Scienta: dé digitale plek voor al je kwaliteitshandboeken

Kwaliteitshandboeken zijn een verzameling documenten, zoals procesbeschrijvingen, werkinstructies of procedures, die samen het handelen in en van je organisatie beschrijven. Een goed handboek biedt stabiliteit, rust en ondersteuning in je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een personeelshandboek waarin de bedrijfsregels staan of kwaliteitsdocumentatie waarom staat hoe bedrijfsprocessen verlopen. Als het gaat om documentatie in het kader van veiligheid, kwaliteit of milieu: Scienta helpt je om je beleid beter te communiceren en te borgen.

Het ISO 9001 voorbeeldhandboek

Weet je niet goed waar je moet beginnen met het beschrijven van processen? Maak een snelle start met ons voorbeeldhandboek!

Ontdek het ISO 9001 Voorbeeld Handboek

Het voorbeeldhandboek Zorg & Welzijn

Met het Voorbeeld Handboek Zorg & Welzijn structureer je alle processen én inspireer je medewerkers.

Ontdek het Voorbeeld Handboek Zorg & Welzijn

Zij gingen je voor:

logo van scienta kickstart klanten

Software voor handboeken. Nieuwe stijl

Handboeken: ze klinken ouderwets maar zijn het zeker niet. De kern van handboeken – het geven van duidelijkheid – wordt steeds belangrijker binnen organisaties. Om te groeien, om te professionaliseren, maar ook om medewerkers te inspireren. Scienta is moderne cloudsoftware voor het beheren en delen van allerlei soorten handboeken. Géén papieren tijgers, maar toegankelijke documentatie voor iedereen.

Populaire functies:

  • Altijd toegang dankzij de cloud

  • Werk met de Scienta Editor

  • Automatisch versiebeheer

  • Eigen huisstijl toevoegen

Raak nooit meer iets kwijt. Met onze krachtige zoekopties

Handboeken in Scienta worden weer overzichtelijk. Geef je documenten tags mee, zodat je relevante onderwerpen aan documenten labelt. Of markeer documenten als favoriet, zodat je veelgebruikte informatie altijd bij de hand hebt. Scienta heeft ook een krachtige zoekfunctie, dat door alle teksten en titels van je handboeken zoekt. En met het gebruiksvriendelijke menu aan de linkerkant orden je je handboeken zoals nooit tevoren. Nooit meer zoeken in lange mappenstructuren!

Populaire functies:

  • Slimme formulieren maken

  • Stroomdiagrammen tekenen

  • Automatisch versiebeheer

  • Met één klik wijzigingen zien

Starten was nog nooit zo makkelijk. Dankzij het ISO 9001 voorbeeldhandboek

Op zoek naar een opzet om te starten met documenteren en beschrijven? Speciaal voor organisaties die op zoek zijn naar een basis om verder te bouwen, hebben we het ISO 9001 voorbeeldhandboek geschreven. Het ISO 9001 voorbeeldhandboek bestaat uit driehonderd documenten en procesbeschrijvingen die je snel op weg helpen met het beschrijven en documenteren van de processen binnen uw organisatie. Van inkoop tot verkoop en van HRM tot ICT. Zaken die binnen iedere organisatie voorkomen simpel vastgelegd, zodat je snel aan de slag kunt gaan.

Lees meer over het ISO 9001 voorbeeldhandboek

Zelf uitproberen zegt meer dan 1000 woorden

Alles wat je nodig hebt om in Scienta digitale handboek te gebruiken:

Software ingewikkeld? Niet bij ons. Beloofd.

Software moet het leven makkelijker maken, maar in de praktijk gebeurt vaak het tegenovergestelde. We houden onze software wél gebruiksvriendelijk, en dus hoef je bij ons niet op dagenlange, verplichte trainingen of dure consultants in te huren. En kom je er toch niet helemaal uit? We denken graag met je mee over jouw uitdaging en hoe jij Scienta nog beter kunt inzetten.

Persoonlijke support

Onze medewerkers beantwoorden graag je vragen over Scienta. Meld je aan voor een gratis training bij ons op kantoor, van beginner tot gevorderd, of kies voor een persoonlijk adviesgesprek bij jou op kantoor.

Uitgebreide handleiding

We hebben een uitgebreide handleiding van Scienta geschreven. Deze kun je hier vinden (ja: het is een Scienta omgeving!). Ook staan er op ons YouTube-kanaal veel praktische instructievideo’s over Scienta.

Geen extra kosten

We rekenen alleen geld voor de licentie van Scienta en dagdelen advies op locatie. Voor andere zaken, zoals het instellen van Single Sign On of telefonische support, rekenen we exact nada.

Handboeken in Scienta in de praktijk:

Centraal beschikbare online bedrijfsinformatie

“Voorheen maakten we twee keer per jaar een update van het papieren handboek, maar nu werken onze mensen op het hoofdkantoor online zélf hun informatie bij. Hierdoor zijn alle (nieuwe) ondernemers snel wegwijs in de cruciale bedrijfsinformatie. Bovendien draagt het bij aan onze professionele uitstraling!

— Joep Leemans, Manager Operations bij Kwalitaria

Maak je handboeken slimmer.
Start vandaag met Scienta.