Afgelopen tijd vertelde elke maand een nieuwe klant over zijn of haar ervaring met Scienta. Nu vonden we het tijd om deze verhalen eens te bundelen in een blog. Lees alle verhalen hieronder!

Waarvoor gebruiken jullie Scienta?

“Echt als startpagina van ons bedrijf, en dan met name voor kwaliteit en veiligheid. LSNed beheert de ondergrondse snelweg van Nederland: de buisleidingenstraat tussen Rotterdam en Antwerpen. Veiligheid is daarom alles binnen onze organisatie. Het is dus belangrijk dat medewerkers de juiste documenten kunnen vinden en dat iedereen op de hoogte is van wijzigingen.”

En wat is jullie eerste indruk van Scienta?

“Heel gebruiksvriendelijk! Ik ben enthousiast over de look and feel en de vindbaarheid van alle documenten. Ik moet wel zeggen: nog niet al mijn collega’s maken al gebruik van Scienta, maar na de vakantieperiode introduceer ik Scienta binnen LSNed. Misschien geef ik wel een presentatie; de eerste reacties waren in ieder geval positief.”

Waarvoor gebruiken jullie Scienta?

“Door een aantal wijzigingen in ons management en de veranderingen in de ISO-norm zochten we naar een programma waar we al onze informatie op een overzichtelijke manier in kwijt konden. Informatie over onze processen, taken en verantwoordelijkheden moesten duidelijk vastgelegd kunnen worden. Hier gebruiken we nu Scienta voor. “

En wat is jullie eerste indruk van Scienta?

“Ik ben heel enthousiast! Ik moet zeggen dat we pas net beginnen en dat we komende week nog verdere uitleg krijgen, maar ik vind het programma er heel overzichtelijk uit zien. Ik vind het ook fijn dat Scienta zo laagdrempelig is: er hoeft niets geïnstalleerd te worden en er zijn geen ingewikkelde beheerderscursussen nodig. “

Waarvoor gebruiken jullie Scienta?

Wij zijn op dit moment druk bezig met AO/IC en daarop volgend willen we een ISO 27001 certificaat behalen. Om dit te kunnen behalen, moeten wij allerlei processen en andere interne informatie van onze organisatie vastleggen. Wij gebruiken het ISO 9001 handboek als basis en gaan daar zelf onze processen en informatie verder in beschrijven. Het ISO 9001 handboek biedt ons een mooie start voor het beschrijven van onze processen en informatie.”

En wat is jullie eerste indruk van Scienta

“Scienta werkt prettig. Ik vind de koppelingen erg fijn. Van het ene document naar het volgende document springen is enorm handig. Wij werken zelf met één softwareprogramma waar we alle informatie zoals prospects, klanten, facturen en incidenten van klanten in verwerken. In dit programma hebben wij ook koppelingen gemaakt naar Scienta. Bijvoorbeeld bij het factureren is een koppeling naar Scienta waarin de procesbeschrijving van factureren staat. Het is precies wat we zoeken!”

Wie bent u?

Ik ben Marlene van Niel, werkzaam bij De Heer Land en Water te Polsbroek. Wij zijn actief in baggerwerkzaamheden en groenvoorziening. Mijn officiële titel is IMS-manager, wat inhoudt dat ik actief ben als KAM-coördinator en de veiligheid binnen ons bedrijf waarborg.

Waar gaat u Scienta voor gebruiken?

Bij De Heer Land en Water hanteren wij nog een papieren managementhandboek. Dit handboek digitaliseren wij volledig in Scienta om mee te gaan met de moderne tijd.

Wat vindt u van Scienta als u het vergelijkt met andere systemen?

Ik heb hiervoor bij grotere bedrijven met andere systemen gewerkt. Toen ik bij De Heer Land en Water kwam werken, ging ik op zoek naar een systeem waar ik mijn informatie in kwijt kan en wat prettig werkt. Toen ik Scienta tegenkwam was ik gelijk om. Wat mij bevalt aan Scienta is de gebruiksvriendelijkheid. Het inrichten en beheren van alle informatie is veel eenvoudiger in Scienta dan bij andere systemen.

Wat is uw eerste indruk van Scienta?

Behalve de gebruiksvriendelijkheid, is het navigeren via de tabbladen aan de zijkant heel prettig. Ook de widgets zijn mooi. Daardoor is Scienta niet alleen een managementsysteem maar kunnen wij het ook inzetten als een soort intranet. Ik ben tot nu toe nog niets negatiefs tegengekomen in Scienta!

Kan je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Ben Post en ik ben controller bij zorg- en wooncentrum De Haven in Bunschoten. In mijn werk ben ik vooral gericht op de financiële processen binnen de organisatie, maar sinds kort ben ik ook meer betrokken in het kwaliteitsbeleid.

Waar ga je Scienta voor gebruiken?

De Haven wil het kwaliteitsmanagement verbeteren. De zorgzwaarte in de verpleeghuiszorg neemt toe en de zorgvraag wordt steeds complexer. Scienta moet ons helpen om ons kwaliteitsmanagementsysteem op een hoger niveau te brengen. In Scienta komen bijvoorbeeld al onze protocollen, werkdocumenten en verbeterdocumenten. Maar we willen ook de interactie met andere medewerkers stimuleren door bijvoorbeeld taakverzoeken te sturen in Scienta. We willen toe naar meer kennisdeling om nog meer een lerende organisatie te zijn.

Wat is je eerste indruk van Scienta?

Ik ben erg onder de indruk van de visuele uitstraling van Scienta. Het systeem werkt verder zeer eenvoudig en is snel operationeel. Met Scienta wordt het eenvoudiger om kennis met de hele organisatie te delen, al is het voor ons nog wel spannend hoe dit door de organisatie opgepakt gaat worden. Scienta geeft veel structuur en overzicht, dat spreekt mij erg aan.

Nog meer lezen?