E-health;  het nieuwe normaal in de zorg. Maar hoe meer elektronische systemen, hoe complexer en ingewikkelder, zou je denken. Maar wat als je die systemen aan elkaar kunt koppelen en alles vanuit één systeem kunt benaderen? Klinkt als een feestje toch?! In deze blog vertellen we je alles over de koppeling tussen Scienta en Vilans.

Wat zijn Vilans protocollen?

Protocollen en de zorg gaan hand in hand. Vilans bundelt al deze protocollen voor de verpleging en verzorgenden. Het doel van de protocollen van Vilans is om de verpleegkundigen en verzorgenden te helpen betere en veiligere zorg te leveren.

Vilans protocollen zijn voornamelijk bedoeld voor de beroepsgroep van verzorgenden en verpleegkundigen. In deze protocollen staat beschreven hoe jij als verzorgende de handelingen dient uit te voeren. Zo is er één standaard, gebaseerd op de landelijke ervaringen en richtlijnen.

Waarom zorg protocollen van Vilans?

In een periode waarin je als patiënt behandelingen ondergaat is het fijn te weten wat je staat te gebeuren. Door de protocollen van Vilans wordt het voor de verzorgende mogelijk de behandeling altijd op dezelfde manier uit te voeren.

Ook hebben de protocollen voor jou als verzorgende een groot voordeel, namelijk het overdragen van werk. Wanneer een collega ziek is of een patiënt overgedragen wordt naar een andere zorginstelling weet iedereen wat van hem of haar verwacht wordt. Geen telefoontjes of post-its meer dus.

Vilans X Scienta

Door de koppeling van Vilans en Scienta hoef jij als zorgprofessional niet over te schakelen naar een ander systeem. Je blijft binnen Scienta en kunt eenvoudig zoeken naar de Vilans protocollen die voor jou van toepassing zijn. Geen gedoe, gewoon alles via Scienta.

Fidesta Zorg over de koppeling tussen Vilans en Scienta en de zoekfunctie hierin. “De koppeling met Vilans werkt erg fijn. Zo vinden we razendsnel de nieuwste protocollen.”

Hoe maak ik de koppeling tussen Vilans en Scienta?

Klinkt dit voor jou als de oplossing? Doorloop de volgende stappen om Vilans & Scienta te koppelen. 

  1. Dien via support@scienta.nl een verzoek in om de widget te activeren. 
  2. Open het dashboard waarop je de Vilans zoekwidget wilt tonen in de bewerkmodus. 
  3. Voeg de widget ‘Zoeken met Vilans’ toe op de door jou gewenste plek. 
  4. Pas de titel kleur van de widget aan indien gewenst.
  5. Maak het gebruikers nog makkelijker om de protocollen direct in te zien door een login policy key toe te voegen. Deze vraag je op door middel van een mailtje naar protocollen@vilans.nl. Deze policy key vul je in bij de widget.
  6. Je bent klaar voor gebruik, alle Vilans protocollen zijn eenvoudig en snel te vinden via Scienta.