Vorige week was er een grote Scienta release. Je hebt nu de mogelijkheid om meerdere dashboards aan te maken. Ook hebben we de weergave op mobiel flink verbeterd. Met deze functionaliteiten kun je je medewerkers nog beter informeren in deze tijden.

De eerste grote functionaliteit die je kan gebruiken, was je misschien al opgevallen. Je hebt nu de mogelijkheid om meerdere dashboards toe te voegen. Dit is de eerste stap richting ‘workspaces’, een functionaliteit die we ook behandelden op onze klantendag.

Workspaces zijn dashboards afgestemd op de gebruiker of thema’s die spelen in je organisatie. In deze periode, waar het informeren en betrekken van medewerkers belangrijker is dan ooit, vonden we het belangrijk om met Scienta de eerste stap te zetten in het ontwikkelen van workspaces.

Een dashboard per afdeling, team, of rondom een bepaald thema, zoals het Coronavirus: je kan nu verschillende dashboard aanmaken om je medewerkers beter en sneller te informeren. In dit artikel in de handleiding vind je meer uitleg over het aanmaken van verschillende dashboards.

Om je op weg te helpen, geven we aanstaande donderdag 14 mei een training waarin we je uitleggen hoe je dashboards maakt, waar je aan moet denken en algemene tips.

De nieuwe functionaliteit om bij Scienta meerdere Dashboards aan te maken

Daarnaast is de gebruiksvriendelijkheid van Scienta op mobiel sterk verbeterd. Zo kun je nu de taken en het gebruikersoverzicht vinden in de portal. Ook is de leesbaarheid van de schermen verbeterd. Door knoppen en balken te verplaatsen, zijn de artikelen beter te lezen op je smartphone.

Jouw medewerkers kunnen nu dus altijd en overal Scienta raadplegen. Of ze nu thuiswerken, onderweg zijn of op locatie bij een klant zijn. Via hun telefoon kunnen ze eenvoudig een formulier invullen, een procedure in een artikel lezen of snel het telefoonnummer van een collega vinden.

Meerdere dashboards van Scienta zoals ze op de mobiel zichtbaar zijn via de nieuwe scienta releas

Als laatste zijn er nog wat verbeteringen in de nieuwswidget doorgevoerd. Iedereen met rechten voor de nieuwswidget is het waarschijnlijk al opgevallen. Bij elk bericht dat geplaatst is zie je nu direct een knop met een potlood om het bericht aan te passen. Verder worden de afbeeldingen minder breed weergegeven waardoor de pijltjes voor het bladeren altijd zichtbaar zijn.

De nieuwswidget zoals deze zichtbaar is via de telefoon in de nieuwe Scienta release

Wil je nou alle details van de verbeteringen en oplossingen lezen? Dan kan je dat doen in dit artikel in de handleiding.