Handboek ISO 9001:2015+

Wij hebben een praktisch handboek gemaakt: uitgeschreven én uitgetekende voorbeeldprocessen, van inkoop tot verkoop en van planning & control tot HRM. Ideaal als opzet om processen te beschrijven, voor je kwaliteitsmanagementsysteem of als je de zaken gewoon goed geregeld wilt hebben.

Het Handboek ISO 9001:2015+ wordt gratis en compleet uitgeleverd in jouw eigen Scienta-omgeving. Probeer Scienta 14 dagen uit!

Benieuwd of het ISO 9001:2015 handboek+ echt volledig is? Bekijk de inhoudsopgave (pdf) van het handboek.

Gratis handboek ISO 9001:2015

Gratis documenten, handboeken en voorbeeld procesbeschrijvingen.

Veel organisaties stoeien met het goed beschrijven van hun organisatie. Wat is een goede structuur? Welke processen beschrijf je en op welke manier? Ook zien we organisaties het wiel opnieuw uitvinden met betrekking tot vastlegging en documentatie. Daarom hebben we een handboek ISO 9001:2015+ geschreven. En dat geheel gratis.

Ideaal voor kwaliteitsmanagement en het beschrijven van uw processen.

Het handboek ISO 9001:2015+ is geschreven met het oog op ISO 9001 certificering. Zo zit er bijvoorbeeld een normentabel in waarin je kunt zien hoe de inhoud van het handboek aansluit op de structuur van ISO 9001:2015. Maar ook als je niet te maken heeft met ISO 9001, kan de inhoud van het handboek je helpen.

In totaal bevat het handboek meer dan 300 artikelen uitgewerkt in 19 organisatieonderdelen, variërend van risicomanagement tot aan secretariële werkzaamheden. De kracht van het handboek is dat deze door jouw gehele organisatie gebruikt kan worden. Niet voor niets zitten er artikelen in zoals “Hoe ontvang je bezoekers” tot “Hoe voer je een interne audit”. Het is modern en praktisch geschreven en bedoeld voor je gehele organisatie en voor iedere medewerker.

Meest complete voorbeeld- documentatie in de markt.

Je krijgt een compleet uitgedachte hoofdstructuur. Met negentien compleet uitgewerkte organisatieonderdelen, onderverdeeld in drie categorieën: besturende processen, primaire processen), en ondersteunende processen. Daarnaast krijg je bijbehorende actiedocumenten (zoals formulieren en modellen), veel praktische voorbeeldinstructies en een personeelshandboek. Ook krijg je een uitgebreide introductie hoe je praktisch aan de slag kunt gaan met het handboek in Scienta.

Bekijk de inhoudsopgave (pdf) van het handboek.

Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk de video.

Het handboek ISO 9001:2015 handboek (voorheen Scienta Kickstart genoemd) is volledig gratis beschikbaar in onze software Scienta. Het bevat de meest complete documentatie in de markt: negentien organisatiegebieden, zoals risicomanagement of verkoop, geheel voor je uitgewerkt en beschreven. Het handboek is in drie jaar ontwikkeld door ervaren bedrijfsadviseurs en kwaliteitsmanagers (onze klanten hebben ook veel bijgedragen) en is al meer dan 2.500 keer aangevraagd. Er is een uitgebreide introductie en handleiding beschikbaar. Ideaal voor uw ISO-certificering, managementsysteem of gewoon als inspiratiebron.