Scienta helpt u om werkwijzen helder vast te leggen. Om processen en procedures te beschrijven. En om kennis actief te gebruiken in uw organisatie.

Een frisse wind door het RASCI-model

JA, IK WIL DEZE WHITEPAPER LEZEN

Uw interne rolverdeling goed op poten

Wanneer de wereld om u heen snel verandert, heeft u als organisatie twee dingen nodig. Ten eerste een heldere interne structuur, zodat u altijd weet waarop u kunt bouwen.

Ten tweede een interne structuur die niet in beton gegoten is, zodat u altijd kunt bijsturen. Het klassieke RASCI-model biedt daarvoor nog altijd veel houvast, maar is wél toe aan vernieuwing, onder andere op visueel gebied.

Hoog tijd dus voor een frisse wind door het RASCI-model!

In deze whitepaper ontdekt u: 

Wat was het RASCI-model ook alweer?

Het RASCI-model (soms ook RACI-model genoemd) is een model dat veel gebruik wordt om duidelijkheid te scheppen in de verschillende rollen en verantwoordelijkheden binnen organisaties. Dat klinkt ingewikkeld, maar het principe is simpel. Iedereen in een organisatie heeft een bepaalde rol in het werk dat uitgevoerd moet worden. Zo kan iemand verantwoordelijk zijn voor het werk, of iemand moet geïnformeerd worden over de voortgang. Deze rollen zijn te definiëren met het Engelse acroniem RASCI.

Waarom een vernieuwing in het model nodig is

Het RASCI-model gaat al enige tijd mee binnen organisaties. In de loop der jaren heeft het model zijn kracht bewezen binnen organisaties en in verschillende disciplines. Misschien gebruikt u het ook al in uw dagelijkse werk. Toch kleven er twee grote nadelen aan het huidige RASCI-model, zowel in visueel opzicht als in het gebruik van het model. Daarom is het hoog tijd voor een frisse wind door het RASCI-model: standaard uitgeleverd in onze software Scienta.

Alles weten over het RASCI-model?

  • In 8 pagina’s het RASCI-model uitgelegd
  • 7 praktische tips voor een bruikbaar model
  • Hoe het RASCI-model – in een nieuw jasje – eruit ziet

Alles weten het RASCI-model?

  • In 8 pagina’s het RASCI-model uitgelegd
  • 7 praktische tips voor een bruikbaar model
  • Hoe het RASCI-model – in een nieuw jasje – eruit ziet