Het ISO 9001 voorbeeldhandboek

Begin vandaag nog met het structureren van jouw organisatie

Vind je het lastig de structuren en processen van je organisatie te optimaliseren? Snak je naar meer efficiency en minder foutkans? En wil je medewerkers meer betrokken maken bij de organisatie? Bestel vandaag nog ons ISO 9001 voorbeeldhandboek. Het is de meest complete voorbeelddocumentatie op de markt. Toch kost het je helemaal niets.

300+ documenten compleet uitgewerkt

Het ISO 9001 voorbeeldhandboek (gebaseerd op de ISO 9001:2015 norm) is een praktisch handboek met een compleet uitgedachte hoofdstructuur en 19 compleet uitgewerkte organisatieonderdelen. Die zijn onderverdeeld in 3 categorieën: besturende, primaire en ondersteunende processen. Inclusief actiedocumenten (zoals formulieren en modellen), praktische voorbeeldinstructies en een personeelshandboek. Ook krijg je een introductie om aan de slag te gaan met het handboek. Met ons handboek structureer je alle processen. Van lunch en kerstfeest tot planning & control en HRM. En van fiets van de zaak tot leiderschap en PDCA-cyclus. Inmiddels gaat het om meer dan 300 documenten. Inderdaad, zó compleet. Bekijk hier de inhoudsopgave (pdf) van het handboek

Toegankelijk voor de hele organisatie

Het handboek is bedoeld voor de hele organisatie en voor iedere medewerker. Het is daarom toegankelijk geschreven en praktisch van insteek. We houden het graag eenvoudig. in het handboek zitten artikelen over vragen zoals: ‘Hoe ontvang je bezoekers’ en ‘Hoe voer je een interne audit?’. Nieuwe medewerkers kun je testen op hun kennis van bijvoorbeeld de missie, visie en kernwaarden van je organisatie. Het draagt allemaal bij aan meer betrokkenheid.

Voor iedereen die worstel met structuren en processen

Elke organisatie die worstelt met structuren en processen kan dit handboek toepassen. Of je het nu gebruikt voor de ISO-certificering, het kwaliteitssysteem of omdat je de zaken gewoon goed wilt hebben geregeld. Het handboek is geschikt voor organisaties die nu nog niets hebben vastgelegd én voor organisaties met een verouderd handboek. Organisaties die al een handboek hebben, gebruiken ons Voorbeeldhandboek als spiegel en om over na te denken. De documenten zijn geschikt voor elke branche. Toch zijn ze heel specifiek. Sterker: ons handboek is niet geschikt om ‘even’ een ISO-certificaat te behalen. Dat past ook niet bij Scienta. Wij helpen graag écht om jouw organisatie om effectiever te krijgen. Dat doen we al ruim 10 jaar met onze software. Lees hier meer over onze cultuur.

Bekijk de inhoudsopgave (pdf) van het ISO 9001 voorbeeldhandboek.

Ontwikkeld met klanten en specialisten

Elk document is van hoge kwaliteit en beproefd in de praktijk. Dat komt omdat we het handboek ontwikkelden in nauwe samenwerking met onze klanten en met gerenommeerde bedrijfsadviseurs en kwaliteitsmanagers. Onze klanten stelden hun beste documenten beschikbaar. Dit sluit aan bij een belangrijke waarde van Scienta: wij maken grote ambities samen waar. Want samen heb je veel meer kennis. Met ons handboek hoef je niet meer het wiel uit te vinden. Je omzeilt valkuilen en komt sneller tot de juiste verbeteringen. Wil je meer weten over het bereiken van de ideale organisatie? Lees dan beslist de whitepaper ‘Houd overzicht, snel professionaliseren voor mkb’ers’.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk de video

Wil je ook werk maken van meer efficiency, minder foutkans en meer betrokkenheid ? Vraag het ISO 9001 voorbeeldhandboek en verbeter je processen. Dit kost je niets. waarom niet? Omdat we graag verwachtingen overtreffen. Sinds de introductie in 2015 is het ISO 9001 voorbeeldhandboek al meer dan 2.500 keer aangevraagd. Wekelijks krijgen we nieuwe aanvragen. Aarzel dus niet en bestel.