Scienta is breed inzetbaar, bijvoorbeeld voor kwaliteitsmanagement. Er zitten veel voordelen aan het inzetten van Scienta als kwaliteitsmanagementsysteem. In deze video vertellen wij je alles over hoe jij Scienta kan inzetten voor kwaliteitsmanagement.

Transscript

Hi leuk dat je kijkt naar onze eerste video! In deze eerste video ga ik je alles vertellen over de voordelen van Scienta voor kwaliteitsmanagement.

Voordeel 1: Structuur & overzicht

Eén van de belangrijkste doelen van kwaliteitsmanagement, is het aanbrengen van structuur en stabiliteit in je organisatie. Daarvoor maak je samen afspraken over wie wat doet en dat leidt vaak weer tot procesbeschrijvingen, procedures en andere kwaliteitsdocumenten. Voor veel organisaties is het lastig om het overzicht te houden over al deze documenten.

Zijn documenten nog actueel, door wie zijn ze geschreven en welke versie moet ik hebben? Met Scienta zijn die vragen verleden tijd.

In Scienta beheer je al je documenten, procesbeschrijvingen en bestanden. Documenten in Scienta zijn makkelijk vindbaar en je hebt altijd de meest actuele versie voor je. Je brengt gemakkelijk structuur aan in je documenten en teksten zijn direct aan te passen dankzij de Scienta Editor. Ook teken je eenvoudig processen uit en kun je snel mooie formulieren maken.

Voordeel 2: krachtige Formulieren

Een ander veel gebruikt hulpmiddel binnen kwaliteitsmanagement zijn formulieren. Hoe vaak vul je wel niet een formulier in? Denk aan formulieren voor interne audits, incidenten, klachten, verbeteringen, declaraties, of gewoon een formulier om broodjes te bestellen van de lokale bakker.

In Scienta maak je niet alleen heel eenvoudig formulieren, ze zijn ook eens heel krachtig. Je kunt veel verschillende soorten vragen toevoegen en er zijn veel validatiemogelijkheden. Ook kun je een geavanceerde flow maken voor het formulieren: afhankelijk van wat er in een formulier is ingevuld, kan een formulier door verschillende mensen verder worden afgehandeld.

Voordeel 3: Taken & leesverplichtingen

Al die formulieren en documenten brengen veel werk met zich mee. Er moeten documenten aangepast worden, gereviewd worden, goedgekeurd worden en uiteindelijk worden gepubliceerd. En natuurlijk wil je zeker weten dat je collega’s belangrijke documenten écht lezen!

Gelukkig neemt Scienta jou al dit werk uit handen, dankzij een intelligente workflow. Maak gemakkelijk leesverplichtingen aan, maak reviewverplichtingen als er iets gecontroleerd moet worden en laat je collega’s wijzigingsvoorstellen indienen. Je ziet direct wat hun voorstel is en je kunt gemakkelijk hun voorstel implementeren.

Voordeel 4: Sociaal systeem

Het was je misschien al opgevallen dat Scienta wat anders is dan andere softwaresystemen. Scienta is een toegankelijk, kleurrijk en sociaal systeem; ideaal dus voor als je je collega’s écht wil betrekken bij kwaliteitsmanagement.

Veel organisaties gebruiken Scienta ook als hun intranet. Je ziet snel een overzicht van al je collega’s, een verjaardagskalender, een agenda of het laatste nieuws.

Scienta wordt op die manier niet alleen een tool om je kwaliteitsmanagement te automatiseren, maar een tool om je hele organisatie te verbinden!

Voordeel 5: Het ISO 9001 handboek

Als laatste: in Scienta hoef je gelukkig niet leeg te beginnen. We hebben namelijk de ideale basis al klaarliggen voor een goed kwaliteitssysteem: ons ISO 9001 handboek.

Meer dan driehonderd voorbeelddocumenten die jouw organisatie verder helpen.

Perfect voor iedereen die een goede basis wil leggen voor kwaliteitsmanagement. En waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden?

Het ISO 9001 handboek bestaat uit een kant-en-klare structuur, honderden documenten, procesbeschrijvingen, formulieren en sjablonen. Supergeschikt voor ISO 9001:2015!

Én het beste van alles: het is geheel gratis. En heb je sommige documenten niet nodig, dan zet je die heel makkelijk uit.

Meer weten over Scienta en Kwaliteitsmanagement?

Lees dan ook onze whitepaper en onze brochure. In de beschrijving vind je een linkje om deze te downloaden. Of vraag direct een proefaccount aan, om Scienta vandaag nog uit te proberen.