We zijn trots om te melden dat Scienta onderdeel is geworden van WoodWing. Een belangrijke nieuwe stap in de ontwikkeling van Scienta. We kunnen ons nu nog meer focussen op de groei en de kernwaarden van Scienta. Zo kunnen we onze klanten nog beter helpen hun medewerkers te betrekken bij alles wat met kwaliteit en kennis te maken heeft. De overname geeft ons ook de mogelijkheid om internationaal te groeien, hiermee komt een lang gekoesterde wens uit.

We hebben veel zin om onder de hoede van WoodWing de nieuwe ambities waar te gaan maken en de verwachting van onze klanten te blijven overtreffen.

Als klant zal je alleen maar profiteren van de overname! Scienta blijft bestaan zoals het nu is, er verandert voor jou als klant niks. We hebben nu juist meer mogelijkheden om Scienta door te ontwikkelen. We kunnen dus een sterker product voor jou gaan bouwen!

PERSBERICHT

– For the english version of the press release click here

Digitale kennis- en kwaliteitsmanagementspecialist Scienta onderdeel van WoodWing dankzij Main

Zaandam, 14 april 2021 – WoodWing, een internationale marktleider in contentmanagement-oplossingen, heeft Scienta overgenomen met behulp van Main. Dankzij de overname van de specialist in kennis- en kwaliteitsmanagementsoftware verrijkt WoodWing zijn aanbod en kan het zich op nieuwe klantsegmenten richten. Voor Scienta, dat bij de transactie werd bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames, biedt de overname groeimogelijkheden, waarbij het zich ook meer op de internationale markt gaat richten.

Scienta, opgericht in 2003 in Harderwijk, noemt zich ‘de digitale collega die alles weet’. Het bedrijf ontwikkelt software waarmee bedrijven hun kennis gestructureerd opslaan en toegankelijk maken voor medewerkers. Veel klanten gebruiken de SaaS-oplossing van Scienta enerzijds om kwaliteitsmanagementprocessen op orde te houden, en anderzijds als tool om sociale verbinding en betrokkenheid bij werknemers te stimuleren en de workflow optimaal te faciliteren. Het bedrijf heeft hier een vooraanstaande positie mee veroverd op de Nederlandse kwaliteitsmanagement-markt; het is onder andere sterk vertegenwoordigd in de zorgsector, overheid, semi-overheid en zakelijke dienstverlening. Bedrijven als Kwalitaria, Hivos, SRA, Molecaten en Schouten Zekerheid horen bij de ruim tweeduizend organisaties in de klantenkring van Scienta.

Nieuwe sectoren bedienen

Het strategische samengaan met Scienta biedt WoodWing de mogelijkheid zijn zakelijke propositie te diversifiëren en nieuwe sectoren te bedienen. Door de krachtenbundeling ontstaat een sterke organisatie met een gezamenlijke strategie van waaruit een marktleidende contentmanagement-oplossing kan worden ontwikkeld waarmee klanten efficiënt kunnen samenwerken en hun content-workflows kunnen optimaliseren. Daarbij kan Scienta meeliften op het wereldwijde bereik van WoodWing, zodat nog meer bedrijven gebruik kunnen maken van de kennis- en kwaliteitsmanagementsoftware die het bedrijf aanbiedt. Vanuit een buy-and-build-strategie wordt nu verder gekeken hoe nog meer waarde aan WoodWing kan worden toegevoegd.

CEO Ross Paterson van WoodWing: “We zijn verheugd met de toevoeging van Scienta aan de WoodWing Group. Dit verrijkt ons productportfolio en biedt kansen om toe te treden tot nieuwe marktsegmenten. Zowel Scienta als WoodWing opereren in het hart van contentprocessen bij hun klanten. De overname van Scienta is een fantastische strategische stap. We kijken ernaar uit om WoodWing uit te bouwen tot marktleider op het gebied van contentmanagement en content-workflow-oplossingen.”

Reinder Repko, CEO van Scienta, voegt daaraan toe: “De afgelopen vijftien jaar is Scienta uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van kwaliteits- en procesmanagementsoftware. De combinatie met WoodWing sluit perfect aan bij onze wensen en maakt het voor Scienta mogelijk om een nieuwe stap te zetten. WoodWing en Scienta vinden elkaar in hun benadering waarmee content en software de processen van organisaties ondersteunen en verbeteren. Door deze overname voegen we onze kwaliteiten toe aan die van de WoodWing Group, om gezamenlijk onze ambities te verwezenlijken. Onze huidige klanten zullen daarbij profiteren van het feit dat we nog meer slagkracht krijgen om onze producten door te ontwikkelen.”

Vincent Pastoor van Marktlink, die de overname begeleidde, ziet dat de gewilligheid van kopers van IT- en softwarebedrijven in het mkb-segment de laatste jaren toeneemt om hogere waarderingen af te geven voor bedrijven in deze sector. “Met name SaaS-bedrijven met een abonnementsmodel en een hoge recurring revenue zijn erg gewild in deze markt. We verwachten dat deze trend zich in de komende jaren zal doorzetten.”

Met de overname van Scienta door WoodWing ontstaat een organisatie met ongeveer 200 werknemers. Het management van Scienta krijgt een klein minderheidsaandeel in de nieuwe constructie.

Over WoodWing

WoodWing Software helpt merken, uitgeverijen en bureaus om content te managen en publiceren tussen teams en verschillende kanalen. Het bedrijf ontwikkelt op maat gemaakte oplossingen met behulp van makkelijke systemen voor grote teams die effectief samen moeten werken aan creatieve processen. Hearst, Forbes, Axel Springer, Coca Cola European Partners en Yahama behoren tot klanten van WoodWing. Kijk voor meer informatie op woodwing.com.

Over Scienta

Scienta levert smart cloud-software om organisaties beter te kunnen managen. Scienta is al vijftien jaar actief en levert zijn services aan meer dan tweeduizend organisaties in Nederland en daarbuiten. Organisaties beheren hun businessprocessen in Scienta en gebruiken het als een kwaliteitsmanagementsysteem waarin ze hun medewerkers kunnen betrekken door middel van het social intranet. Kwalitaria, SRA, Molecaten, Hivos en Schouten Zekerheid behoren tot de klanten van het bedrijf. Kijk voor meer informatie op scienta.nl.

Over Main

Main Capital is een strategische investeerder met een exclusieve focus op de softwareindustrie in de Benelux, Scandinavië en Duitstalig Europa (Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk). Main Capital heeft een langetermijnvisie door via succesvolle partnerships grote softwarehuizen te bouwen. Main heeft circa 1 miljard dollar in beheer voor investeringen in volwassen en groeiende softwarebedrijven. In de softwareindustrie heeft Main veel ervaring in management buy-outs en groeikapitaal voor acquisities. Een ervaren team met professionals beheert deze strategische investeringsfondsen vanuit kantoren in Den Haag, Düsseldorf en Stockholm. Bedrijven binnen het portfolio zijn onder andere FOCONIS (DACH, financial services software), Relyon (NL, fieldservice management), Perbility (DACH, HR software), Pointsharp (SE, Security Software) MACH AG (DACH, government software), Textkernel (NL, HR software), Exxellence (NL, government software), KING Software (NL, ERP/accounting software), Artegic (DACH, marketing software), OBI4wan (NL, social media monitoring software), b + m Informatik (DACH financial services software), ChainPoint (NL, SCM software) en Sofon (NL, CRM/CPQ software).

Over Marktlink

Marktlink Fusies & Overnames B.V. begeleidt circa 90 transacties op jaarbasis en richt zich daarbij op het segment midden- en kleinbedrijf. Het opereert landelijk vanuit de kantoren Amsterdam, Deventer, Drachten, Gouda en ‘s-Hertogenbosch. Internationale kantoren zijn gevestigd in Antwerpen en Düsseldorf. Het team bestaat uit een honderdtal medewerkers met brede expertise. Voor meer informatie over Marktlink Fusies & Overnames B.V. bezoekt u www.marktlink.nl.