Het simpelweg ‘over de schutting gooien’ van een kwaliteitsmanagementsysteem is niet hoe het werkt volgens Vincent Rikkink van Ready 2 Tack. Zijn specialisme ligt bij de kwaliteitsverbetering en innovatie rondom technische maakbedrijven. Over zijn achtergrond en hoe hij een kwaliteitssysteem in de organisatie introduceert vertelt hij hier.

Klaar om te wenden

Met zijn bedrijfsnaam Ready 2 Tack heeft Vincent direct een mooie opening. Vincent: “Ready to Tack betekent klaar om te wenden, het is een zeil term. Voor mij betekent het klaar om veranderingen aan te gaan. Het laat zien dat je altijd klaar staat om te veranderen en niet pas in actie komt wanneer het nodig is. Deze term is heel erg toepasselijk op hoe ik kwaliteitsmanagement en innovatie zie.”

Sinds kort is Vincent met zijn bedrijf Ready 2 Tack een van de nieuwste partners van Scienta. Voorheen werkte hij in Zwitserland wat naar eigen zeggen de bakermat van kwaliteit is. Ook voor Philips heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het kwaliteitsmanagementsysteem. “Wat ik belangrijk vind aan kwaliteit is dat het moet leven bij de mensen. Iedereen binnen het bedrijf moet meehelpen om de kwaliteit te borgen. Wat je vaak ziet is dat een kwaliteitsmanager iets oplegt, maar dat is de verkeerde insteek. Medewerkers moeten blij worden van kwaliteit, want het helpt hun het werk beter te doen. Die omslag maken, dat is waar ik ze bij help.”

Technisch maakbedrijven

Voor Philips heeft Vincent in het verleden zelf een kwaliteitsmanagement omgeving gebouwd. Maar nu gebruikt hij het kwaliteitsmanagementsysteem van Scienta voor zijn klanten. “De afgelopen periode ben ik druk bezig geweest met het inrichten van Scienta voor technisch maakbedrijven. De processen van deze bedrijven zien er heel anders uit dan bijvoorbeeld bij een overheidsinstantie of in de zorg. Ik houd mij daarbij voornamelijk bezig met het primaire proces van voorontwikkeling, design, engineering, supply chain, industrialisatie tot en met de after-sales services. Al deze processen heb ik binnen Scienta helemaal ingericht.”

De meerwaarde die Vincent met zijn bedrijf Ready 2 Tack bedrijven biedt zit hem vooral in zijn kennis rondom kwaliteitsmanagement en zijn toolboxen. “Bovenop Scienta bied ik toolboxen aan met templates, processen en automatische formulieren die je allemaal gebruikt als je bij een product het ontwikkelproces wilt implementeren. Deze zijn direct te gebruiken en hoeven alleen nog maar aangepast worden naar de eigen organisatie. Het geeft mijn klanten een vliegende start bij de verdere implementatie van hun processen. En daarnaast is Scienta natuurlijk een uitstekende tool om te gebruiken als kwaliteitsmanagementsysteem. Alles binnen Scienta staat goed, het is eenvoudig in gebruik en als er een aanpassing aan het systeem gedaan moet worden kun je dat met een simpele knop doorvoeren.” Niet alleen het verbeteren van de processen vindt Vincent belangrijk, maar ook de certificering hierbij speelt een grote rol. “Wanneer je als technisch maakbedrijf deze toolboxen en Scienta op de juiste manier gebruikt voldoe je aan certificeringen zoals ISO 9001 en ISO 13485.”

Over de schutting gooien

Nu alle tools in handen zijn om op de juiste manier aan de slag te gaan met kwaliteitsmanagement, is het zaak het daadwerkelijk op te pakken. “Bij veel bedrijven is kwaliteit een ondergeschoven kindje. Het wordt vaak naast de vaste werkzaamheden erbij gedaan, door het MT of één specifieke medewerker. Maar niemand is er echt verantwoordelijk voor. Daarbij help ik met een stukje begeleiding. Want het over de schutting gooien van Scienta als kwaliteitsmanagementsysteem en mijn toolboxen kan niet. Als niemand het binnen het bedrijf opvangt is dat verspilde moeite. Er moet dus gezorgd worden voor een goede werkwijze binnen het bedrijf. Dat is ook een speerpunt waar ik heilig in geloof; continue verbetering. Wat ik vaak zeg, of eigenlijk een beetje eis, is dat elke medewerker 1 uur per week bezig moet zijn met kwaliteit. Bijvoorbeeld het reviewen van een document of dat nog klopt of het maken van een verbeterplan voor de processen. Het idee daarachter is dat als iedere medewerker dat doet, je binnen een jaar een enorme stap gezet hebt. En wat je daarbij nodig hebt is een omgeving waarin dat mogelijk is. Scienta is daar perfect voor.”