Zowel operationeel als strategisch personeelsmanagement kent allerlei uitdagingen. Het gaat om structuur, overzicht, verplichtingen en analyses of monitoring. Hoe krijgt dat allemaal vorm in één systeem en wat is ervoor nodig om daar binnen de organisatie goed mee te werken? We delen een aantal belangrijke aspecten.

Maak het leuk voor medewerkers

Personeelsmanagement staat niet bekend om het frisse en sprankelende imago. Medewerkers zien niet uit naar processen en beleidsstukken die weinig inspiratie geven. Toch is het belangrijk om daar gebruik van te maken, omdat het de organisatie helpt beter te presteren.

Scienta maakt personeelsmanagement leuk voor medewerkers. De interactie in de software zorgt er samen met de sociale functies voor dat medewerkers er met elkaar mee aan de slag gaan. Dat creëert energie, in plaats van dat het dit kost. Op die manier gaat personeelsmanagement leven, en plukken zowel de medewerkers als de organisatie daar de vruchten van.

Sociaal systeem voor personeelsmanagement

Tegelijkertijd zorgen we bij Scienta voor een sociaal systeem, waarin de betrokkenheid van medewerkers voorop staat. Op die manier is het geen anonieme set regels en taken. In plaats daarvan is het in de vorm van een intranet gegoten, waarbij het personeelsmanagement een belangrijke rol speelt. Dit vergroot het draagvlak, bevordert de onderlinge interactie en zorgt op die manier voor meer tevredenheid bij medewerkers, teams, afdelingen en binnen de brede organisatie.

Helder personeelsmanagement met Scienta

Zoek je naar een oplossing voor helder personeelsmanagement? Met Scienta profiteer je van structuur, overzicht, krachtige formulieren en natuurlijk het sociale aspect dat een belangrijke rol speelt. Op die manier komen er verschillende belangrijke eigenschappen bij elkaar. Er ontstaat een systeem voor taken en leesverplichtingen, net als voor monitoring en management met de belangrijke menselijke insteek.