Bij een jubileum getal als 10 horen features like this. De vernieuwde Scienta App is een feit. Qua widgets een fijne focus op het sociale gebruik van Scienta en je kan je eigen tags en filteronderdelen maken.

Vandaag ging de release live, maar we helpen je graag met wat informatie over de nieuwe features. Je hoeft bijna helemaal niks te doen en er is geen downtime. Bijna alles gaat vanzelf. 

De Scienta App

Gebruik Scienta op ieder device onderweg

 

De grootste feature eerst: De software van Scienta is beschikbaar als vernieuwde app voor al je mobiele apparaten. Download de Scienta App snel en simpel vanuit je browser op je telefoon of tablet. Daar krijg je in je Scienta omgeving een melding nadat je opnieuw hebt ingelogd. Er is ook een uitgebreidere handleiding voor het instellen beschikbaar per device.

Bijna alle gebruikersfuncties die je in Scienta gewend bent, kan je ook gebruiken in de app. De vertrouwde artikelen vind je (net als in de desktop versie vanaf nu) onder ‘Inhoudsopgave’ en je openstaande taken, formulieren en widgets vallen direct op in je scherm. Als je de software van Scienta een beetje gewend bent, wijst alles zich vanzelf.

De app heeft geen beheerdersfuncties, dus alleen als gebruiker kan je met de app aan de slag onderweg of op locatie. Uiteraard blijft de desktop versie van iedere Scienta omgeving en op ieder device gewoon beschikbaar, ook op mobiel.

Eigen taxonomie toevoegen

Je kan eigen tags en filteronderdelen (taxonomie) toevoegen. Vanaf nu kan je dus jouw eigen nieuwe taxonomie aanmaken. Bepaal zelf welke tags/items je koppelt aan artikelen, gebruikers of groepen. De taxonomie items geef je zo de gewenste vormgeving. Kortom: Bepaal de inhoud van jouw eigen filters, dat kon voorheen alleen op functie- of afdelingsniveau.

Als voorbeeld kan je nu aangeven welke artikelen bepaalde vestigingen horen. Zo zie je heel makkelijk welk artikel op welke vestiging van toepassing is.

Hier een paar voorbeelden:

Taxonomie vertrouwelijkheden
het filter in Scienta is ingesteld met tags die over vertrouwelijke informatie gaan. Je kan de tags ook kleuren geven: groen, wit, rood, baluw zijn hier voorbeelden.
Taxonomie overzicht
Verschillende types als filteroptie om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld Artikelsoort, Functie of Vestiging
Taxonomie Vestigingen in kleur
Sorteer je artikelen op verschillende vestigingen

Vilans koppeling

We hebben een aantal nieuwe widgets toegevoegd maar deze verdient wat speciale aandacht. Sommige klanten in de zorgsector werken met protocollen van Vilans. Voor hen hebben we een koppeling gebouwd waardoor je via Scienta direct zoekt in Vilans. Heel handig als je in Scienta naar de protocollen wil zoeken die voor jou van toepassing zijn.

Wil je als organisatie graag gebruik maken van deze koppeling? Laat het ons weten dan voegen we deze graag toe aan jouw omgeving.

Nieuwe widgets

Net als in de voorgaande release, zaten onze developers niet stil als het om nieuwe widgets gaat. Daarbij staan de wensen van onze klanten altijd centraal.

  1. Als eerste de KPI widget of voortgangsbalk

KPI staat voor Key Performance Indicator en dat is precies wat je zelf kan laten zien door middel van deze widget. Je vindt ‘m onder de naam ‘Voortgangsbalk’.

Welke data je ook wil laten zien, je maakt het visueel op je dashboard zonder moeite door balkjes te laten vollopen met de informatie die voor jou belangrijk is. Deze widget moet handmatig aangepast worden voor updates en maakt geen gebruik van een externe data bron.

  1. Tekst widget als toelichting

Een handige toevoeging voor op je dashboard is het tekstvak. Een USP, tagline of oneliner. Je mag helemaal zelf weten wat je kwijt wil. Maak je workspace zo nóg persoonlijker voor je collega’s. Denk aan een toelichting van het dashboard, tip van de dag of de slogan van je organisatie.

  1. Afbeeldingen widget

Drop per widget een afbeelding van bijvoorbeeld je laatste teamuitje op je dashboard of promoot hier je nieuwste gerecht. De afbeelding mag je zelf instellen, maar goed is om te weten dat je er ook een snelkoppeling in kwijt kan naar een ander artikel en je kan maar één afbeelding per widget toevoegen. Voor meerdere afbeeldingen moeten er dus meerdere widgets worden toegevoegd.

Zo maak je je dashboard niet alleen meer persoonlijk, maar ook de plek waar je collega’s dit soort snelle informatie makkelijk terugzien bij de start van hun werkdag. ‘Heb je die foto van vorige week al gezien? Die staat op Scienta.’

  1. Countdown widget

Tel af tot een event, audit of einde van een project met de nieuwe countdown widget. Zo zijn je collega’s altijd op de hoogte van wat wanneer speelt en hoe lang dit nog duurt. Weer een manier om te zorgen dat je collega’s dagelijks even een kijkje nemen op Scienta en betrokken blijven bij de belangrijke momenten binnen je organisatie.

Statistieken en data verzamelen

Per artikel of categorie kan je vanaf nu zien hoe vaak het gelezen is. Handige data om bij te houden wat populaire inhoud is en wat niet.

Rechts zie je nu naast de laatste wijziging ook statistieken van weergaven.

To-do Taak

We krijgen er een nieuwe taak bij. Met de To-do taak kan je in combinatie met een artikel een taak uitzetten. Zo geef je jezelf bijvoorbeeld makkelijk een taak om later nog even een alinea toe te voegen of vraag je een collega om de eind actie van een formulier aan te passen.

Je hoeft (bijna) niets te doen

Op 4 oktober 2022 is Scienta 10.0 gereleaset. Je Scienta-omgeving is automatisch omgezet. Hiervoor hoef je niks meer te doen, alleen opnieuw inloggen. Maak meteen gebruik van alle nieuwe functionaliteiten.

Heb je vragen? Bel ons even of stuur een e-mail naar support@scienta.nl. Liever eerst een Scienta 10.0 training volgen? Schrijf je in.

Wil je nou alle technische details van de verbeteringen en oplossingen lezen? Dan kan je dat doen in dit artikel in de handleiding. Hier vind je ook de kleine bugfixes en verbeteringen die we hebben doorgevoerd in deze release.