De nieuwste versie van Scienta, versie 3.5, is bijna afgerond. Op 27 oktober werk je direct met de nieuwste versie van Scienta. Deze nieuwe versie van Scienta staat in het teken van overzicht en grip. We voegen statussen toe aan artikelen en creëren hiermee managementoverzichten waardoor je direct kunt zien of artikelen nog actueel zijn of moeten worden aangepast.

Statussen

In Scienta 3.5 is het mogelijk om artikelen een status te geven. Deze statussen zijn ‘Leeg’, ‘Concept’, ‘Definitief’, ‘Vastgesteld’ en ‘Vervallen’. ‘Concept’ houdt in dat een artikel in concept is en dat er nog aan gewerkt wordt. ‘Definitief’ betekent dat een artikel klaar is en niet meer bewerkt hoeft te worden. Voor veel gebruikers zal deze status ook de status zijn waarmee zij het artikel op de portal van Scienta publiceren.

Een geavanceerdere status is ‘Vastgesteld’. Dit houdt in dat een artikel met de status ‘Definitief’ wordt nagekeken en goedgekeurd (bijvoorbeeld door het management of een bestuur). Een artikel wordt daarna vastgesteld (‘confirmed’ in het Engels) en vervolgens pas gepubliceerd op de portal.

De status ‘Vervallen’ wil zeggen dat het artikel niet meer up-to-date is en dat deze een review nodig heeft.

Aan artikelen kan ook een ‘houdbaarheidsdatum’ meegeven worden: de zogenaamde ‘vervaldatum’. Zo kun je per maand of per datum aangeven wanneer een artikel verloopt. Na deze datum wordt de status van een artikel automatisch op ‘Vervallen’ gezet en dient de beheerder na te kijken of het artikel nog actueel is.

Managementoverzicht

Statussen brengen veel inzicht in je documentatie in Scienta. Hier voegen we nog een extra dimensie aan toe: het managementoverzicht.

In het managementoverzicht zie je in één oogopslag de statussen van al jouw artikelen. Door middel van grafieken en tabellen krijg je inzicht in jouw gegevens. Voor klanten die te maken hebben met GRC (governance, risk en compliance) biedt dit veel ondersteuning. Zo behoud je niet alleen het overzicht, maar heb je ook grip op jouw documentatie.

Kleine verbeteringen

Verder voeren we kleine bugfixes door.

Veel werkplezier gewenst met Scienta!