SafeHarbour en softwarebedrijf Scienta en brengen samen een compleet Privacy Management Systeem (PMS) uit. Het PMS helpt u te starten met de implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), uw beleid en het beheer. Het PMS bevat eenvoudige procedures, best-practices en toelichtingen waarmee u de gehele organisatie betrekt met een toegankelijk privacymanagement en informatiebeveiliging. Het PMS wordt uitgeleverd via de software Scienta en is geschikt voor iedere organisatie die werk wil maken van privacy.

Privacy-wiel niet opnieuw uitvinden

“Het implementeren van de AVG brengt de nodige uitdagingen met zich mee voor organisaties”, volgens Erwin Boerhoop, directeur SafeHarbour. “Die uitdagingen zitten niet alleen in de wet zelf, maar kunnen ook ontstaan door beperkte middelen, gefragmenteerde beleidsstukken of gedateerde processen. Ook de omvang en de impact van de AVG zal veel inspanning vragen van medewerkers, projectleiders, functionarissen en bestuurder. Terwijl wij graag helpen bij het creëren van overzicht. Met deze redenen zijn we de samenwerking met Scienta aangegaan. Omdat we weten dat een goed opgezet privacybeleid dat ook makkelijk te beheren is een oplossing biedt voor deze uitdagingen.”

“In het kader van de AVG moeten organisaties veel beschrijvingen, protocollen en procedures opstellen”, aldus Reinder Repko, directeur bij Scienta. “Het is lastig om hieraan te beginnen, zeker als organisaties nog niets hebben en of onbekend zijn met de wetgeving. De documenten uit dit Privacy Management Systeem helpen organisaties vooruit door implementatie, beleid en beheer bij elkaar te brengen in één overzichtelijk systeem. Zodoende hoeven zij het wiel niet opnieuw uit te vinden, is alles direct te delen met collega’s en kun je een enorme tijdsbesparing behalen. En dankzij onze software Scienta hebben organisaties één centrale bron van kennis.”

Over SafeHarbour en Scienta

SafeHarbour ondersteunt professionals met informatieveiligheid bij het duurzaam succesvol verwerken en opslaan van kritische en privacygevoelige on- en offline data en informatie. SafeHarbour opereert sinds 2012 zelfstandig in de publieke sector/

Scienta is cloudsoftware voor managen van (beleids)documenten, kennis en interne bedrijfsinformatie binnen organisaties. Al meer dan 3000 organisaties in binnen- en buitenland maken dagelijks gebruik van Scienta.