Scienta helpt u om werkwijzen helder vast te leggen. Om processen en procedures te beschrijven. En om kennis actief te gebruiken in uw organisatie.

Whitepaper Kwaliteitsmanagementsystemen

JA, IK WIL DEZE WHITEPAPER LEZEN

Kwaliteitsmanagement: geen woorden, maar acties!

In de juiste handen is het een krachtig middel tégen verspilling en vóór prettiger werken: het kwaliteitsmanagementsysteem.

Elke term uit deze drieledige samenstelling –kwaliteit, management, systeem– heeft de potentie een organisatie vooruit te helpen. En hoe! Maar dan moeten die woorden wel omgezet worden naar daden. Of minimaal naar heldere intenties. Wat betekent kwaliteit in uw organisatie? Het management daarvan? En hoe vat u dat samen in een praktisch systeem waarmee u uw collega’s tot daden kunt aanzetten?

Wij helpen u met deze whitepaper graag een zevenmijlsstap in de goede richting.

In deze whitepaper ontdekt u: 

Wat is eigenlijk kwaliteit, management en een systeem?

Het woord kwaliteitsmanagementsysteem bestaat uit drie verschillende woorden (kwaliteit, management en systeem), die alle drie voor de nodige discussies zorgen. Want wat is kwaliteit? Wat is goed management? Wat is goed management van kwaliteit? Is dat met een systeem? En wat is dat dan voor een systeem? Daarom vindt u in deze whitepaper alles wat u moet weten over kwaliteit, het managen van kwaliteit en de meest gebruikte systemen hiervoor, zoals ISO 9001 of INK.

Soorten KMS’en, borging en valkuilen

Een goed KMS ligt heel dicht tegen de werkelijke bedrijfsvoering van een organisatie aan. Maar net zoals er ontelbaar verschillende soorten organisaties zijn, zijn er net zo veel managementsystemen. Welke zijn er precies? Desondanks gaat het meer dan eens fout bij het opzetten of introduceren van een KMS. Het KMS wordt slecht geborgd, verkeerd begrepen of ligt te verstoffen in de kast. Kwaliteit en kwaliteitsmanagement hebben hierdoor niet altijd een goede naam gekregen binnen organisaties. Hoe komt dat? En wat kunt u eraan doen?

Alles weten over kwaliteitsmanagementsystemen?

  • Antwoord op de vraag: wat is een kwaliteitsmanagementsysteem?

  • Uitleg van alle bekende kwaliteitsmanagementsystemen
  • Met 3 veelvoorkomende valkuilen (en hoe u ze voorkomt)

Alles weten over ISO 9001?

  • Antwoord op de vraag: wat is een kwaliteitsmanagementsysteem?

  • Uitleg van alle bekende kwaliteitsmanagementsystemen
  • Met 3 veelvoorkomende valkuilen (en hoe u ze voorkomt)