HET NIEUWE KWALITEITSDENKEN IN DE ZORG

Zorg leveren van goede kwaliteit in een krappe arbeidsmarkt

Houd jij je bezig met kwaliteit van de zorg? Ben jij iemand die het grotere plaatje ziet en de belangen van cliënten, het personeel, de organisatie en de financierders in de gaten houdt? In dit drieluik delen drie zorgorganisaties hun visie op kwaliteit en oplossingen met je.

Overzicht

INTRO

Kwaliteit in de zorg

HOOFDSTUK 1

Wat gebeurt er?

HOOFDSTUK 2

De volgende stap

HOOFDSTUK 3

Kwaliteit van iedereen

KWALITEIT IN TIJDEN VAN CORONA

Wij waren benieuwd hoe zorgorganisaties hun kwaliteitssysteem organiseren. Daarom spraken wij met drie van onze klanten in de zorg.

De inzichten die wij hieruit haalden, delen we natuurlijk graag. Dit drieluik geeft jou, als kwaliteitsverantwoordelijke in de zorg, hopelijk veel handvatten en inspiratie om aan de slag te gaan met kwaliteit in jouw organisatie.

Maar tussen het schrijven van dit artikel en nu is er veel gebeurd.

De teksten, foto’s en video’s in dit artikel zijn gemaakt voordat de coronacrisis in alle hevigheid losbarstte. Een crisis die juist de zorg zo hard treft, en waar alle zeilen worden bijgezet om alle cliënten en patiënten zo goed mogelijk te helpen. Dan voelt het dubbel om alsnog dit artikel te publiceren. Toch kiezen we ervoor om alsnog dit artikel te publiceren en te promoten.

Kwaliteit in de zorg is, juist nu, belangrijker dan ooit. In tijden dat medewerkers thuiswerken of juist overuren draaien, is het des te belangrijker dat een kwaliteitssysteem medewerkers ondersteunt, richting geeft en informeert. Wij hopen, met dit artikel en onze software, daar een positieve bijdrage te kunnen leveren.

Drie van onze klanten zijn aan het woord. Dit zijn Annemieke Navis, kwaliteitsmanager bij Zorggroep Achterhoek, Tania Berenstein, directeur van Connected2Care en Natalia Alpatova, applicatiebeheerder bij Madeliefje Thuiszorg.

► Lees hun visie op de zorg in hoofdstuk 1: ‘Het nieuwe kwaliteitsdenken in de zorg’.

BENIEUWD NAAR SCIENTA?

Scienta maakt je kwaliteitsmanagementsysteem levendig en eenvoudig. Door de toegankelijkheid van onze software wordt de drempel verlaagd voor medewerkers om informatie te lezen, kennis te delen en met kwaliteit aan de slag te gaan. Met een kleurrijk dashboard, snelle zoekfunctie en intranetfuncties wordt kwaliteitsmanagement flexibel, praktisch en leuk

Een greep uit onze klanten in de zorg: 

Je kan alles in Scienta vinden

“Je kan al onze documenten in één oogopslag vinden in Scienta. Ik vind het vooral heel overzichtelijk, wat ook fijn en duidelijk is voor de collega’s. Zo kunnen ze makkelijk dingen opzoeken en vinden. Als ze ergens toch niet uitkomen, dan kan ik eenvoudig via de telefoon uitleggen waar ze iets vinden. ”

— Puck Hageman, Zorgcoördinator en Verzorgende IG bij Madeliefje Thuiszorg

LEES HOOFDSTUK 1

Kwaliteit in de zorg