Standaard handboeken & content

Begin vandaag nog

Weet je niet goed waar je moet beginnen met het beschrijven van bijvoorbeeld je processen, procedures, protocollen en werkinstructies? Maak een snelle start met de uitgebreide standaard handboeken & content van onze content partners!

Of begin direct en vraag een proefaccount aan.

Maak een kickstart

In Scienta kun je eenvoudig een abonnement nemen op de praktische handboeken & content bij één of meerdere van onze Content Partners. Je maakt daarmee direct een snelle start.

1. Kies het abonnement wat het beste bij jouw situatie aansluit

Met het aanbod van al onze partners, is er altijd een abonnement met de juiste content voor jouw organisatie en branche.

2. Maak de content geschikt voor je organisatie

De content van onze partners is natuurlijk niet 100% geschreven specifiek voor jouw organisatie. Jouw bedrijfsnaam of namen van collega’s ga je niet in de standaard content vinden. Wel hebben we het heel makkelijk gemaakt voor jou als beheerder om de inhoud (de content) aan te passen naar jouw situatie.

3. Voeg je eigen content toe

Met het abonnement ben je niet gelimiteerd tot alleen de content en documenten die daarbij horen. Je kan onbeperkt documenten toevoegen. Wil je graag een rooster toevoegen waarin staat wie wanneer op kantoor mag zijn? Dat kan!

4. Deel de content met je medewerkers

Alle documentatie staat nu op 1 plek. Overal en altijd toegankelijk, onderweg naar een klant, thuis of gewoon op kantoor. Alle beleidsstukken zijn nu altijd vindbaar, en de formulieren kan iedereen overal invullen.

Artikel in Scienta op een iPhone
Gebaseerd op de ISO 9001:2015 norm

Geef je kwaliteitssysteem een boost

Goede software is niets zonder goede inhoud. Daarom hebben we alvast honderden documenten, formulieren, procesbeschrijvingen en actiedocumenten voor je gemaakt in Scienta. Dit is: ideaal als basis om met kwaliteitsmanagement te starten of om je huidige kwaliteitssysteem te verbeteren. En het beste van alles? Het handboek ISO 9001 en het handboek Zorg & Welzijn kosten je niets!

Gebaseerd op de ISO 9001:2015 norm
Meer dan 400 documenten
19 compleet uitgewerkte organisatieonderdelen
Toegankelijk voor de hele organisatie

Raak nooit meer iets kwijt. Met onze krachtige zoekopties.

Handboeken in Scienta worden weer overzichtelijk. Geef je documenten tags mee, zodat je relevante onderwerpen aan documenten labelt. Of markeer documenten als favoriet, zodat je veelgebruikte informatie altijd bij de hand hebt.

Scienta heeft ook een krachtige zoekfunctie, dat door alle teksten en titels van je handboeken zoekt. En met het gebruiksvriendelijke menu aan de linkerkant orden je je handboeken zoals nooit tevoren. Nooit meer zoeken in lange mappenstructuren!

“Het handboek is geschikt voor organisaties die nu nog niets hebben vastgelegd én voor organisaties met een verouderd handboek.”

Reinder Repko

founder

“Organisaties die al een handboek hebben, gebruiken ons handboek als spiegel en om over na te denken.”

Lisette Kraal

Customer Success

“Voor de ISO-certificering, het kwaliteitssysteem of omdat je de zaken gewoon goed wilt hebben geregeld.”

Kitty van Commenee

Marketing
Nieuwe stijl

Software voor handboeken

Handboeken: ze klinken ouderwets maar zijn het zeker niet. De kern van handboeken – het geven van duidelijkheid – wordt steeds belangrijker binnen organisaties. Om te groeien, om te professionaliseren, maar ook om medewerkers te inspireren.

Een goed handboek biedt stabiliteit, rust en ondersteuning in je organisatie. Denk bijvoorbeeld aan een personeelshandboek waarin de bedrijfsregels staan of kwaliteitsdocumentatie waarom staat hoe bedrijfsprocessen verlopen. Of als het bijvoorbeeld gaat om documentatie in het kader van veiligheid, kwaliteit of milieu: Scienta helpt je om je beleid beter te communiceren en te borgen.

Scienta is moderne cloudsoftware voor het beheren en delen van allerlei soorten handboeken. Géén papieren tijgers, maar toegankelijke documentatie voor iedereen.

Op zoek naar content?

Onze partners kunnen je helpen met jouw vragen

Bekijk onze partners