Whitepapers

Bij Scienta geloven we in een nieuwe aanpak van kwaliteitsmanagement. Het nieuwe kwaliteitsdenken. Omdat we dit graag aan jou uitleggen, hebben we verschillende whitepapers geschreven. Zo geven we antwoord op vragen als: hoe zorg je er voor dat de interne audit meer wordt alleen maar een lijstje afvinken? Hoe creëer je meer draagvlak voor kwaliteitsmanagement? En ISO 9001, hoe maak het praktisch voor je collega’s?

Omslag Whitepaper: "Het nieuwe kwaliteitsdenken in de zorg"

Kwaliteitsdenken in de zorg

Houd jij je bezig met kwaliteit van de zorg? Ben jij iemand die het grotere plaatje ziet en de belangen van cliënten, het personeel, de organisatie en de financierders in de gaten houdt?

In 5 stappen jouw processen beschreven

Je begint met procesmanagement. En dus moet je jouw processen gaan beschrijven. Maar waar begin je? Om jou van start te helpen hebben we dit stappenplan geschreven.

Meer draagvlak door kwaliteitsmanagement

Veel managers en intern adviseurs zouden graag méér betrokkenheid willen bij kwaliteitsmanagement: zowel van de directie, als van medewerkers in de organisatie.

Met ISO 9001 terug naar de bedoeling

In dit whitepaper geven we je een heldere uitleg van ISO 9001. Wat het betekend voor kwaliteitsmanagement. Maar ook tips, verdiepingsslagen en praktische inzichten.

Procesmanagement als levensstijl

Elke organisatie is een aaneenschakeling van processen. In deze whitepaper focussen we ons op die processen. En vooral: hoe die bijdragen aan een betere organisatie.

In 4 stappen voldoen aan de Wkb

De nieuwe Wkb vraagt om veel documentatie en kennis over kwaliteitsmanagement. Leverancier tot aannemer krijgt straks te maken met de kwaliteitsborger. Heb jij alles al op orde?

Interne audits: van vinken naar vonken

Veel mensen beschouwen interne audits als een moetje. Afvinken en klaar. Maar daardoor leveren interne audits in de praktijk veel minder op dan mogelijk is. Een gemiste kans.

Een KMS: geen woorden maar acties

Het kwaliteitsmanagementsysteem: in de juiste handen is het een krachtig middel tégen verspilling en vóór prettiger werken. Maar hoe pak je het nou op die juiste manier aan?

Whitepaper een frisse wind door het RASCI model

Een frisse wind door het RASCI model

Wanneer de wereld om je heen snel verandert, biedt het klassieke RASCI-model daarvoor nog altijd veel houvast. Het is alleen wel hoog tijd voor een frisse wind door dit model.

Professionaliseren voor MKB’ers

Je bent continu bezig om jouw onderneming in goede banen te leiden. Om te groeien. Nieuwe markten te vinden. En te verbeteren. Maar hoe pak je dat snel en efficient aan?

Jouw organisatie stroomlijnen

Veel organisaties slagen er niet in om kennis en informatie op een goede manier te delen en te beheren. Daardoor gaat veel tijd, energie en know-how verloren. Dat kan anders!

Ontdek maandelijks hoe je medewerkers meer betrekt bij je organisatie

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief. Hierin delen we onder andere onze laatste blogs, nieuwtjes en releases met je.