Op dinsdag 26 april 2016 releasen we de volgende versie van Scienta: Scienta 3.4! Deze versie zit weer, dankzij de ideeën van onze klanten en ons development team, vol met leuke updates. Zo hebben we Scienta een stuk gemaakt en hebben we het RASCI-model geïntroduceerd. Maar dan wél op onze eigen manier.

Bekijk de video

Scienta is sociaal!

Scienta heeft in de nieuwste versie nog meer verschillende sociale functies. Zo heeft iedere gebruiker vanaf nu een eigen profielpagina. Het profiel bevat natuurlijk zakelijke gegevens, zoals een telefoonnummer of afdeling, maar ook verjaardagen en social mediaprofielen. Elke gebruiker kan zelf zijn of haar profiel makkelijk instellen, inclusief eigen profielfoto.
Ook hebben we enkele nieuwe, leuke widgets toegevoegd, zoals een verjaardagskalender, een RSS-feed en een weerwidget. Artikelwidgets kun je vanaf nu op een andere manier tonen, bijvoorbeeld met een intro of in een slider. En als laatste kun je ook instellen dat de widgets over de gehele breedte van het scherm worden weergegeven. Zo hebben we Scienta nog toegankelijker gemaakt.

Een frisse wind door het RASCI-model

Ook nieuw in Scienta: het RASCI-model. Met het RASCI-model leg je eenvoudig de rolverdeling vast: wie is waar verantwoordelijk voor, wie moet waarover geïnformeerd worden en welke personen zijn ondersteunend bij welke processen? Zo heb je in één oogopslag de rolverdeling goed op poten.
Wel hebben we het traditionele RASCI-model vernieuwd: zo staat de gebruiker letterlijk centraal in ons model en filter je gemakkelijk op categorie, tags of gebruiker. Géén kolossale tabellen, maar een overzichtelijke lijst met de interne rolverdeling. Meer weten? Lees de whitepaper die we hierover hebben geschreven.

Een frisse wind door het RASCI-model!

Het klassieke RASCI-model biedt nog altijd veel houvast. Het is alleen wel hoog tijd voor een frisse wind door dit model.