De software van Scienta helpt niet alleen onze klanten bij het efficiënt en soepel halen van ISO certificeringen. We verzamelen ze zelf als organisatie ook graag! “We hebben de lat hoog gelegd, zoals we altijd doen”.

De onafhankelijke en geaccrediteerde certificatie instelling BSI heeft Scienta’s management systeem (ISMS) officieel ISO 27001:2013 gecertificeerd. Goed voor ons maar vooral ook goed voor jou.

Reinder Repko, productmanager en oprichter van Scienta: “Dit toont niet alleen aan dat we onze informatieprocessen continu beheersen, maar het bewijst dat we de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritische (klant)informatie kunnen waarborgen. ISO brengt rust.”

Wat is de ISO 27001 norm?

ISO 27001:2017 is de internationale standaard voor informatiebeveiliging. In deze standaard staat omschreven hoe een organisatie procesmatig om kan gaan met het beveiligen van informatie.

Reinder: Kader Group hielp ons op weg. Zij weten waar de valkuilen zitten en waar je extra op moet letten. Dat was enorm waardevol. Ons ISMS staat nu als een huis en de auditor was zeer enthousiast.”

Wat heb je eraan?

Met de ISO 27001 norm wordt aangegeven hoe je een management systeem voor informatiebeveiliging op kan zetten en implementeert. Niet hoe het per definitie allemaal moet. “Terecht dat de beveiliging van informatie steeds beter gewaarborgd moet worden. De vraag is niet of alles perfect is, maar ben je in control? Gebruik je je gezond verstand?”

“Je kan het jezelf ontzettend moeilijk maken en alles in deze soms ingewikkelde norm willen aangrijpen om perfect te doen. Die valkuil maak je bijna altijd wel. Wij ook. Maar waar je naar op zoek moet is balans. Hou het eenvoudig.”

“Het is niet meer uitlegbaar als je geen ISO 27001 hebt als organisatie.”

Reinder Repko, oprichter van Scienta

Waarom is werken volgens ISO-normen nu zo relevant?

Klanten vragen erom. Ze willen zekerheid als het gaat om grip houden op alle digitale en niet digitale informatie. “Ga maar na. Je zit inmiddels 11 uur per dag in je digitale wereld. Daar moet je je veilig voelen. Die veiligheid moeten we ook waarborgen. Het is niet meer uitlegbaar als je geen ISO 27001 hebt als organisatie”, vertelt Reinder.

“Het begint bij de overkoepelende grote onderwerpen: Een bedrijfscontinuïteitsplan, informatiebeveiliging en risicomanagement. Het uit zich in de dagelijkse bezigheden zoals personeelsbeleid, onze clean desk policy of het locken van je scherm.”

Wat betekent het voor jou?

Als kwaliteitsmanagement software bedrijf stond kwaliteit altijd al op onze agenda. Nu hebben we bewezen: Jouw data is bij ons veilig. Daar kan je vanuit gaan.

Scienta’s ISMS heeft aangetoond dat wij een bedrijf zijn dat:

  • Zijn zaken op orde heeft
  • Gevoelige informatie veiligstelt
  • Inzicht heeft in de processen rondom informatieveiligheid
  • Informatiebeveiliging beheerst en procesmatig inricht
  • Jouw informatieveiligheid op één zet
ISO 27001 certificaat aan de muur bij Scienta met Scienta logo op achtergrond