Als je kijkt op deze ‘over-ons’-pagina, leest je dat wij een ICT-bedrijf zijn uit Nijkerk. En als ICT-product verkopen wij Scienta. Maar eigenlijk zit hier een veel diepere gedachte achter, die we graag met je delen. Want: wáárom maken en verkopen we eigenlijk Scienta?

Software as a oplossing

“Scienta is het online pakket waarmee je alle interne informatie, bedrijfsprocessen en handboeken beschikbaar maakt binnen je organisatie”. Dit valt te lezen op onze homepagina. En natuurlijk is dit ook zo, maar dit is eigenlijk een klein gedeelte van wat we verkopen. Want als we met huidige en potentiële klanten in gesprek zijn, komt vrijwel altijd naar voren dat zij in eerste instantie geen software zoeken, maar een oplossing voor hun probleem: door middel van een bestaand of nieuw handboek zorgen voor eenheid, duidelijkheid en uniformiteit in de gehele organisatie. Veel organisaties hebben al heel veel op papier. De kunst is juist om dit te laten leven in een organisatie.

Geen hoofdpijn, maar rust

Scienta is ontwikkeld vanuit de visie dat handboeken een essentieel onderdeel vormen in elke organisatie, omdat zij voor eenheid, duidelijkheid en stabiliteit zorgen. Helaas merken wij dat veel organisaties dit soms als ingewikkeld, tijdrovend of complex ervaren. En juist deze gedachtegang proberen wij met Scienta te veranderen: handboeken horen juist eenvoudig, praktisch en bereikbaar te zijn. Handboeken horen rust te geven, geen hoofdpijn!

In dat opzicht verkopen wij eigenlijk ook geen software, maar structuur en overzicht in uw organisatie. Niet alleen in de advocatuur en accountancy, maar ook in jouw branche. Neem eens contact met ons op, wij zijn benieuwd naar jouw verhaal.