Het voorbeeldhandboek Zorg & Welzijn

Structureer je processen, inspireer de zorgprofessionals

Kwaliteit ín de zorg draait uiteindelijk om de kwaliteit ván zorg voor de cliënt. Hoe krijg je het kwaliteitsdenken tussen de oren van iedere zorgprofessional? Probeer ons voorbeeldhandboek Zorg & Welzijn. Hiermee structureer je alle processen én inspireer je medewerkers. Dit voorbeeldhandboek is de meest complete voorbeelddocumentatie in de zorg. Toch kost het je helemaal niets.

400+ documenten compleet uitgewerkt

We ontwikkelden het voorbeeldhandboek Zorg & Welzijn op basis van ons ISO 9001 voorbeeldhandboek. Het heeft een compleet uitgedachte hoofdstructuur en 19 uitgewerkte organisatieonderdelen, onderverdeeld in 3 hoofdcategorieën: besturende, primaire en ondersteunende processen. Inclusief actiedocumenten, praktische voorbeeldinstructies en een personeelshandboek. En natuurlijk een introductie om aan de slag te gaan met het voorbeeldhandboek.

Toegankelijk en praktisch van insteek

Het voorbeeldhandboek is bedoeld voor iedere medewerker. Het is daarom toegankelijk geschreven en praktisch van insteek. Als uitbreiding op het ISO 9001 voorbeeldhandboek vind je in het voorbeeldhandboek Zorg & Welzijn alle documenten die belangrijk zijn voor het primaire zorgproces rond thema’s zoals risicomanagement, cliëntveiligheid en continue verbetering. In het voorbeeldhandboek staan alle documenten die je nodig hebt. Zoals het zorgplan, het signaleringsplan, de incidentenmelding en documenten over het aanvragen, uitvoeren, evalueren en beëindigen van zorg. De meeste documenten gaan over de ‘zachte’ aspecten, zoals de organisatiecultuur en de kernwaarden. Met behulp van tags kun je snel een overzicht maken van alle informatie die relevant is voor een nieuwe medewerker. Het draagt allemaal bij aan meer betrokkenheid van medewerkers, of ze nou op kantoor werken of alleen op pad naar cliënten zijn.

Voor zorgorganisaties die worstelen met structuren en processen

Met dit voorbeeldhandboek organiseer je de structuren en processen. Je kunt het gebruiken voor de ISO-certificering, NEN-EN 15224 of HKZ. Óf omdat je de zaken gewoon goed geregeld wilt hebben. Het voorbeeldhandboek Zorg & Welzijn is geschikt voor organisaties die nog niets hebben vastgelegd én voor organisaties met een verouderd handboek. Werk je al met een handboek, dan kun je ons voorbeeldhandboek gebruiken als spiegel voor je eigen documenten. We ontwikkelden het voor kleine en middelgrote zorgorganisaties als verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties, ambulante dienstverleners en begeleid-werken-organisaties.

Ontwikkeld met hulp van zorgorganisaties

Elk document is van hoge kwaliteit en beproefd in de praktijk. Dat komt omdat we het voorbeeldhandboek Zorg & Welzijn ontwikkelden met de hulp van onze klanten uit de zorg en met gerenommeerde bedrijfsadviseurs en kwaliteitsmanagers. Zo interviewden we onder andere de mensen van Curess (lees hier het artikel) en Madeliefje Thuiszorg (bekijk de video). Samen hebben we heel veel kennis. En die vind je terug in dit voorbeeldhandboek. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Je omzeilt valkuilen en komt sneller tot de juiste verbeteringen.

Laat medewerkers effectiever werken

Wij helpen je graag écht, zodat iedereen in je organisatie effectiever werkt en kennis actief wordt. Dat doen we al ruim 10 jaar met onze software. We delen onze kennis met klanten, in blogs en in webinars. Zoals het webinar ‘Kwaliteitsmanagement in de zorg: van ‘moeten’ naar ‘willen’, van Scienta en Zorgvisie. Wil je ook alle processen structureren en alle medewerkers meekrijgen? Vraag direct het Voorbeeldhandboek Zorg & Welzijn aan. Je kunt Scienta dan 14 dagen gratis uitproberen. Aarzel dus niet en begin vandaag nog!