We zijn Scienta constant aan het verbeteren. Zo hebben we een aantal nieuwe features ontwikkeld, waardoor Scienta nóg beter is geworden.

Agenda widget

We hebben een nieuwe widget toegevoegd! Vanaf nu kunnen medewerkers ook de agenda op het dashboard zien. Bepaal zelf wie de afspraken in de agenda mogen zien en of er alleen de afspraken in de toekomst in staan of dat ook de afspraken uit het verleden terug gevonden kunnen worden.

Agenda widget. Nieuwe functionaliteit in Scienta 5.3

Functiegroepen

Naast de rechtengroepen zijn er in Scienta nu ook functiegroepen. Deze groepen zijn handig om alle mensen in de organisatie met dezelfde functie een melding te sturen, bijvoorbeeld als er een formulier is ingevuld en de managers moeten een actie ondernemen.

De nieuwe functionaliteit functiegroepen in Scienta 5.3

Formulieren

Scienta 5.3 staat in het teken van formulieren. We hebben een heel aantal nieuwe functies en verbeteringen doorgevoerd voor de formulieren.

Formulieren overzicht

Zie in één oogopslag alle formulieren in de Scienta omgeving, hoe vaak ze ingevuld zijn en hoeveel openstaande taken er nog zijn.

Overzicht van alle formulieren in Scienta 5.3

Herhaalcollectie

Het kan voorkomen dat iemand één vraag meerdere keren moet beantwoorden in een formulier. Daarvoor hebben wij een nieuw antwoordtype toegevoegd: de herhaalcollectie. Hierbij kunnen medewerkers zelf aangeven hoe vaak ze een antwoord willen geven. Vooraf kan hier een minimum en maximum aantal antwoorden voor worden ingesteld mocht dat gewenst zijn.

De nieuwe functionaliteit om een herhaalcollectie toe te voegen in Scienta 5.3

Grid

Naast de herhaalcollectie hebben we nog een nieuwe collectie toegevoegd aan de vragen. De grid-collectie. Hierin kunnen handige schema’s gemaakt worden waarbij medewerkers meerdere antwoorden moeten geven in 1 rij.

De nieuwe mogelijkheid om een GRID-collectie aan te maken in Scienta 5.3

Bijlage veld

Vereist een formulier een bijlage? Bijvoorbeeld een foto van een bonnetje of een Excel spreadsheet? Vanaf nu kunnen de medewerkers alle denkbare bestanden toevoegen aan hun formulier.

Widget om een bijlage toe te voegen in Scient 5.3a

Handtekening

Soms is het belangrijk dat de medewerker het ingevulde formulier ondertekend. Hiervoor hebben wij nu een veld toegevoegd met de handtekening. Hierbij kan de medewerker kiezen uit verschillende lettertypes bij het onderteken en kan er een accorderingsclausule aan toegevoegd worden waarin staat waar de medewerker akkoord op geeft.

De nieuwe functionaliteit om een handtekening toe te voegen in Scienta 5.3

Standaardwaarde

Is er een vraag in formulier waar 90% van de organisatie hetzelfde antwoord op geeft? Dan kan je vanaf nu een standaardwaarde toevoegen. Dit zorgt ervoor dat er altijd hetzelfde antwoord komt te staan, maar als de medewerker er toch iets anders wil invullen dan kan diegene het antwoord aanpassen.

De nieuwe functionaliteit in Scienta 5.3, standaardwaarde

Indeling velden

De velden van de formulier-items staan nu overzichtelijker per categorie gesorteerd.

Overzicht van alle toe te voegen velden in een formulier van Scienta 5.3

Downloaden ingevuld formulier in PDF

Wil je een ingevuld formulier downloaden? Naast Excel heb je nu de optie om het formulier in PDF te downloaden.

Button in Scienta om formulier te downloaden als PDF. Een nieuwe functionaliteit in Scienta 5.3

Opmaakopties

Bij de tekstvelden zijn er nu meer opmaakmogelijkheden. Zo kunnen er verschillende kopjes toegevoegd worden, maar ook een scheidingslijn of een link naar een uitgaande URL of telefoonnummer.

Nieuwe opmaak opties in Scienta 5.3 zoals koppen
Widget om telefoonlink toe te voegen in Scienta 5.3

Snel naar sectie mogelijkheden

De buttons voor het kopiëren, bewerken en verwijderen van een element zijn nu makkelijker toegankelijk.

Nieuwe buttons in scienta 5.3

Nieuwe Scienta-trainingen dit voorjaar

We organiseren deze lente weer onze Scienta trainingen, zodat je goed op weg geholpen wordt in Scienta. De trainingen worden op ons kantoor in Harderwijk gegeven en zijn geheel gratis. De volgende trainingen geven we aankomende tijd:

Formulierentraining. Meer weten over de nieuwe functionaliteiten binnen formulieren van Scienta? Meld je dan aan voor onze formulierentraining. Na afloop van deze training weet je wat formulieren precies zijn, hoe je praktisch formulieren maakt en hoe je formulieren in jouw organisatie kunt inzetten.

Beheerderstraining voor beginners. Nieuw als beheerder? Schrijf je in voor deze training, waar je kennismaakt met alle mogelijkheden in het beheer.

Beheerderstraining. Jouw beheerdersskills eens opfrissen of nieuwe functionaliteiten ontdekken? Kom dan naar onze beheerderstraining, waar je alles leert over het optimaal beheren van jouw Scienta-omgeving. Bij deze training wordt verwacht dat je al enige ervaring heeft met het beheer van Scienta.

Scienta inzetten als intranet. Scienta is perfect te gebruiken als intranet. Deel nieuwsberichten, maak gebruik van gebruikersprofielen, de verjaardagskalender of het prikbord. Benieuwd? In deze trainingen leren we je alles over Scienta als sociaal intranet.