Gebruikers, groepen en rechten

Scienta is gemaakt voor je gehele organisatie. Iedere collega logt in op de Scienta-omgeving van jullie organisatie en heeft een eigen profiel. Zo kunnen collega’s elkaar makkelijk vinden. En dankzij het geavanceerde rechtenbeheer stel je snel lees- of bewerkrechten in.

Zij gingen je voor:

logo van scienta kickstart klanten

Scienta als startpagina van je organisatie

Verbind collega’s, stimuleer de interne communicatie en maak van Scienta dé startpagina van je organisatie. Zoek collega’s op basis van hun profiel, mis nooit meer een verjaardag dankzij de verjaardagskalender. Vind belangrijke documenten en formulieren of lees het laatste interne nieuws.

Populaire functies:

  • Persoonlijk profiel

  • Profielfoto

  • ‘Smoelenboek’

  • Verjaardagskalender

Krachtig groep- en autorisatiebeheer

Scienta heeft een zeer geavanceerd rechtenbeheer. Koppel rollen en rechten aan gebruikersgroepen en stel gemakkelijk in wie wat mag lezen. En met de unieke groepensimulator zie je precies welke groepen gebruikers welke artikelen mogen lezen, mogen bewerken en mogen archiveren.

Populaire functies:

  • Groepenbeheer

  • Leesrechten instellen

  • Groepensimulator

  • Koppeling met Single Sign On

Zelf uitproberen zegt meer dan 1000 woorden

Alles wat je nodig hebt
om collega’s te betrekken bij je organisatie

Wij geloven dat mensen effectiever zijn wanneer ze over de juiste informatie beschikken. Jouw documenten, formulieren en nieuws zijn in Scienta weer vindbaar, beheersbaar en toegankelijk voor alle relevante medewerkers.

Gebruikersprofielen

Gebruikersprofielen

Collega’s hebben een eigen profiel met informatie.  Hierin staat praktische informatie, zoals hun telefoonnummer, functie en kamernummer, maar ook persoonlijke informatie, zoals hun verjaardag, een biografie en een profielfoto.

'Smoelenboek'

Smoelenboek

Alle gebruikers van Scienta – je collega’s – hebben een eigen gebruikersprofiel. Hiermee zoek je gemakkelijk collega’s, op naam, afdeling of functienaam. Creëer een wij-gevoel en leer makkelijk nieuwe collega’s kennen.

Groepenbeheer

Groepenbeheer

Gebruikers worden altijd toegevoegd aan groepen. Via groepen regel je wie wat mag zien en welke acties een gebruiker mag uitvoeren. Standaard kent Scienta drie groepen (gebruikers, beheerders en gasten), maar je kunt natuurlijk net zo veel groepen maken als je wil.

Rechten

Geavanceerde rechtenstructuur

Scienta heeft een zeer geavanceerd rechtenbeheer. Stel eenvoudig lees- en bewerkrechten in, of maak tijdelijke gastgebruikersa aan, bijvoorbeeld voor externen. Met de unieke groepensimulator zie je precies welke groepen gebruikers welke artikelen mogen lezen, mogen bewerken en mogen archiveren.

Rollen en verantwoordelijkheden

Interne rolverdeling

Naast dat je met Scienta processen vastlegt en documenten beheert,communiceer je ook de verantwoordelijkheden, werkzaamheden en interne rolverdeling met de rest van de organisatie. Dit doe je gemakkelijk met het RASCI-model in Scienta. Lees in deze whitepaper meer over het RASCI-model.

Single Sign On

Single Sign On

Single Sign On (SSO) kan kosteloos toegevoegd worden aan je Scienta-omgeving. SSO is een techniek van autoriseren die het mogelijk maakt bij verschillende, onafhankelijke systemen permissies te verkrijgen door slechts één keer in te loggen. Gebruikers zijn minder tijd kwijt aan inloggen en hoeven IT-support minder vaak te raadplegen met een vergeten wachtwoord. Praktisch gezien is het prettig dat je minder wachtwoorden hoeft te onthouden. Lees meer in onze handleiding over SSO.

Benieuwd naar alle functionaliteiten van Scienta?

Scienta is een flexibel systeem, boordevol handige functionaliteiten. Geschikt voor documentbeheer, als sociaal intranet, voor enterprise content management of als kennismanagementsysteem. Scienta is er voor elke organisatie, in elke branche en voor elk informatieprobleem. Krachtig, modern en praktisch.

Neem afscheid van gedoe, 
ga nu aan de slag met Scienta 

Eén centrale bron

“Scienta maakt kwaliteit voor Consolid beheersbaar. Iedere gebruiker kan nu bij alle belangrijke procesinformatie. Features zoals het smoelenboek zijn bovendien ontzettend leuk. En nuttig: collega’s uit bijvoorbeeld Breda en Amsterdam herkennen elkaar nu meteen. En de zoekfunctie is werkelijk fantastisch!

— Esther Hofman, Projectmanager en Kwaliteitscoördinator bij Consolid