Sinds de grootste release van Scienta in onze geschiedenis – Scienta 3.0 op 4 juli 2014 – hebben we niet stilgezeten. In deze blog lees je waar wij aan hebben gewerkt en geven we je informatie over de eerstvolgende grote release: Scienta 3.1.

Scienta 3.0.1.

In de eerste paar weken na de release van 4 juli 2014 hebben we alle kleine foutjes (‘bugs’) eruit gehaald die nog in Scienta zaten. We willen jou graag bedanken voor het meedenken en het melden van bugs binnen Scienta. Mocht u nog foutjes tegenkomen, aarzel dan niet om ze te melden via info@scienta.nl.

Scienta 3.0.2.

Scienta 3.0.2 is op donderdag 11 september 2014 uitgekomen. In deze versie hebben we naast wat technische updates, twee belangrijke updates in Scienta doorgevoerd. De eerste update betreft een verbetering van het handboekenmenu op de portal. Waar het menu voorheen inklapte na twee lagen, klapt het nu in na drie lagen. Dit bevordert de gebruiksvriendelijkheid en het overzicht.

Met de tweede update kun jij je Scienta omgeving in het Frans beschikbaar stellen. Je kunt als beheerder de standaardtaal veranderen, maar ook als individuele gebruiker van Scienta kun je ervoor kiezen om uw omgeving in het Frans te tonen. Met deze update komt het totaal aantal talen waarin Scienta beschikbaar is op drie: Nederlands, Engels en Frans.

Waarom Frans?

We hebben voor de Franse taal gekozen omdat ITAA in België gekozen heeft voor Scienta. We erg trots zijn dat deze organisatie voor Scienta heeft gekozen om hun informatie, handboeken en documenten te verspreiden onder haar leden.

Scienta 3.1

Met groot enthousiasme werken we nu aan de eerstvolgende grote release: Scienta 3.1. welke gepland staat voor december 2014. In deze release kun je onder andere de widgets in Scienta zelf instellen, worden bestanden (zoals MS word- of PDF-bestanden) direct gepresenteerd als artikel op een echt unieke wijze en gaan we afscheid nemen van de term handboeken binnen Scienta…

Meer nieuws over Scienta 3.1 ontvang je in de aankomende maanden en voor nu: veel werkplezier gewenst met Scienta!