor kleine organisaties met praktische documentatie. Ongeacht uw branche, grootte of thematiek: Scienta helpt u met uw handboeken. En mocht u geen handboeken gebruiken: Scienta is ook geschikt als startpagina van uw organisatie. Lees hier meer over Scienta als intranet.

Wat is Scienta?

Scienta is ontstaan als software voor handboeken. Tegenwoordig gebruiken organisaties (onbewust) steeds meer handboeken: informatie die u snel bij de hand wil hebben. Voor dat soort informatie is Scienta de nummer één software. Bekijk de video voor een indruk van Scienta! En lees ook meer over de unieke functionaliteiten van Scienta.

Bekijk alle functionaliteiten

Succesverhaal: IMNederland

Het werk van IMNederland (ISO 9001 gecertificeerd) is sterk gereguleerd: werkprocessen moeten voldoen aan allerlei wet- en regelgeving. De papieren documentatie was echter verspreid over mappen in de organisatie. Dit maakte het lastig om zeker te zijn van de laatste versie én van de volledigheid. Jan van de Ruitenbeek: “Alle handboeken in Scienta! Scientificeren noemen we dat.”

Lees de klantcase

Ga aan de slag: neem een gratis proefaccount van Scienta!

Start vandaag