Scienta is op 9 april 2021 overgenomen door WoodWing. Een belangrijke nieuwe stap in de ontwikkeling van Scienta. WoodWing is een internationale marktleider in contentmanagement-oplossingen met het hoofdkantoor in Nederland (Zaandam) en vestigingen in Amerika en Maleisië. En sinds 9 april dus ook een vestiging in Harderwijk!

WoodWing wil de markleider worden in alles wat met contentmanagement te maken heeft. Met als onderscheidend vermogen het makkelijk kunnen samenwerken. WoodWing is expert op het gebied van Digital Asset Management. Kwaliteit- en kennismanagement is nieuw voor hen. Daar zijn wij met onze expertise een mooie aanvulling op hun producten. Onder de hoede van WoodWing kunnen we Scienta nog succesvoller maken.

We kunnen ons nu nog meer focussen op de groei en de kernwaarden van Scienta. Zo kunnen we onze klanten nog beter helpen hun medewerkers te betrekken bij alles wat met kwaliteit en kennis te maken heeft. De overname geeft ons ook de mogelijkheid om internationaal te groeien. Hiermee komt een lang gekoesterde wens uit.

Als klant merk je niets de overname! Scienta blijft bestaan zoals het nu is. We hebben nu juist meer mogelijkheden gekregen om Scienta door te ontwikkelen. We kunnen daardoor een nog sterker product bouwen!

Het heeft ook geen gevolgen voor onze ISO 27001 certificering. Die we in de zomer van 2021 willen behalen. Onze werkwijze, procedures, de dataopslag, het blijft allemaal hetzelfde. Veel van onze klanten hebben als voorwaarde gesteld dat de data in Nederland opgeslagen is. Uiteraard blijven wij aan deze voorwaarde voldoen, en zal daar niks aan veranderen.

Gaat er dan helemaal niks veranderen? Jawel, natuurlijk zijn er een paar veranderingen. De voertaal bij WoodWing is Engels, dat is wel even wennen. Maar gelukkig zijn we snelle leerlingen. De eerste twee wereldwijde presentaties in het Engels over Scienta zijn al gegeven.

In de dagelijkse praktijk verandert er eigenlijk bijna niks, Reinder blijft als directeur verantwoordelijk voor het succes van Scienta, samen met de rest van het team. Wel hebben we er een nieuwe laag boven gekregen, en legt het MT nu verantwoording af aan WoodWing.

Dit brengt juist veel kansen met zich mee, een nieuwe blik, nieuwe energie en vooral nieuwe expertises waar wij gebruik van kunnen maken. En andersom uiteraard ook. WoodWing kijkt er ook naar uit om van Scienta te leren, over bijvoorbeeld onze snelle manier van releasen. En zo kijken wij er naar uit dat we ineens van een marketing team bestaand uit 1 persoon naar een marketing team van 6 mensen zijn gegaan.

Wat gaat er nog meer veranderen? We vertelden net al over dat de voertaal bij WoodWing Engels is en dat we nu met Scienta internationaal kunnen gaan. Daarvoor moeten we nog wel een paar stappen maken. Scienta is natuurlijk al in het Engels beschikbaar, maar er komt ook een Engelstalige Scienta website op termijn. En ook de handleiding en ons gratis ISO9001 handboek gaan we naar het Engels vertalen.