Vanaf 30 oktober 2020 wordt Internet Explorer 11 (IE11) niet meer ondersteund door Scienta.’

Waarom stopt de ondersteuning van IE11?

Scienta werkt continu aan een innovatief product, waarbij recente technologie benodigd is om onze klanten van de beste gebruikerservaring te voorzien. Voor een optimaal gebruik van Scienta ligt onze focus op de ontwikkeling met moderne browsers, die de nieuwste webstandaarden hanteren. Om de beste kwaliteit te kunnen blijven bieden hebben wij besloten om Internet Explorer niet meer te ondersteunen.

Gebruik van IE11 wordt niet geadviseerd door Microsoft

IE11 is door Microsoft gelanceerd in 2013 en was tot aan de lancering van Microsoft Edge (Edge) in 2015 de standaard browser van Microsoft. Microsoft blijft IE11 officieel nog wel ondersteunen via beveiligingsupdates, maar zal geen verbeteringen meer doorvoeren in de browser.

Microsoft adviseert zelf dan ook om Edge te gebruiken als standaard browser in plaats van Internet Explorer. Daarnaast zullen nieuwe webstandaarden niet meer ondersteund worden in IE11 en wordt tegenwoordig niet meer getest op IE11.

Voor meer informatie en de bronnen vanuit Microsoft klik hier (Engelstalig).

Wat houdt dit in voor jou?

Scienta adviseert om gebruik te maken van browsers met de meest recente webstandaard, zoals Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge.

Bedrijven die gebruik maken van Microsoft-omgevingen adviseren wij om IE11 om te zetten naar Edge. Dit omdat Edge de standaard en geadviseerde browser is vanuit Microsoft.

Wanneer stopt de ondersteuning voor Internet Explorer?

Op 30 oktober 2020 wordt Scienta 7.0 gereleased. Scienta 7.0 bevat technieken die niet door IE 11 worden ondersteund. Op 30 oktober 2020 werkt Scienta niet meer in Internet Explorer 11 (IE11).