Verbeteringen, bugfixes en oplossingen doorvoeren. Die releases brengen we soms zonder dat je het doorhebt, maar wanneer het nodig is, informeren we je ook graag even. Dus bij deze; de fijnste en belangrijkste releases op een rij.

Twee-factor authenticatie instellen

De twee-factor authenticatie is in te stellen voor extra beveiliging. Hiermee wordt je gedwongen twee stappen succesvol te doorlopen om toegang te krijgen tot Scienta. Gebruik hiervoor een Authenticator App naar keuze en je wachtwoord. Gebruikers kunnen zelf instellen of ze hiervan gebruik willen maken.

Nieuwe gebruikers features

Het scherm om gebruikers te bewerken is verbeterd qua lay-out en er zijn een paar opties toegevoegd. Het is nu mogelijk om alle soorten taxonomie items te koppelen aan een gebruiker. Voorheen kon dit alleen bij bepaalde items, zoals vestiging. Nu bij alle soorten taxonomie.

Ook zijn er een aantal dingen gewijzigd bij het importeren van gebruikers. Het grootste aantal gebruikers dat je kon importeren was maximaal 50. Nu is dat oneindig.

Bij het importeren van nieuwe gebruikers kan je ervoor kiezen dat gebruikers niet direct geactiveerd worden. Zo kan je alvast alle gebruikers klaarzetten voor je live gaat en op het ideale moment de welkomst e-mail versturen.

Quick Response code

Met de printbare QR code en je kan je nu op iedere plek een QR code hangen, scannen en het bijbehorende artikel, proces of formulier bekijken. Heel handig als je even de handleiding wil nalopen van die ene machine of de checklist zoekt om die taak af te vinken.

Formulier Data

In de formulier data (lijstweergave) is de kolom # gewijzigd naar logisch opvolgende nummers. Dit was eerst willekeurig en dat kon soms verwarrend zijn.

De nummers waar je aan gewend was en waar je misschien naartoe verwijst, vind je nog terug in de kolom ‘formulier ID nummers’. Zo gaat er niks mis met de huidige verwijzingen.

Bij het uploaden van bestanden kan activatie van geïmporteerde gebruikers wel of niet worden aangevinkt

Bijlagen komen mee in e-mails formulieren

Upload je in een formulier een bijlage, dan kan je deze nu direct openen via de e-mail.

Condities instellen op het formulier-einde

Vanaf nu kan je aan het einde van een formulier instellen dat resultaten gemaild of gedownload worden afhankelijk van het gegeven antwoord. Dus bij antwoord ‘x’ worden de resultaten gemaild naar HR, kies je ‘y’ dan kan je instellen dat het formulier naar ICT gaat.

Je hoeft (bijna) niets te doen

Je Scienta-omgeving is automatisch omgezet. Hiervoor hoef je niks meer te doen, alleen opnieuw inloggen. Maak meteen gebruik van alle nieuwe functionaliteiten.

Heb je vragen? Bel ons even of stuur een e-mail naar support@scienta.nl. Liever eerst een Scienta training volgen? Schrijf je in.