Het is bijna zover, Scienta 9.0 wordt 1 april a.s. gereleaset! En nee dit is geen 1 april grap 😉 In 9.0 heeft Scienta een hele nieuwe look en feel gekregen. Onder andere de dashboards zijn compleet opnieuw vormgegeven.

Daarom ook voorafgaand al een bericht over de release. Het is in Scienta 9.0 mogelijk om meerdere workspaces aan te maken. En binnen die workspace kan je weer één of meerdere dashboards maken.

De lay-out van het dashboard is in 9.0 helemaal vrijgegeven, hierdoor kan je widgets op elke gewenste plek slepen.

Dit kan er wel voor zorgen dat de huidige lay-out niet altijd helemaal goed overkomt naar de nieuwe lay-out. Natuurlijk hebben we er alles aan gedaan om bestaande widgets op dezelfde plaats op jullie nieuwe dashboard neer te zetten. Toch raden we jou als beheerder aan om 1 april s middags een kijkje te nemen of het dashboard de gewenste indeling bevat en waar nodig zelf nog aanpassingen te doen.

Wellicht dat je met de nieuwe mogelijkheden bijvoorbeeld wel dashboards wil onder verdelen in meerdere workspaces of widgets wil vergroten/verkleinen. Daarnaast hebben een aantal widgets een nieuwe extra mogelijkheden gekregen. Meer hierover lees je 1 april a.s. in de uitgebreide release notes. Je krijgt vrijdag weer een nieuwe mail van ons waarin we alle nieuwe mogelijkheden uitgebreid toelichten.

Er zijn nog twee andere nieuwe functionaliteiten toegevoegd in Scienta 9.0. Het is ook mogelijk om per (sub)categorie in te stellen wie de wijzigingsvoorstellen van de artikelen in deze categorie mag verwerken. Zo komt het niet meer bij alle beheerders terecht, maar enkel de beheerders die je hier ingesteld hebt.

Daarnaast hebben we de stroomdiagram editor een update gegeven. We hebben een veelgevraagde wens, namelijk het ongedaan maken toegevoegd aan de editor. Daarnaast is het ook mogelijk gemaakt om links toe te voegen in nodes en de tekst in nodes op te maken.

Naast de nieuwe functionaliteiten zijn er ook veel verbeteringen doorgevoerd en hebben we een aantal bugs opgelost. Alle release notes zijn aanstaande vrijdag te lezen in onze handleiding. Natuurlijk ontvang je deze dag ook nog een nieuwsbrief met de juiste link naar deze release notes. Je kan je nu alvast inschrijven voor een online training.

Wanneer er nog vragen zijn, horen we het graag. Je kan ons bereiken door te bellen naar 0341 700 256 of een mailtje te sturen naar support@scienta.nl.

Uiteraard hoef je zelf niks te doen om de nieuwe versie van Scienta te krijgen. We gaan rond lunch tijd op 1 april live en jij wordt vanzelf overgezet!