Op maandag 22 december 2014 komt Scienta 3.1 uit! Er komen veel leuke, nieuwe functionaliteiten bij, waaronder widgetbeheer en geavanceerde bestandenweergave.

Afscheid van de term ‘handboek’. Het woord ‘handboek’ is verdwenen uit Scienta. Wat vroeger Handboekenbeheer heette, heet nu ‘Contentbeheer’. Waar vroeger Handboek stond, staat nu Categorie. En wat vroeger een Categorie was, is nu een ‘Subcategorie’. Dit is ontstaan omdat Scienta met de komst van Scienta 3.0 zo veel meer is geworden dan alleen ‘software voor handboeken’. Het woord handboek begon te knellen, zowel in onze communicatie als in de software zelf.

Widgetbeheer. Met Scienta 3.0 introduceerden we widgets binnen Scienta: kleurrijke ‘blokken’ met relevante informatie. In Scienta 3.1 zijn deze widgets handmatig in te stellen op een geweldige manier. Iedereen is vrij om het Scienta dashboard persoonlijker te maken door geheel nieuwe widgets toe te voegen van bijvoorbeeld het weer, je favoriete artikelen, een YouTubevideo, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos: bekijk de video over de Scienta Widgets voor inspiratie!

Live weergave van bestanden. In Scienta 3.1 hebben we het gerenommeerde Box View geïmplementeerd waardoor jouw Word-, Pdf-, Excel- én Powerpoint-bestanden direct worden getoond. Daarnaast wordt de inhoud van de bestanden doorzocht tijdens het plaatsen van een zoekopdracht. Met deze functionaliteit scharen we ons overigens niet tot de minste bedrijven: Google, Microsoft, LinkedIn en nu dus ook Scienta maken gebruik van deze krachtige functionaliteit. Bekijk nu de video!

Overige kleine zaken. Zo bestaan er meer mogelijkheden in de Scienta editor en zijn er diverse bugs opgelost.

We wensen je hele fijne feestdagen en een goed 2015 met Scienta 3.1!