Op vrijdag 17 november 2017 komt Scienta 4.1 uit. Deze nieuwe versie staat in het teken van security en privacy. Ook voegen we een kleine, maar veelgevraagde widget toe: het prikbord.

Het prikbord

Het prikbord is een veelgevraagde widget in Scienta. Met het prikbord kunnen u en collega’s berichten sturen en artikelen delen. Zoals altijd kunt u zelf de kleuren instellen en bepalen voor welke groepen deze widget zichtbaar is.

Het prikbord instellen

Als beheerder kunt u uw dashboard bewerken en widgets toevoegen. U vindt het prikbord onder de ‘social widgets’. Naast dat u de titel en een welkomsttekst kunt instellen, kunt u ook een kanaal kiezen. Zo kunt u dezelfde berichten uit het kanaal in verschillende prikbordwidgets ontvangen (bijvoorbeeld een prikbord op het gebruikers- en beheerdersdashboard). Groepen met schrijfrechten mogen berichten schrijven, groepen met beheerrechten kunnen berichten verwijderen. Meer weten over (het instellen van) het prikbord? Lees dit artikel in de online helpdesk van Scienta.

Security en privacy

Informatieveiligheid wordt een steeds belangrijker thema. Ook voor ons. Daarom hebben we veel tijd geïnvesteerd om de beveiliging van Scienta op het allerhoogste niveau te krijgen. Zo behaalt Scienta 4.1 de allerhoogste scores op de gerenommeerde beveiligingsaudits:

UpGuard external cyber audit

Securityheaders.io

SSL Labs

Gevolgen voor Scienta

U kunt onder ‘configuratie’ de beveiligingsinstellingen instellen. X-frame-Options houdt in dat Scienta niet meer ingeladen kan worden in iFrames, Content Security Policy maakt de toegang van en tot Scienta zeer beperkt: alleen toegestane domeinen hebben dan nog toegang tot uw Scienta-omgeving. Laadt u rss-feeds in, gebruikt u html-widgets of koppelingen naar social media? Voer deze dan toe bij de toegestane domeinen.

Ook voegen we de instelling ‘toegestane IP-adressen’ toe. Alleen de IP-adressen die hier worden toegevoegd, hebben toegang tot uw Scienta-omgeving. Let hierbij op dat IP-adressen die niet worden toegevoegd (bijvoorbeeld van medewerkers die thuis werken of op locatie) geen toegang meer hebben tot Scienta.

Wanneer komt Scienta 4.1 uit?

Vrijdag 17 november om 17:00 uur wordt de nieuwe release van Scienta uitgerold. Scienta is dan voor korte tijd niet bereikbaar. Hiervoor hoeft u, zoals altijd, niets te doen.