“Ook voor de ondernemers in de Kwalitaria’s zelf is Scienta een uitkomst.”

Franchise Friendly Concepts (FFC) is het moederbedrijf van onder meer de cafetariaketen Kwalitaria. Ze hechten aan duurzaamheid en kwalitatief, lokaal gemaakt eten. Joep Leemans is Operations Manager. Hij is onder meer verantwoordelijk voor het aansturen van de franchisenemers.

Elke franchisenemer had een hardcopy handboek, bedoeld om alle aangesloten franchisenemers te informeren over ambities, richtlijnen en afspraken van het bedrijf. De organisatie van de tweejaarlijkse controle en update was altijd een enorm gedoe. Leemans vroeg zijn adviesbureau of dat niet makkelijker kon. Zij suggereerden Scienta.

Lees het gehele verhaal van Kwalitaria

Met Scienta kunnen alle Kwalitaria’s makkelijk bij de centraal beschikbare online bedrijfsinformatie. Voorbeeldarbeidscontracten, hygiëne-eisen, een update van wet- en regelgeving: het is zo voor handen. Daardoor functioneert de keten als geheel soepeler. Bovendien helpt het bij de groei. Nieuwe ondernemers zijn nu eenvoudig wegwijs te maken.

Ga naar het klantverhaal

Scienta: dé digitale plek voor al je handboeken

Handboeken zijn een verzameling documenten, zoals procesbeschrijvingen, werkinstructies of procedures, die samen het handelen in en van je organisatie beschrijven. Een goed handboek biedt stabiliteit, rust en ondersteuning in je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een personeelshandboek waarin de bedrijfsregels staan of kwaliteitsdocumentatie waarom staat hoe bedrijfsprocessen verlopen. Als het gaat om documentatie in het kader van veiligheid, kwaliteit of milieu: Scienta helpt je om je beleid beter te communiceren en te borgen.

Lees meer over Scienta en handboeken

Zelf uitproberen zegt meer dan 1000 woorden