Wij waren benieuwd hoe zorgorganisaties hun kwaliteitssysteem organiseren. Daarom spraken wij met drie van onze klanten in de zorg.

De inzichten die wij hieruit haalden, delen we natuurlijk graag. Daarom hebben wij er een artikel overgeschreven. Het artikel geeft jou, als kwaliteitsverantwoordelijke in de zorg, hopelijk veel handvatten en inspiratie om aan de slag te gaan met kwaliteit in jouw organisatie.

Drie van onze klanten zijn aan het woord. Dit zijn Annemieke Navis, kwaliteitsmanager bij Zorggroep Achterhoek, Tania Berenstein, directeur van Connected2Care en Natalia Alpatova, applicatiebeheerder bij Madeliefje Thuiszorg.

In het artikel delen zij hun visie op kwaliteit. Onder andere op de vragen: hoe lever je zorg van goede kwaliteit in een krappe arbeidsmarkt? Hoe betrek je medewerkers bij kwaliteit? En hoe zorg je dat het kwaliteitsmanagementsysteem gaat leven onder de medewerkers?

Naast het artikel hebben we ook nog een interview opgenomen. Madeliefje Thuiszorg is een organisatie met veel ervaring binnen de thuiszorg. Ze groeien hard de afgelopen tijd. Daardoor kregen ze te maken met vragen als hoe borg je kwaliteit? Hoe houd je het efficiënt? En hoe maak je het ook nog eenvoudig voor de zorgmedewerkers? In deze video vertellen de medewerkers van Madeliefje hoe ze dit aangepakt hebben en hoe Scienta hen hierbij helpt.