Scienta helpt u om werkwijzen helder vast te leggen. Om processen en procedures te beschrijven. En om kennis actief te gebruiken in uw organisatie.

Whitepaper over procesmanagement en Lean

JA, IK WIL DEZE WHITEPAPER LEZEN

Procesmanagement als levensstijl?

Uw organisatie heeft processen. Sterker nog, u bent zelf onderdeel van één of meerdere processen. Processen die door de organisatie heen stromen en door afdelingen, functies of fysieke plaatsen heen.

Maar wat zijn dat eigenlijk, processen? Vallen ze te managen? En zo ja, hoe dan? En wat heeft Lean, een term die zo vaak genoemd wordt, daarmee te maken?

In deze whitepaper leggen we u alles uit wat met organisatieprocessen te maken heeft. Welke processen er zijn, manieren van managen, welke instrumenten u kunt gebruiken én een uitgebreide introductie in Lean.

In deze whitepaper ontdekt u: 

Een inleiding in processen, procesmanagement en Lean

Elke organisatie is een aaneenschakeling van processen. Ook u maakt daar ongetwijfeld deel van uit. Sterker nog, de natuur zit vol processen: aan een simpele regenbui gaat een heel proces vooraf. De wereldeconomie is één groot web van processen, van conjunctuur tot inflatie. En dichterbij huis struikelt u bijna over de processen. Het doen van boodschappen is een proces, of het organiseren van een verjaardagsfeestje. Geen zorgen, we zullen die volle breedte even laten voor wat die is – in deze whitepaper focussen we ons op processen in organisaties. En vooral: hoe die bijdragen aan een betere organisatie. Met Lean, bijvoorbeeld.

Het managen van processen: systemen, instrumenten, filosofieën en valkuilen

De inrichting van een proces is cruciaal voor de prestatie ervan. Veel organisaties worstelen met de vraag hoe ze dat het beste kunnen doen. Dat komt doordat procesmanagement vaak nog geassocieerd wordt met software – terwijl dit niet persé het geval hoeft te zijn. Vaak willen organisaties ‘iets’ met hun processen en kiezen dan voor een ERP-systeem of een procesteken tool, nog voordat organisaties helder hebben wat precies het doel is. Lees daarom in deze whitepaper veel voorkomende doelen, met vervolgstappen en actiepunten.

Aan de slag met procesmanagement en Lean?

  • 10+ pagina’s over procesmanagement en Lean
  • Inleiding in processen en procesmanagement
  • Uitgebreide uitleg over Lean, inclusief valkuilen

Aan de slag met procesmanagement en Lean?