Elke organisatie heeft baat bij het vastleggen van bepaalde zaken. Van de visie van de organisatie, procesbeschrijvingen tot een praktische werkinstructie of handleidingen en alles daar tussen in.

Waarom? Om iedereen toegang te geven tot relevante kennis en informatie. Voor een certificaat of aanbesteding, als terugvalbasis als je even niet meer weet wat je moet doen of voor een overzicht van jouw organisatie. Geen strakke regels, maar praktische instructies die mensen helpen. Met inachtneming van de normen.

Maar dat is moeilijk. En het is overweldigend om daarmee te beginnen. Begin er maar eens aan: al je processen in kaart te brengen.

We hielpen je al door hiervoor krachtige software te maken. Maar we gaan nu verder met het ISO 9001 handboek…

Wat is het ISO 9001 handboek?

We gaan verder door je standaard content aan te bieden: het ISO 9001 handboek. Een uitgebreid raamwerk, geschikt voor iedere MKB-organisatie. Wij hebben voor je concrete handvatten geschreven, zo dat je dat zelf niet hoeft te doen. Praktische procesbeschrijvingen en voorbeeldprocedures, zo dat je die niet zelf hoeft te bedenken. De gehele organisatie, van inkoop tot verkoop en van ICT tot HRM, in één keer beschreven in Scienta. En met de software Scienta vul je zelf gemakkelijk dingen toe, of versleep je zaken.

Waarom hebben we het ISO 9001 handboek geschreven?

Je zal ze waarschijnlijk niet één-op-één over nemen. Maar dat is ook niet het doel. Het doel is om je werk uit handen te nemen, te voorkomen dat je het wiel opnieuw uitvindt. Om je te inspireren. Om je een handvat te bieden voor jouw eigen beschrijvingen en documentatie. Zo dat je niet hoeft te lopen stoeien met zaken zoals een structuur, inhoud of bewoordingen.

Dat je zegt: ‘hé, zo kan het ook’. Of: ‘hé, zo’n procedure is eigenlijk best handig’. Als een steuntje in de rug voor jouw organisatie.

Ten slotte.

Wij bieden deze content – in totaal 300 pagina’s – gratis aan. Waarom? Om de zaken op te schudden. Omdat wij geloven dat het anders kan. Omdat wij niet geloven in tijdrovende consultancy om basisprocessen te beschrijven – je kan jouw tijd wel beter kunnen besteden.

Maar vooral om jouw organisatie verder te helpen. Het ISO 9001 handboek in Scienta is krachtig middel voor Lean procesmanagement, managementsystemen of praktische informatievoorziening voor jouw medewerkers.

Oordeel vooral zelf. Het ISO 9001 handboek is geheel gratis. Bekijk de video om te zien hoe het handboek eruit ziet en hoe je het kan gebruiken.