Meer dan 11.500 keer gedownload

E-book: Interne bedrijfs- informatie als basis voor succes

In dit e-book laten wij je kennismaken met manieren om de aanwezige kennis, documentatie en informatie in organisaties – zoals handboeken, procedures, personeelsgegevens of checklists – zo eenvoudig mogelijk te structureren en te delen met alle medewerkers. Op één plek, zonder gedoe.

  • 30+ pagina’s vol met inzichten en adviezen
  • Praktische tips voor softwareselectie, kwaliteitsmanagement en vastleggen
  • Met bonusmateriaal, zoals een interview met econoom Gjalt de Jong

De inhoud van het e-book?

Elke organisatie heeft het, maar wat is bedrijfsinformatie? Onze definitie lees je op pagina 8.

Orde, rust, helderheid: dat klinkt misschien niet heel spannend. Maar het is wel heel prettig werken als een organisatie wérkelijk kan vertrouwen op goede en complete bedrijfsinformatie. Lees op pagina 11 waarom.

Veel organisaties moeten verplicht bedrijfsinformatie vastleggen, soms zelfs aantoonbaar gebruiken. Goed nieuws: regels zijn niet alleen een moetje, maar kunnen ook hélpen bij de bedrijfsvoering. Lees op pagina 15 welke dat zijn.

De 3 manieren om jouw bedrijfsinformatie vast te leggen hebben elk voor en nadelen. Om een goed onderbouwde keuze te kunnen maken, hebben wij die voor- en nadelen voor je op een rij gezet. Bekijk ze op pagina 21.

Valt de keuze op digitaal? Dan hebben wij een handig stappenplan. Op pagina 25 leer je wat de belangrijkste stappen zijn.

Standaardcontent kan een prettige basis zijn om een goede en snelle start te maken met het vastleggen van jouw bedrijfsinformatie. Op pagina 28 leer je hoe standaardcontent jou verder helpt.

Quotes uit het e-book

“Hoog tijd voor organisaties om terug te gaan naar hun bedoeling: het voldoen aan de verwachtingen van de afnemer. Waar gaat het écht over in ons werk?”

Ben Kuiken

“Organisaties zouden een formele afspraak moeten hebben om flexibel te zijn.”

Martin van Staveren

“Organisaties kampen geregeld met informatie-asymmetrie. Een manager weet dan meer dan de rest. Goede informatietechnologie helpt dat probleem op te lossen.”

Thom Verheggen

Ontdek maandelijks hoe je medewerkers meer betrekt bij je organisatie

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief. Hierin delen we onder andere onze laatste blogs, nieuwtjes en releases met je.