Kan je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Ben Post en ik ben controller bij zorg- en wooncentrum De Haven in Bunschoten. In mijn werk ben ik vooral gericht op de financiële processen binnen de organisatie, maar sinds kort ben ik ook meer betrokken in het kwaliteitsbeleid.

Waar ga je Scienta voor gebruiken?

De Haven wil het kwaliteitsmanagement verbeteren. De zorgzwaarte in de verpleeghuiszorg neemt toe en de zorgvraag wordt steeds complexer. Scienta moet ons helpen om ons kwaliteitsmanagementsysteem op een hoger niveau te brengen. In Scienta komen bijvoorbeeld al onze protocollen, werkdocumenten en verbeterdocumenten. Maar we willen ook de interactie met andere medewerkers stimuleren door bijvoorbeeld taakverzoeken te sturen in Scienta. We willen toe naar meer kennisdeling om nog meer een lerende organisatie te zijn.

Wat is je eerste indruk van Scienta?

Ik ben erg onder de indruk van de visuele uitstraling van Scienta. Het systeem werkt verder zeer eenvoudig en is snel operationeel. Met Scienta wordt het eenvoudiger om kennis met de hele organisatie te delen, al is het voor ons nog wel spannend hoe dit door de organisatie opgepakt gaat worden. Scienta geeft veel structuur en overzicht, dat spreekt mij erg aan.